5 מקומות לאכול בהם בראנץ' | ניו יורק

18.06.2019
האם יש חוויה יותר ניו יורקית מבראנץ' סוף שבוע מושחת ומענג בצהרי היום? לא אם תשאלו את נעמי אבליוביץ'. 5 מקומות מצטיינים ולא שגרתיים לפתוח בהם את הסופ"ש בתפוח הגדול

בראנץ' סוף השבוע הוא חלק בלתי נפרד מתרבות האוכל המקומית במנהטן ובילוי בלתי נמנע למי שמבקר בעיר. ולמה לא, בעצם? בסך הכל מדובר בסידור מוצלח שמאפשר לישון בסוף השבוע עד מאוחר מבלי לפספס את חלון ההזדמנויות הצר לארוחת בוקר. והאם לא זו הסיבה שעבורה נברא מלכתחילה סוף השבוע, אני שואלת אתכם.

עוד ניו יורק ב-Rex:

בניו יורק כמו בניו יורק הכל גדול יותר, טעים יותר ומגוון יותר. מבלי לפגוע בפנקייקים, ביצי בנדיקט וגם בשקשוקה, שנהנית כאן בשנים האחרונות מטרנדיות גואה ומפתיעה, זו הרשימה שלי לארוחות הבוהריים המוצלחות במנהטן.

בראנץ' (צילום: Guillaume Megevand)
גוד מורנינג אמריקה! בראנץ' ניו יורקי (צילום: Guillaume Megevand)

1. פּרוּן – Prune

על מסעדת פרוּן ׁ(שזיף מיובש) קראתי לראשונה בספר האוטוביוגרפי "בלאד בונז אנד באטר" (Blood, bones & butter) של שפית המקום והבעלים גבריאל המילטון, שמספר על מסלול חייה ועל דרך הארוכה והקשה שעשתה עד שהגיעה אל פרו הקטנה, האיכותית והשכונתית שלה.

הישיבה במקום אינטימית מאד (או במילים אחרות: "כולם מצטופפים ואין באמת מקום לזוז") אבל הצפיפות נשכחת כבר כשמגיע הבלאדי מרי – ובתפריט כאן יש לא פחות מ-11 גרסאות לקוקטייל הקלאסי הזה. חגיגה בכוס עם קישוטים ותוספות שונות ממיץ אויסטרים, ציר בשר ופלפל צ'יפוטלה ועד לשורש וואסאבי, ביצה כבושה או כרוב ניצנים.

בנגזרת האוכל, מוגש כאן תפריט יצירתי מז'אנר המטבח האמריקאי העכשווי. בסופי שבוע הוא כולל קלאסיקות עשויות היטב בביצוע מושלם וממיטב חומרי הגלם: הביצים רוטטות, הבייקון קנדי פריך למשעי, מאפי הביסקיט מתפוררים והפנקייק – שמנמנים ואווריריים.

מכיוון שאין אפשרות להזמין מקום לבראנץ', רצוי להגיע מוקדם. עומדים בתור בחוץ כמו כולם, מחכים בסבלנות ומקווים חזק שיתפנה מקום בחלל הצפוף במהרה – אבל ההמתנה משתלמת. רק אם הצלחתם לתפוס מקום (זכיתם!) עשו טובה ואכלו בזריזות. התור עוד ארוך.

עוד במומלצים: הכל! מגש דגים מלוחים וכבושים לא מתחנף בעליל מראס אנד דוטרז (Russ & Daughters); קערה של גבינת ריקוטה טרייה בתוספת פטל, תאנים, דבש וצנוברים; ספגטי קרבונרה; פנקייק אוכמניות; אגז בנדיקט עם בייקון קנדי ולביבת רושטי; מגש אויסטרים ונקניקיות צלויות; תבשיל ביצים וגרגרי חומוס; סטייק עם ביצים ואואבוס ראנצ'רוס.

Prune. 54 E. 1st St. (Between 1st and 2nd Avenue), New York

גם לארוחת בוקר. אויסטרים (צילום: יהונתן פרל-ברבש)

2. איפודו – Ippudo

איפודו, או האקאטה איפודו, היא רשת אטריות ראמן יפנית שמגישה ראמן שלא יורד בטיבו ובטעמו מזה המוגש ברחבי יפן.

אז נכון, לא מוגש כאן בראנץ' קלאסי, אבל ראמן הוא מצד אחד מאכל בוקר פופולרי ברחבי המזרח ובנוסף – אם מגיעים לאחד מ-2 הסניפים בעיר עם הפתיחה ב-11 בבוקר אין צורך לחכות בתור הארוך שמשתרך כאן בשאר שעות היממה. ולכן, ברשותכם, נקרא לכל העסק בראנץ'.

הבחירה שעומדת לפניכם היא אחת מ-3 אופציות למרק ראמן: קערה לבנה, שכוללת שירומארו קלאסי (על בסיס ציר חזיר); קערה אדומה עם אקאמארוו מודרן (אינטרפרטציה עכשווית לשירומארו הקלאסי שמוגשת בתוספת משחת מיסו אומאמי סודית וממכרת במיוחד) וקערה שחורה של קאראקה-מן – ציר חריף, מחיה מתים ממש, שגם יכול לשמש תרופה להנגאובר אחרי לילה של שתיה מרובה.

עוד במומלצים: סלט המלפפונים ברוטב שומשום, מקבץ של גיוזה וכמובן את באן ההיראטה, ששמו הולך לפניו ובצדק – ענן שחופן בתוכו נתח חזיר שבושל שעות שנמס בפה יחד עם כל שכבות ההגנה עד להתרוממות מוחלטת של הגוף והנפש. צפו לחויה אמיתית של התגלות שמימית.

Ippudo. 65 4th Avenue (Between 9th and 10th Street), New York ; 321 West 51st Street, (Between 8th and 9th Avenue), New York

ראמן של איפודו (צילום: נעמי אבליוביץ')
ראמן של איפודו (צילום: נעמי אבליוביץ')

3. מייל אנד – Mile End

מייל אנד הוא דלי יהודי בוטיקי שפתחו בני זוג בברוקלין ב-2010 (מאז נוספו 2 סניפים בדאונטאון ובמידטאון מנהטן). הוא קנדי, היא ניו יורקית ושניהם יהודים שיצרו הומאז' לדלי היהודי הקלאסי בפרשנות אישית.

בתפריט מיטב הקלאסיקות של המטבח היהודי המזרח אירופי שהיגר לניו יורק ומונטריאול שמוכנות כאן תוך שימוש בחומרי גלם ייחודיים, מקומיים ומשובחים.

הכל מכינים כאן במקום: את הבשרים מעשנים, את החמוצים – כובשים, כמו גם את חלק מהנתחים.

התפריט עושה כבוד למסורת היהודית-אידשאית עם בייגל סלמון וגבינת שמנת, לאטקעס תפוחי אדמה, קורנדביף, מרק עוף עם קניידלך, פירוגי, קניש וכבד קצוץ, וכמובן – כריכי בשר שמעשנים במקום.

מומלץ במיוחד כריך קורנביף וכריך פסטרמי בלחם שאור עם קימל שמרוח בשכבה נדיבה של חרדל חריף, מלפפון כבוש וחזרת.

עוד במומלצים: כאילו לא די בכל הטוב הזה, יש במייל אנד גם ייצוג מכובד לבשורה הקולינרית הכי משמעותית שיצאה מקוויבק: פוטין, צ'יפס רך ומפנק עם פתיתי גבן טריים וגרייבי – רוטב בשר סמיך ועשיר. כל אלו חברו יחד למנה מדושנת שהיא עונג גדול.

הבראנץ' מוגש בימים שבת-ראשון בין 10:00-16:00. Mile End. 97 Hoyt St, Brooklyn, NY

כריך קורנביף (צילום: Guillaume Megevand)
כריך קורנביף (צילום: Guillaume Megevand)

4. גולדן יוניקורן – Golden Unicorn

דים סאם הוא ככל הנראה האוכל האהוב עלי בעולם -וארוחת טעימות שמורכבת ממנות מושלמות בגודל ביס עם כיסונים מכל הסוגים וכל המרקמים היא האושר בהתגלמותו. מסיבת כיסונים מאודים, מטוגנים, מבושלים ומוקפצים, מלאי הפתעות טובות ומונוסודיום גלוטמט. זה החיים, ואם אני אי פעם אמצא את עצמי על אי בודד אני מאד מקווה שתהיה בה עגלת דים סם מעלת אדים.

הדים סאם בהוויתו הוא הבראנץ' המושלם – פאסט פוד במובן הטוב והמילולי של המילה. האוכל מגיע אליכם לשולחן מיד עם ההזמנה – ובגולדן יוניקורן הוותיק יש הרבה ממנו.

המסעדה מתפרשת על גבי כמה קומות של בניין משרדים בלב צ'יינטאון. היא אמנם נראית כמו קלישאה סינית של אולם חתונות שנתקע אי שם בשנות ה-80 המוקדמות, אבל החלל הגדול מאפשר לעגלות עם שלל הכיסונים, המאודים, המטוגנים ושאר מטעמים קנטונזים, לתמרן בין שולחנות הסועדים – והכל כך טעים פה.

כופתאות שומאיי, פורק באן, בצק אורז מגולגל במילוי שרימפס, כדורי שומשום, דייסת קונג'י עם ביצה משומרת ובשר חזיר מפורק וכל מה שבעגלה הבאה שתעצור לידכם – הכל מעולה.

השיטה, למי שלא שמכיר, עובדת כך: כל עגלה מתתמחה במטעמים מסוג אחד. מה שמוכן – יוצא מהמטבח ושט בין השולחנות עד שלא נשאר. לא רוצים – לא לוקחים, רוצים? המנה מוגשת לשולחן כשחלק מהעגלות משמשות גם כעמדות להכנת המנות ואז גם מקבלים הופעה.

מבחינה אסטרטגית, הכי מומלץ לשבת בקרבת המטבח ולזכות במנעד הרחב, הטרי והחם ביותר של דים סם. את המנות שלקחתם מסמנים על כרטיסיה ובסוף עושים חשבון סופי. זה לא מקום לשבת בו כל היום: פותחים שולחן, זוללים ומפנים את המקום. השיטה כל כך מוצלחת ויעילה, בחיי שצריך לאמץ אותה ביותר מקומות.

שימו לב: בסוף השבוע פתוח בין 09:30-16:00 ואין אפשרות להזמין מקומות אז כדאי להגיע מוקדם כדי שלא לעמוד בתור.

Golden Unicorn. 18 E Broadway, New York

דאמפלינגס של גולדן יוניקורן (צילום מאתר המסעדה)
דאמפלינגים של גולדן יוניקורן (צילום: מאתר המסעדה)

5. בוב וואיט – Bob White Lunch & Supper Counter

עד שמגיעים לדרום של ארצות הברית, נמצאה במנהטן התשובה לאוכל נשמה אמיתי שהכי קרוב למקור. דיפ פרייד צ'יקן הוא גולת הכותרת של המטבח הדרומי והגרסה של בוב ווייט לא מביישת את הפירמה.

את חלקי העוף משרים למשך הלילה בתה מתוק, טובלים בחלב ואז בתערובת קמח ותבלינים סודית. מחליקים לסיר שמן לטיגון עמוק וכך מתקבל עוף בציפוי שזוף, פריך וגבשושי שבפנים מתוק וגם מלוח, רך, עסיסי ומתפרק.

את העוף מגישים לצד באטרמילק ביסקיטס (התשובה הדרומית והמלוחה לסקונס) או בתוך כריך עם קולסלואו, מאק אנד צ'יז, ותה קר מתוק מתוק או מינט ג'ולפ, כי בכל זאת, סופ"ש וזה.

מושלם לחובבי חלף עם הרוח ומי שהתעורר בסופש עם מצב רוח לבראנצ' מושחת אבל לא כזה שמתאמץ במיוחד להיות כזה.

פתוח בימי שישי-ראשון החל מ-12 בצהריים. Bob White. 57 7th Avenue South, New York; 94 Avenue C, New York

תגובות לפוסט