תפוח זהב – 5 מסעדות שף עם תפריט טבעוני | ניו יורק

14.05.2017
אוכל טבעוני בניו יורק? בהחלט! התפוח הגדול הוא בירה קולינרית גם כשזה מגיע לאוכל על טהרת הצומח: מהשפית היצירתית עם מסעדת הירקות המעוטרת ועד לתפריט טבעוני במסעדת מישלן - אורי שביט ממליצה על 5 מסעדות שף עם תפריטים מושקעים לטבעונים

השמחה על ההיצע האדיר של המסעדות הטבעוניות כאן ששמעה הגיע לאוזניי התחלפה במהרה בצער עמוק. היה לי ברור שאין לי סיכוי לדגום אפילו רבע מהרשימה הארוכה של מדריך פרנדס אוף אנימלס (Friends of Animals) למסעדות הטבעוניות של העיר.

עוד אורי שביט ב-Rex:

אחרי שנים של פניה כמעט בלעדית לקהל שמחפש אוכל שהוא טבעוני אבל גם בריאותני, מקומות חדשים (וגם וותיקים יותר) מביאים איתם משב רוח עכשווי ומזמין. קהל הסועדים לא נשא אדיש ונוהר למסעדות הז'אנר בהמוניו. מסעדות טבעוניות רבות פונות כעת לאנשים שאוהבים לצאת, ליהנות ולאכול טוב, בלי שום קשר לאיך שהם מנהלים את המטבח הביתי שלהם.

באופן אישי, הביקורים שלי בעיר היו אלו שנתנו לי את ההשראה לפתוח בשנה הקודמת את מסעדת "מיס קפלן" בתל אביב. מהמסעדה שמגישה את אמה הרוחנית של נקניקיית הגזר שלנו, עבור בתפריט טבעוני במסעדת מישלן וגם שתי אסיאתיות מרתקות – 5 המלצות של מסעדות שף מושקעות עם ארוחות טבעוניות בתפוח הגדול.

1. דאבטייל – Dovetail

נתחיל מהסוף להתחלה: מסעדת המישלן (כוכב אחד) הזו שבאפר ווסט סייד מגישה מדי יום שני תפריט צמחוני – בכל זאת, שני צמחוני – שאותו אפשר גם להזמין בווריאציה טבעונית.

הביקור בדאבטייל גילם עבורי חווייה ישנה-חדשה. זו הייתה הפעם הראשונה שאכלתי בזמנו וכטבעונית, ארוחת שף במסעדת מישלן – ולא התאזכבנו. כמתבקש, השירות פה היה מקצועי, הדיוק במטבח מרשים והמנות והצלחות מעוצבות להפליא. כיף.

השף ג'ון פרייזר (John Fraser) נותן במסעדתו הרבה כבוד לצומח באופן כללי. בימי שני כאמור מוגש תפריט מיוחד של מנות צמחוניות או כאלה שניתן לשנות לטבעוניות (58$ לסועד ל-4 מנות).

בארוחה שלנו הגיעו תחילה פתיחים – ארבעה ביסים יצירתיים של שוט מיץ תפוחים עם קציפת שקדים, מיני-ארנצ'יני פריך שהונח בתוך אורז בר גולמי ועוד. אחריהם טעמנו בין היתר סלט עגבניות עם קרם אבוקדו ושומר, גספאצ'ו אפרסק עם קציפת קשיו, ומנה של גזרים מזוגגים על קרם עדשים שחורות, שהיתה פשוט מושלמת. בין לבין הגיעה מנה מקסימה של אספרגוס ירוק על קרם אספרגוס שחור מפוחם (שוס) ולניקוי החך קיבלנו קוביית מלון מפולפלת.

הקינוח היחיד היה קצת בסיסי – שני סוגי סורבה עם פירות טריים, אבל תאמינו לי שגם הוא היה ברמה של כוכב מישלן, טרי וטעים. כשקלאסיקה ועדכניות פוגשות ירקות בצלחת.

עוד במומלצים: ארוחת טעימות טבעונית בת 7 מנות. יש להזמין 48 שעות מראש.

(בין שד' קולומבוס לאמסטרדם) Dovetail. 103 West 77th Street, New York 10024

2. דרט קנדי – Dirt Candy

השפית הקנדית אמנדה כהן כנראה באמת מתרוצצת במטבח כמו ילדה בחנות ממתקים שנשלפו מהאדמה, כי ככה בדיוק מרגיש האוכל שלה: יצירתי, קופצני, מלא חיים, מפתיע ואפילו הומוריסטי. הוא גם ממש טעים, אחרי הכל מדובר במסעדה הצמחונית הראשונה מזה 17 שנה, שקיבלה את דירוג 2 הכוכבים היוקרתי שלהניו יורק טיימס.

לפני כמה חודשים המסעדה העתיקה את מקומה וגדלה ממסעדונת בת 18 מקומות ישיבה להיכל ניו יורקי תוסס, עם בר גדול שפונה אל המטבח הפתוח הניצב במרכזו. זה לא שינה את העובדה שקשה מאד להשיג שם מקומות אפילו שבועות מראש, ככה שאם אתם מתכננים נסיעה, כדאי להזדרז עם ההזמנה.

התפריט צמחוני אבל חוץ ממנה אחת (מנגולד מוקרם) מוגש כולו בגרסאות טבעוניות – לא כאלה שהוציאו מהן את הגבינה, אלא כאלה שנבנו מחדש בגרסה טבעונית שלמה ונהדרת. אתם רק צריכים להגיד למלצרים שאתם טבעונים.

המנות לא גדולות והמחירים גבוהים יחסית (לפי המרכיבים עובדים שם על כל מנה לפחות יומיים, כך שמבחינתי זה לגמרי מובן) – לכן אני ממליצה להתעלם ממנות הנשנוש הקטנות ולהזמין לזוג 4-5 מנות מהתפריט העיקרי.

נקניקיית הברוקולי, גבעול ברוקומיני צלוי ומעושן שמונח בלחמניה ארוכה ורכה עם רוטב חרדלי משגע, הייתה זו שבהשראתה נוצרה נקניקיית הגזר המפורסמת של "מיס קפלן". את הברוקומיני החלפנו בגזר שמעושן במשך שעות בוויסקי אמריקאי והשאר – היסטריה.

עוד במומלצות: רביולי צנון שחור ופסטו של עלי צנון ירוקים ברוטב הורס ומנות חלוקה משובבות נפש: כרוב ניצנים צלוי שמוגש על אבן לוהטת שאתם מוזמנים לגלגל בתוך עלי חסה עם שלל תוספות ; מגש עמוס קלחי תירס, תרמילי פול טרי, טופו תירס ובוטנים בקליפתם, שלצידו שני בקבוקונים מלאים בקוקטייל קרמי של חלב תירס עם וויסקי ברבן. שתי מילים לסיכום: לא לפספס.

New Dessert Alert! Fennel Rice Pudding with mango and caramelized white chocolate.

A post shared by Dirt Candy (@dirtcandynyc) on

Dirt Candy. 86 Allen St, New York, NY

3. קג'יטסו – Kajitsu

משמעות שמה של המסעדה היפאנית המעודנת הזו הוא "יום חגיגי". כך גם אפשר לסכם ארוחה במקום. התפריט העונתי והמתחלף כאן מתבסס על המטבח הטבעוני הזן-בודהיסטי, ומוגש בתשומת לב מהפנטת על ידי צוות עדין ומיומן של מלצרים, מה שמעניק לארוחה כולה תחושה של טקס מקודש. אכלנו צהריים כשאומרים שארוחת הערב מענגת אפילו יותר.

קג'יסטו יושבת בקומה השנייה של מבנה הכולל מסעדה-אחות שאיננה טבעונית מתחתיה וכן חנות תה ומוצרים נלווים. האורחים מתבקשים להניח את התיקים שלהם בשק שמטרתו להשאיר את עיצוב החלל הקטן נקי ומדויק. את החדר חלקנו עם כמה שולחנות של דוברי יפאנית, מה שחיזק את התחושה שהתפריט כאן אותנטי ונאמן למקור.

תפריט הצהריים כולל 4 מנות מתחלפות (50 דולר לאדם). אנחנו זכינו בין היתר לטעום מרק מיסו נפלא עם כופתאות טופו תוצרת בית וקדרה לוהטת של פטריות, טופו, בצלים ואטריות עם ירקות טמפורה, אורז וחמוצים. הכל טעים להפליא ומוגש בכלים יפהפיים, שאת כולם רציתי מיד לקחת הביתה.

אזהרה אחת: אל תתפתו להזמין קוקטייל או תה מעושנים. כשהם אומרים מעושן הם מתכוונים לזה, אז אל תתפלאו אם תגלו שאתם לוגמים מאפרה. בית מקדש יפאני על טהרת הצומח.

Kajitsu. 125 E 39th St, New York, NY

4. קנדל 79 – Candle 79

שמעה של המסעדה הזו הגיע אלי עוד לפני שביקרתי בניו יורק. כמה שמחתי לגלות שזו אכן אחת המסעדות הטבעוניות (והאורגניות!) המוצלחות בעיר.

בתפריט היו בביקור שלי רביולי תרד נהדרים עם גבינת קשיו; ריזוטו פטריות ודלעת מוצלח שהוקרם עם שמנת קשיו וטמפה צלויה עם כרוב ניצנים על פירה של שומר וכרישה. קינחנו בפונדנט כיפי של שוקולד וחמאת בוטנים עם רוטב פירות יער.

המחירים גבוהים למדי, אבל אפשר להגיע בצהריים לעסקית שכוללת 4 מנות לבחירה (21 דולר) ויש גם בראנץ' בימי שבת וראשון. למסעדה שני בתי קפה קז'ואליים יותר. הנאה מובטחת.

עוד במומלצים: צלחת המזטים שכוללת חומוס מעושן, צזיקי שקדים וחצילים בטחינה

Candle 79. 154 E 79th St, New York, NY

5. האנגאווי – Hangawi

מסעדה קוריאנית רומנטית ומשובחת. הקפידו על גרביים ראויות בבואכם לכאן, כי הדבר הראשון שתעשו אחרי שתיכנסו לחלל המעוצב והנעים יהיה לחלוץ נעליים ולאפסן אותן בכניסה.

הישיבה לאור נרות אל שולחנות נמוכים. רגליכם נתונות בתוך גומחות מסורתיות וברקע קירות מעוטרים ביצירות אומנות קוריאניות יפהפיות. החלטנו לחלץ את עצמנו מהתלבטויות ובחרנו בתפריט קבוע מראש (55 דולר לאדם), המשתנה מדי חודש.

אל שולחננו הגיעו בין היתר קדרת מרק עם ירקות ושיפודי טופו; סלט פריך של שורשים עונתיים ומנה מרהיבה של מיני ממולאים מינימליסטיים ואסתטיים, ביניהם הופתענו למצוא תפוח טרי. הקינוחים היו מעט פחות מרשימים (מה עושה כאן מוס שוקולד?), אבל זה לא הפריע לנו לסכם את הארוחה כמוצלחת, מקורית ושווה את מחירה. קוריאה הטבעונית למתקדמים.

Hangawi. 12 E 32nd St, New York, NY

תגובות לפוסט