5 מקומות לאכול בהם מרק מעולה בחורף | תל אביב

22.01.2018
קערה גדולה של מרק מחמם כשבחוץ קר וגשום היא עונג צרוף. חיליק גורפינקל בוחר: 5 מקומות מעולים לאכול בהם מרק בחורף

בכל שנה אותו סיפור: במשך חודשים, הרבה אחרי ספטמבר, החורף לא עושה יותר מדי סימנים שהוא מכיר בקיומנו. ופתאום – בום: גשמים, כפור, קרה. כל הסיפור בשבוע אחד – ופתאום כולם מתגעגעים לקיץ. בקיצור ובין אם שמחים או לא, סוף סוף החורף בא.

עוד חיליק גורפינקל ב-Rex:

לנו נותר רק ללגום להגנתנו והנאתנו כמה מרקים תל אביביים קלאסיים. אל תשכחו ללבוש סוודר.

1. מרק רגל | שמעון מלך המרקים

מים רבים זרמו בירקון, וגם מרקים במרקייה הנצחית של שמעון, מאז ששמעון עצמו עמד כאן, בכוך הקטן שבכרם התימנים, ומזג תוספת ללקוחות שסיימו את המנה הרשמית. ירצו או לא ירצו. אבל יוני, ביתו הנאווה, שלמדה איתי בתיכון ומכנה אותי 'פרופסור' בכל פעם שאני מגיע, וזה לא קורה מספיק, שומרת עדיין על הגחלת אצל 'שמעון מלך המרקים.'

במרקים הכוונה כאן למרקים תימנים – רגל וביז, ריאות ובשר וגם שעועית למי שמפחד. מבין המרקים הנהדרים האלה, עטירי החוואייג', אלה שצלוחית חילבה ירוקה לידם נראית כמו הדבר הכי טבעי גם לאשכנזי מדופלם, הקלאסי מכולם הוא כמובן מרק הרגל השמן והכבד. לא לרכי הלבב אבל אם אתה תל אביבי אמיתי, או לפחות מחשיב את עצמך כזה, ומעולם לא טעמת את מרק הרגל של שמעון, זה הזמן.

שמעון מלך המרקים, יחיא קפאח 28, כרם התימנים, תל אביב. 03-6205488. ב'- ו' 10:00-16:30. כשר

2. ראמן | דה באן

לא רחוק מהקיטון הנצחי של שמעון התימני, הולכת ונרקמת לה עוד אגדה קולינרית מקומית. שמה של מסעדת 'The Bun' מרמז אמנם על משהו בלחמנייה, ויש כאן אכן לחמניות אסיתיות מאודות נהדרות, מלאות בבשר או דג ועוד כמה מנות נהדרות מהמזרח הרחוק. אבל השוס האמיתי, מתחבא במחלקת המרקים הקטנה.

הטעים מכולם, והבחירה קשה, הוא, לפחות לטעמי, מרק הראמן. תל אביב מתגאה אמנם בשנים האחרונות בכמה וכמה מרקי ראמן אותנטיים פחות או יותר, אך זה של דה באן הוא לטעמי הטוב מכולם. בקערה מלאה בציר עוף עשיר מתובל בשמן שום משתשכים להם חצי ביצה בסויה, שבבי בוניטו (דג מיובש) ואצות נורי . זה טעים, זה נעים, זה אקזוטי וזה ממלא את ראשי הפולני במחשבות אוריינטליות שלצערי הרב יתגשמו, לפחות בגלגול הזה, רק במסעדות כאלה.

דה באן. הלל הזקן 18 (בכניסה לשוק הכרמל) תל אביב. 03- 6184725. א'- ה' 12:00- 23:30, ו' 12:00-16:00

the-bun-photo-pr-830

3. מרק עוף | קיטון

אם כבר מדברים על כוכים וקיטונים, הקיטון האמיתי, המקורי, ועדיין המקסים מכולם, הוא כמובן מסעדת קיטון שברחוב דיזנגוף. שנת הקמה- 1945. ממציא השם: אלכסנדר פן. אז תנו כבוד בבקשה.  מי לא אכל כאן – ארתור רובינשטיין ובני אמדורסקי, חלפי ושלונסקי וכמובן פן עצמו והמאהבת ה'סודית' שלו – חנה רובינא, המלכה האם.

הקיר המרכזי מקושט באינספור הקדשות שנלקחו הישר מספר האורחים הישן של המקום. אם תבקשו יפה, אולי יתנו לכם לעלעל בו בזהירות. גם אם אינכם חובבי גפילטע פיש ורגל קרושה, לא תוכלו להשאר אדישים למרק העוף של קיטון. לאו דווקא משום שהוא הטוב מכולם, אלא משום שהוא העצוב מכולם. ואותי, העצב הזה ממלא שמחה. ככה זה אצלנו. מרק עוף של פעם, דליל, לא מלא בתוספות אבל מלא בטעם. טעם של בית. הבית שלי לפחות. וגם שלכם, אני יודע.

קיטון. דיזנגוף 145, תל אביב. 03-5233679 א'-ש' 12:00- 21:30

4. מרק גיוזה | הונג-קונג אקספרס

טוב, לא נתחמק מעוד מרק אסייתי, במיוחד כשקשה כל כך למצוא בעירנו צ'ורבה הגונה או אפילו איזה מיניסטרונה נחמד. מזללת הדים סאם הונג קונג אקספרס היא בעצם תולדה של מסעדת פוראמה השכנה. אחד הטבחים, או שמא המלצר הראשי, פרש מסניף האם והקים את המקום הקטן והנעים הזה, בחלל שבו חלפו כבר לא מעט מסעדות. כולי תקווה שמזלו יהיה טוב משלהן.

חוץ מדים סאם נחמדים וגיוזות מצוינות, אפשר לטעום כאן מרק שהוא מעין 'וון טון' עם טוויסט. מרק שבו שוחים, במקום כיסוני הוון-טון, כופתאות גיוזה חמודות. יופי של יציאה.

הונג קונג אקספרס. בן יהודה 9, תל אביב.  א'-ש' 12:30- 22:00

5. מרקים של דודי שיק | פועה

דודי שיק הוא לא רק חבר יקר מאד שלי אלא גם אחד הטבחים הכי טובים שאני מכיר. הייתי אומר את האמת, שהוא הטבח הכי טוב שאני מכיר, אבל אני מניח שאתם תחשדו בי. אין בעיה, תישארו לכם עם רושפלד ואיל שני. דודי כבר עבד ב-30 שנות קריירה בלא מעט מסעדות תל אביביות נהדרות, כמו פרונטו, ביסטרו טשרניחובסקי 6 ואחרות.

פעם, מזמן, היתה לו מסעדה הונגרית קטנה בשם 'בית האוכל של דודי', מקום שנבחר שנה אחר שנה לאחת מעשר המסעדות הטובות בארץ על ידי רון מיברג. היה פעם מבקר כזה, זוכרים? (מיברג חי במיין, לדאוג). כיום מבשל דודי שיק בביסטרו פועה המצליח במתחם שוק הפשפשים. בעונת החורף של 2016 יפנק שיק את לקוחותיו במרקים כמו תרד ושעועית ענקית, בורשט בשרי, מרקים כתומים שונים וגולת הכותרת, מרק בשר ושעועית שחורה בסגנון מקסיקני שיוגש עם קרם פרש.

פועה, רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו. 03-6823821. א'-ד' 09:00- 00:30, ה'-ו' 09:00- 01:00, ש' – 10:00- 00:30

תגובות לפוסט