שעות שמחות זה כאן: ברים, מסעדות שמגישות קוקטיילים ותפריטי משקאות מעולים ברחבי תל אביב (עודכן בדצמבר 2018)
עוד ברים, קוקטיילים ומה שביניהם ב-Rex:
- פשוט, מפתיע ואלגנטי: קוקטייל טרינידד סאוור – מתכון ו-2 המלצות | ניו יורק
- אל קוקטייל: 4 ברי קוקטיילים מצטיינים | ברצלונה
- מוונציה: קוקטייל יין מבעבע ואפרסקים | בליני

■ באטלר
את בר הקוקטיילים בל בוי לא צריך להציג לחובבי משקאות משוקשקים. אבל יכול להיות שגם מי שכבר ביקר פה, ברחוב ובשכונה שבה רוטשילד מגיע למות (ברדיצ'בסקי המנומנם) – דילג על הקסם שמסתתר מאחורי דלת חבויה וזמזם קטן בצדו של הבר.
רק תריסר ברי מזל – וגם זה לא בקלות – יכולים להצטופף בחלל הפצפון של הבאטלר, שלוקח בתפריטו ובעיצובו השראה מברי הספיק-איזי החבויים שהיה ניתן למצוא בשנות ה-20 של המאה הקודמת ובמהלך תקופת היובש בארצות הברית.

התפריט מתבסס על מתכוני קוקטיילים היסטוריים מתחילת המאה ה-20 וסוף מהמאה ה-19 שליקט ברמן העל אריאל לייזגולד, הבעלים (וגם של הבל בוי, 223 ועוד).
כך אפשר למצוא כאן קוקטייל קלובר ליף על בסיס ג'ין עם מרכיבים כוורמוט, סירופ פטל, מנטה (מספר קוקטיילים מ-1909); קורוניישן על ליקר מנטה שמכינים במקום עם ביטר אפרסק וברנדי; ווידוז קיס עם קלבדוס, שרטרז צהוב, בנדיקטין וביטר עשבים ועוד שלל קוקטיילים מהתקופה.
על תפריט האוכל אמון השף אור נודלמן והוא כולל מנות בהשראת שעת התה כמו מגש רב קומתי של תקרובת פייב או'קלוק לא שגרתית עם קלאסיקות ככריכונים וגם פיש אנד צ'יפס.
לתפריט נוסף לא מזמן הפי האואר שווה – טי טיים שמו – בין 19:00-21:00 ובמסגרתו כל המשקאות מוצעים ב-50% הנחה והאוכל – ב-20%. לאבלי (רועי ירושלמי).
באטלר. בתוך הבל בוי שבתוך מלון ברדיצ'בסקי. ברדיצ'בסקי 14, תל אביב. 03-7289213

■ גסט רום
יובל סופר הוא אחד הברמנים המנוסים והמרתקים בסצנת המיקסולוגיה המקומית, שחזר לכאן אחרי שהות ארוכה בלוס אנג'לס. הוא אמון על תפריטי קוקטיילים רבים בעיר בשנים האחרונות ולאחרונה גם פתח בר שכונתי במורד גן החשמל יחד עם שותפים נוספים מתחום האלכוהול. הגסט רום נהנה מפאסון נונשלנטי, וזה בלשון המעטה, אבל אל תתנו למראה שלו לבלבל אתכם: זהו אחד המקומות הטובים בעיר לשתות בו אלכוהול – והמשתלם שבהם, כמעט בוודאות.

צוות הברמנים המיומן לא מבייש את המוניטין ומנפק קוקטיילים מעולים לפי בקשה או מהתפריט. המחירים כולם יורדים מדי יום בין 18:00-20:00 ב-50%, כולל בקבוקי היין והאוכל הנשנושי והחביב (רועי ירושלמי).
גסט רום. מקווה ישראל 26 (ליד גן החשמל) 052-6062453
■ וודו
בר מצודד שהתמקם השנה ברחבה המתחדשת שבתחילת שדרות בן ציון בואכה קינג ג'ורג'.בחוץ שולחנות הפונים אל הגינה ובר ישיבה קטן שמחולק בין הפנים לבין החוץ, בפנים בר ישיבה קלאסי נוסף – ובקומה התחתונה מסתתרת רחבה קטנה עם סאונד חד ונקי, שמארחת מדי ערב דיג'יי.
כמו שמעיד שמו, הוודו שואב בתפריטיו ובעיצובו (על המיתוג אמונה יעל בודשר מסטודיו Y&O) השראה מחופי הים הקריבי. הקוקטיילים שרקח בן זנזורי מתבססים על טקילה, רום ופירות טרופיים ובין המומלצים שבהם פפה לגבה על בסיס ג'ין וקמפרי בתוספת אננס ורוזמרין; מוחיטו עם ביטר הדרים ואשכולית אדומה; מרגריטה עם 2 סוגי טקילה וטוגראשי אסיאתי במקום המלח המסורתי וארזולי פרדה על אוזו ופסיפלורה.
כולם ועוד שיצטרפו בקרוב מככבים מדי ראשון עד רביעי בין השעות 18:00-20:00 בהפי האואר של 1+1 (רועי ירושלמי).
וודו. בן ציון 2 (מתחם מקסים), תל אביב.

■ לייבררי בר – נורמן
ממלון היוקרה התל אביבי לא מצופה לפחות מאשר המיטב, ואכן – הלייבררי שבקומת הכניסה שלו הוא אחד המקומות הטובים והנעימים ביותר לשתות בו קוקטייל ראוי בעיר.
הברמן נוי דודאי יצר את תפריט הקוקטיילים המגוון, שמתבסס על מרכיבים רבים שמכינים במקום. על האוכל – נשנושים כפריטו מיסטו, מיני המבורגר מעולה ועוד – אמון השף המוערך של המלון, ברק אהרוני.
בנוסף לקוקטיילים בתפריט, ומטבע הדברים במלון, הברמנים המנוסים והמקצועיים שמחים להכין גם קוקטיילים לבקשת האורחים (ולא רק וויסקי סאוור!) – ובביצוע ללא רבב.
נסו להזמין קלאסיקות כלאסט וורד (על ג'ין ושטרז ירוק) ופניצילין (עם סירופ ג'ינג'ר שמכין דודאי במקום ולאפרויג) – ולא תתאכזבו (רועי ירושלמי).
לייבררי בר – מלון נורמן. נחמני 25, תל אביב

■ אימפריאל
בר הקוקטיילים שממוקם במלון הנושא את אותו השם הפך למיתולוגיה עירונית כמעט מרגע הקמתו – וביתר שאת מהרגע שבו נבחר על ידי רשימת "50 הברים הטובים בעולם" כמקום הטוב ביותר לשתות בו קוקטייל במרחב הגיאוגרפי שבין הונג קונג לאתונה.
מאחוריו – כמו גם מאחורי השכנה המקסיקנית והצמודה "לה אוטרה" ובר חדש שייפתח בקרוב ביפו – עומדים הברמנים בר שירה, גלעד לבנת ודרור אלטרוביץ', שהקימו את המקום לפני כ-5 שנים, בהשראת מועדון קצינים קולוניאלי במזרח אסיה.

התפריט עונתי וכולל קוקטיילים שמכילים שלל מרכיבים שרוקח הצוות המיומן במקום בניהול גיא גרלניק, רבים מהם מעושנים ומתבססים על מזקאל וויסקי.
בין הלהיטים: "הולי גואקמולי" (על מזקאל וטקילה עם מיץ אנסס, ליים וריבת עגבניות שרי וכוסברה), פניצילינה (מזקאל במקום הוויסקי שבמתכון הקלאסי של קוקטייל הפניצילין, סירופ ג'ינג'ר , מיץ ליים, מי דבש ותבלינים) ומצטרף חדש מהחורף האחרון – "מורנינג ווד" שרקח גרלניק וכולל ג'ין מתובל בשבבי עץ מחביות וויסקי, ורמוט לבן מתובל בפלפל ורוד ומי אגבה יחד עם נגיעה של תמצית קפה, וניל וצ'ילי. כמובן שגם כאן יכינו בנוסף לתפריט קוקטיילים לפי בקשה שמית או טעם.
תפריט האוכל במקום הדוק וגם הוא מצויין. בין המנות המומלצות מכבבת סינטה צלויה, בטן חזיר והפייבוריט האישי (למרות שהכל כאן פייבוריט אישי – קוקטייל פניצילין בפרט) – קערית הפיצוחים הטובה בעיר.
מדי יום ובין השעות 18:00-20:00 מתקיים כאן הפי האוור ומחירי המשקאות יורדים ב-50%. מומלץ להזמין מקום מראש, בפרט בסופי שבוע (רועי ירושלמי)
אימפריאל. הירקון 66 (מלון אימפריאל), תל אביב. 073-2649464

■ נילוס
בפינת הרחוב הכי סליזית בעיר, בחלל שבעבר הרחוק שימש כלובי מלון הס הנוצץ, שוכן לו בר הנילוס. החלל אינטימי, הפלייליסט משגע (אייטיז וניינטיז על כל צורותיהם) ומאחורי הבר נשים מיומנות (ולא ברמנים מקועקעים) שמלהטטות בין הלקוחות.
הבר עצמו שופע עציצים ופרחים (רק כאן, בתוך כל הירוק הזה, מרגישים כמה הצמחיה חסרה ביתר הברים והמסעדות ברחבי הג'ונגל העירוני שהוא תל אביב) – והקוקטיילים? התפריט מצומצם, בלי פנפונים, רעש או צלצולים אבל עם קדחת ג'ינג'ר ג'ין (ginger gin fever) – בירת ג'ינג'ר, ג'ין ומקל למונגראס ארומטי קשה לטעות.
וזה הולך נהדר עם פיצה בוטיק שמביאים מהסניף שממול או טוסט לילה משוח בחמאה (נעמי אבליוביץ')
נילוס. אלנבי 33
■ טיפהמרה
אי שם הרחק מתל אביב, מעבר למימי נהר איילון ועמוק בגבעתיים, דלת לא מסומנת בפינת רחוב כצנלסון מובילה לבר אפלולי.
דלת הברזל בכניסה של בר הקוקטיילים טיפהמרה, שפתח עדי אייזיק יצחק (גם הוא יוצא האימפריאל), יחד עם שותפים נוספים מתחום הלילה, היא מעין פורטל שמחבר את גבעתיים שמחוץ לו עם פונדק דרכים אי שם על דרך 66 המיתולוגית של ארצות הברית.
את קירות הבר מעטרים פוחלצים ופרפרנליה איזוטרית, הברמנים מכוסים קעקועים וברקע בוקעת מוסיקה מג'וקבוקס וירטואלי. מִידֶל אמריקה זה כאן, בלב גבעתיים.
ואיך הקוקטיילים? באופן אישי, אני אוהבת את הקוקטיילים שלי עם קצת מהכל: מתוק, חמוץ, קצת מריר ואם אפשר שיהיה בצבע ורוד, מה שהופך את הג'סמין שמוגש כאן (וגם בהוטל מונטיפיורי – מייד נגיע אליו) – לקוקטייל המושלם.
הוא נוצר לראשונה בשנות ה-90 המוקדמות על ידי הברמן פול הארינגטון ונקרא על שם חברו מאט ג'סמין, עבורו רקח את הקוקטייל.
הוא מורכב מג'ין טנקרי, טריפל סק, קמפרי ומיץ לימון סחוט והתוצאה הסופית מזכירה בטעם וגם במראה קוקטייל אשכולית אדומה – ומה מושלם יותר מזה לקיץ. יש הקוראים לו הקוסמופוליטן החדש, במידת מה של צדק, הוא מושלם לערבי קיץ מהבילים וגם למי שמתנסה בפעם הראשונה (או המליון) עם מרירות הקמפרי.
עוד בתפריט – קוקטיילים לא מתחכמים ומעולים שיצר כאן אייזיק עם שותפיו, אוכל פשוט וכיפי (כבד קצוץ שמכינים במקום ועוד) והפי האואר של 50% על כל הקוקטיילים בין 18:00-20:00. שווה נסיעה לגבעתיים – ולא רק להרפתקנים (נעמי אבליוביץ').
טיפהמרה. כצנלסון 112, גבעתיים
ועוד 4 מסעדות עם קוקטיילים שווים
■ תאילנדית בהר סיני
קוקטייל הוא טוב כמו האוכל אותו הוא מלווה ותפריט הקוקטיילים של התאילנדית בהר סיני הוא כזה.
התפריט עצמו מחולק לקוקטיילים של המקום וקוקטיילים קלאסיים, ביניהם Dark ‘N Stormy – קוקטייל קלאסי עשוי רום ג'מייקאני כהה (Dark), ג'ינג'ר ביר (stormy) ופרוסת ליים שחביב עלי במיוחד.
המתכון הומצא בברמודה אחרי מלחמת העולם הראשונה על ידי האחים גוסלינג, חברה משפחתית לייצור ושיווק רום באי הקריבי וזה כנראה הקוקטייל המושלם לשטוף איתו את כל החריף התאילנדי ולצנן את אגלי הזיעה שהצטברו על המצח (נעמי אבליוביץ').
התאילנדית בהר סיני. הר סיני 1, תל אביב

■ ק-פה הנוי
המסעדה היפהפייה שנפתחה השנה בכיכר רבין בתל אביב מגישה אוכל ויאטנמי ושמח (וכשר!) – וגם את הקוקטיילים המעולים של הברמן המוערך דן קרייצר ("ספייסהאוס"), שבנה כאן את תפריט האלכוהול.
בין הקוקטיילים המומלצים: מוחיטו על רום שבו ליצ'י טרי מחליף את הלימון; הנויטיני – קוקטייל מרטיני על ג'ין בתוספת כפיר ליים ותה יסמין וכן רד ריבר פאשן – קוקטייל רום ואפרול עם מיצי פסיפלורה ומנגו ונגיעה של צ'ילי אדום. בקרוב כולם יככבו גם בבר מדובר שיפתח בחלל שמתחת למסעדה וששימש ככספת הבנק שעמד כאן ממקודם (רועי ירושלמי)
ק-פה הנוי. כיכר רבין (פינת פרישמן ומלכי ישראל), תל אביב. כשר ללא תעודה.

■ אמריקה
מלבד העובדה שההמבורגריה הנפלאה הזו – מבית היוצר של מסעדת הבשר הרחובותית "מו ומו" (מהטובות בישראל, אבל זה כבר סיפור אחר) – מגישה את אחד ההמבורגרים הטובים בתל אביב, את דיל הארוחה המשתלם שלהם אפשר לשדרג עם קוקטייל בתוספת 18 שקלים בלבד (או לקחת בנפרד – ב-30 שקלים).
הקוקטיילים ארוכים, פשוטים ובעיקר טעימים מאד ומלווים נהדר את האוכל. ביניהם ניתן למנות את הג'ין-ג'ר על בסיס ג'ין, ג'ינג'ר טרי וג'ינג'ר כבוש על ג'ינג'ר אייל ולימון; פינק ליידי ורדרד עם אשכולית אדומה, דריי קורסאו וג'ין וגם מוסקו מיול קלאסי עם בירת ג'ינג'ר, מיץ לימון ונענע (רועי ירושלמי).
אמריקה. אלנבי 112. 03-5280281
■ הוטל מונטיפיורי
הבר המוקפד בליבה של מסעדת הוטל מונטיפיורי הוא מקום נעים – וזה בלשון המעטה – לשתות בו קפה של בוקר, בירה של צהריים (או יין. למה לא) ויותר מכל – משקה לשעת ערב או באפרטיבו.
נחמד וכיף לשבת כאן בשעות הלילה – אם מוצאים כמובן מקום, כי לא ניתן להזמין מקום מראש – עם פינגר פוד (או גם רק עם פלפלים חריפים בתחמיץ שמכינים במקום וקצת לחם וחמאה) וקוקטיילים מינימליסטיים שעשויים היטב.
בשעות האפריטיבו (17:00-19:00) מוגשים במחיר הקוקטיילים במקום נשנושים קטנים וקוקטייל שני בחצי מחיר. המבחר קטן והדוק וכולל ג'זמין – שנעמי הכתירה קצת מעליי (ע"ע טיפהמרה) כקוסמפוליטן החדש ועוד קלאסיקות מודרניות (רועי ירושלמי).
הוטל מונטיפיורי. מונטפיורי 36, תל אביב.
סורין,
הבר לקיץ הוא "Cocktails and Dreams" בפלורנטין!