מתוק: 6 קינוחים מצטיינים | תל אביב

07.09.2018
קינוח הוא כל כך הרבה יותר ממשהו מתוק: הוא מופע הזיקוקים בסופה של ארוחה והחלק החשוב ביותר בה עבור רבים. נעמי אבליוביץ', שחיה בשביל ביסים מתוקים מכתירה - 6 מקומות בתל אביב שמגישים קינוחים מהסרטים

בעיני, הביס האחרון, זה שסותם את הגולל על ארוחה שלמה וטעמו מלווה את הדרך הביתה הרבה אחרי שהארוחה הסתיימה הוא החשוב ביותר.

עוד אוכל מקומי ב-Rex:

קינוח טוב הוא מעבר להפצצה מתוקה של סוכר – הוא מופע הזיקוקים שמחכים לו בסופה של חגיגה, הנקודה בסופו של משפט, העמוד האחרון בספר מותח או הקרשנדו המרטיט בסיומה של יצירה. וכמובן שעם כח גדול מגיעה גם אחריות גדולה.

זו הרשימה שלי לקינוחים שלא יוצאים מהראש הרבה אחרי שהארוחה הסתיימה, כאלה שמספקים חגיגה אמיתית בפה עם מנעד מורכב של טעמים ומרקמים בהמשך ישיר לארוחה כולה. והרי לא יעלה על הדעת להסתפק רק במנה אחרונה אחת, יש גם המלצה לקינוח הדרן.

ברד פודינג בנורמן (צילום:דיוויד לופטוס)
מנחם וחורפי: ברד פודינג בנורמן (צילום:דיוויד לופטוס)

 

ברד פודינג | בראסרי נורמן

כשהבריטים המציאו את הברד פודינג כדי למחזר שאריות לחם ישן הם לא העלו בדעתם שניתן יהיה לשדרג את המאכל הזה לרמות כה גבוהות.

הברד פודינג של השף ברק אהרוני הנורמן הוא קינוח חורפי קלאסי. בינינו, זה לא באמת קינוח לסיים איתו ארוחה כמו שהוא ארוחה בפני עצמה, כזו שאפשר להתענג עליה מתחת לפוך כשצופים בסרט במיטה.

בנורמן אופים את הברד פודינג רק לאחר ההזמנה (כמו עם סופלה וכנאפה) ובתוך סיר אישי מברזל יצוק. הוא מתבסס על קרעי בריוש מתוצרת בית שמושרים למשך לילה בבלילה עשירה של ביצים ושמנת. מעליהם זורים מעל סוכר דמררה ואופים עד שמתקבל פודינג לחם עם קרום זהוב.

הברד פודינג מוגש בתוספת רוטב קרם אנגלז סמיך ועשיר. למרות שכל הסימנים מצביעים על קינוח שהוא יותר מדי מהכל מדובר בקינוח מושלם שעושה טוב בבטן ועד שלא מגרדים את דפנות הסיר משאריות אחרונות אי אפשר להפסיק. מומלץ במיוחד לשניים.

עוד במומלצים: עוגת גבינה קלאסית וגלידות במבחר יומי משתנה מתוצרת בית.

בראסרי נורמן. נחמני 25, תל אביב

מלבי ברוטב היביסקוס ושושנים | גילי קיוסקפה

התורים שמתשרכים בדרך קבע מחוץ לחלון הקטן של הדוכן הזה לא משקרים: המלבי שמוגש כאן הוא לא פחות ממושלם: קטיפתי, שמנתי אך קליל ועם קרום ביתי, כמו שמלבי צריך שיהיה לו.

הוא עונה על הצורך שעולה ובא תכופות לנשנש קינוח טוב, בלי קשר לארוחה שקדמה לו אם בכלל היתה כזו. בכלל, קיוסק-קפה גילי הוא מקום שעונה על הקרייבינגז האלו, בוטקה קטן ומטריף בצומת הסואנת שמפגישה את אלנבי עם שדרות רוטשילד.

בתוך 6 מ"ר מצליח הבעלים, גילי בן אור, להגיש לעוברים והשבים קפה איטלקי מעולה ומוקפד, כריכים ומאפים של סיליה ורביבה, מרשמלו בעבודת יד בטעמי פטל ופסיפלורה, עוגיות ג'ינג'ר, עוגיות שוקו צ'יפס וארטיקי פירות של תמרה.

המלבי שמבצבץ מבעד לדלתות מקרר הזכוכית (10 שקלים. זול!) הוא מתוצרת בית ומוגש עם סירופ היביסקוס שושנים טבעי ולמי שמתעקש – גם בתוספת בוטנים ושבבי קוקוס.

עוד במומלצים: עוגיות ומתוקים שמכינות בנות המשפחה המורחבת של בן אור: האמא, הדודה והאחות, כל אחת מכינה את העוגיות שהיא יודעת להכין הכי טוב.

גילי קיוסק-קפה. צומת רוטשילד אלנבי (רוטשילד 31)

בסבוסה | סנטה קטרינה

הבסבוסה שמכין תומר אגאי במסעדה שלו סנטה קטרינה מיוחדת במינה; יש לה מרקם עסיסי במיוחד ובשונה מבסבוסה רגילה, גרגרי הסולת ספוגים סירופ לא מתוק מדי, עד שהם רכים לחלוטין.

הבסבוסה מוגשת חמה לצד גלידת מסטיקה נהדרת; לבנה, חלקה ורכה במרקם קטיפתי סמיך של גבינת קרם פרש. המסטיקה – שרף עץ אלת המסטיק ותבלין פופולרי במטבחי יוון וטורקיה – היא טעם נרכש, מהסוג שלא צריך הרבה ממנו כדי שיעיק.

בגלידה של סנטה קתרינה, המסטיקה מצליחה להיות עדינה וידידותית; מעמיסים על כף אחת בסבוסה עם גלידה ובפה מתקבלת חגיגה שלמה של מרקמים, טמפרטורות ומצבי צבירה, שזה עונה על ההגדרה שלי לביס המושלם.

עוד במומלצים: פנקוטה יוגורט עזים – אם כבר מזמינים פנקוטה אז שזה יהיה כאן: קינוח שמנתי בניחוח מקומי שמצליח להיות מרענן בזכות השימוש ביוגורט ומנגו חמצמץ.
הר סיני. הר סיני 2, תל אביב

בסבוסה בסנטה קתרינה (צילם: דניאל לילה)
הביס המושלם. בסבוסה עם גלידת מסטיקה בסנטה קתרינה (צילם: דניאל לילה)

סנט אונורה  | הוטל מונטיפיורי

בוקר, צהריים, הפי האואר או ערב – המשתנה הקבוע בהוטל מונטיפיורי הוא קינוח הסנט אונורה ובצדק, כי כל שעה ביממה היא שעה טובה ליהנות מפחזניה.

סנט אונורה ניחנה ביכולת קסומה לסגור את פינת הקינוח בלי יותר מדי מאמץ: מערום של פרופיטרולים בגודל ביס, ממולאים קרם פטיסייר, מצופים מעטה קרמל מתפצח וקערית נדיבה של קצפת וניל עשירה. מושלם למי שמחפש קינוח לא מתוק מדי, לא כבד מדי ולא גדול מדי שתמיד משמח.

עוד במומלצים: לימונשלי, שהוא בעצם טארט לימון מפורק לסך מרכיביו: קרם לימון, שברי עוגיות חמאה וקצפת, ומגיע בגירסה גדולה (לחלוקה) וגירסת בר סמלית.

הוטל מונטיפיורי. מונטיפיורי 36, תל אביב

סנט אונורה בהוטל מונטיפיורי (צילום: שירן כרמל)
הקינוח שהפך לקלאסיקה. סנט אונורה בהוטל מונטיפיורי (צילום: שירן כרמל)

קיימאקי | גרקו

קאיימק היא מילה טורקית שמשמעה ההקרמה הגולשת שניתן למצוא בקפה וכמובן בחלב בגרסתו הטבעית. בטורקיה וביוון נאסף הקאימק הסמיך ומוגש כגורם מאזן ומעדן לצד קינוחים מתוקים.

הקאיימאקי של גרקו הוא קינוח שמורכב מקערת גלידת יוגורט עזים סמיכה ועשירה (שמגיעה מהג'לטריה הנהדרת הסמוכה) בתוספת סירופ פטל ושקדים קלויים. סיום מושלם לארוחת חגיגה יוונית, אחרי שפתחתם שולחן מזטים, סלטים, גירוס, דגים מטוגנים, תבשילים ושאר מטוגנים. קינוח קל, חמצמץ ורענן שמתאים לחלוקה.

עוד במומלצים: אחד מקינוחי הסולת שמוגשים במקום: רוואני טופי וחלב (ריבוע מטוגן של עוגת סולת וחלב), או בוגאצ'ה – מאפה עלים במילוי קרם וניל וסולת סמיך, אבקת סוכר וקינמון.

גרקו. אורי צבי גרינברג 25

קאיימקי בגרקו (צילום: דן פרץ)
קל ורענן: קאיימקי בגרקו (צילום: דן פרץ)

קרם וניל עם אגסים ביין וקרפ תותים | מקום של בשר

לא רק בשר מגישים ב'מקום של בשר', גם קינוחים טובים יודעים לעשות כאן.

קרם שמנת וניל, עוגת פיננסייר מפורקת, אגסים מקורמלים, קצפת ורוטב אגסים ביין הוא קינוח מושלם בעיני – יצירתי, לא מתוק מדי ולא כבד מדי שמכיל את השילוש הקדוש של אגסים-פיננסייר-קצפת.

עוד במומלצים: קרפ במילוי תותים וקצפת עם רוטב תות וגלידת וניל (בעונת התותים בלבד, כמובן) ושחר – עוגת ביסקוויטים מושחתת ומיתולוגית.

מקום של בשר. שבזי 64 (נווה צדק), תל אביב

תגובות לפוסט