7 מקומות לאכול בהם קינוחים טבעוניים | ניו יורק

23.08.2018
מושקעים, מפתיעים וכמובן - 100% טבעוניים: אורי שביט מכתירה - 7 בתי קפה, מאפיות ודוכנים מצטיינים עם קינוחים על טהרת הצומח בניו יורק

בניו יורק (כמו גם בתל אביב, אבל זה כבר סיפור אחר) מצליחים לעשות את מה שהיה נחשב עד לפני כמה שנים לבלתי אפשרי: ליצור שלל קינוחים מושקעים, צבעוניים וטעימים בלי טיפה של חמאה, שמנת או ביצים.

עוד אורי שביט ב-Rex:

פיתוחים קולינריים של השנים האחרונות מצד אחד והתמקצעות במתוקים שהם נטולי מוצרים מן החי באופן מסורתי (כמו גלידות סורבה) הולידו בניו יורק שלל קונדיטוריות ובתי קפה שמגישות קינוחים טבעוניים שלא מביישים את המקור. משוקולדים בטעמים מעושנים ועד לקרפ וסופגניות דונאט מושקעות – שישיית המלצות מתוקות מניו יורק.

1. דאן וול דונאטס – Dun-Well Doughnuts

השנה 2011. שני חברים טובים עם חשק אימתני לדונאט טבעוני איכותי לא מצאו אחד כזה בניו יורק. במקום להתייאש, הם מחליטים לדאוג לעצמם ופותחים בברוקלין את חנות הדונאטס הטבעונית הראשונה בעיר. כעבור שנה השניים זוכים בתחרות הדונאטס הטובים ביותר בניו יורק – לא מתוך הטבעוניים, אלא הכי טובים בכלל (!) – והשאר היסטריה.

מאז קבלת הפרס, המקום רק הולך וצבר פופולריות בקרב הציבור הכללי והטבעוני וממשיך לככב בדירוגי הדונאט המובילים של ארצות הברית. אם אתם מחובביה הסופגניות העגולות והמחוררות, אין ספק שמדובר בתחנת חובה.

בארסנל לא פחות מ-200 טעמים שונים, כשבכל יום ניתן למצוא חלק אחר מהמלאי כשהוא בשיא הטריות (אופים כאן פעמיים ביום). בין המומלצים עוגת גבינה ודומדמניות, רום וצימוקים ואספרסו מוקה.

עוד במומלצים: מבחר גלידות רענן.

Dun-Well Doughnuts. 222 Montrose Ave, Brooklyn, NY

דונאט טבעוני, דאן וול דונאטס, ניו יורק
צילום: אורי שביט, "טבוניות נהנות יותר"

2. ואן ליוֹיוֵון- Van Leeuwen

ואם כבר בגלידה עסקינן. אמנם לא כל הטעמים בגלידרייה הזו טבעוניים, אבל אלה שכן פשוט מעולים. הגלידות הקרמיות והמפנקות של ואן ליוֹיוֵון מתבססות על חלב קשיו, חלב קוקוס, שמן קוקוס וחמאת קקאו. המגוון לא אדיר אבל מצוין. טעמי קרמל מלוח ופיסטוק סיציליאני הם שניים מהמוצלחים. יש כמה סניפים במנהטן ובברוקלין וגם משאיות שעומדות במקומות שונים ברחבי העיר.

Van Leeuwen Artisan Ice Cream. 81 Bergen St ; 48 E 7th St; 152 W 10th St; 620 Manhattan Ave; 204 Wythe Ave, NYC

3. ליטל צ'וק אפוטקרי – Little Choc Apothecary

מעוז טבעוני פורץ דרך מברוקלין, הראשון מסוגו בניו יורק שמגיש קרפים בלי ביצים, חלב או כל מוצר אחר מהחי. את המקום פתחה הדוגמנית לשעבר ג'וליה קרביץ, שחיפשה דרך לשלב את אורח החיים הטבעוני והבריא שלה עם אהבה בלתי נלאית לטעמים מתוקים.

התוצאה – מקום חינני בן שתי קומות שמציע מגוון רחב של קרפים מלוחים ומתוקים, כולם גם נטולי גלוטן (מלבד זה עם הסייטן) ומבוססים על חומרים טבעיים בלבד, בשאיפה למקסימום אורגניות וסחר הוגן.

יש כאן גם קפה משובח ותערובות תה מוכנות או כאלה שניתן להרכיב לכם ממגוון העלים הרחב שבצנצנות. הקרפ עצמו סביר, קצת אנמי לטעמי, אבל למי שרוצה ליהנות מכל העולמות מדובר בבית קפה שמגלם אפשרות חביבה לקינוח וכוס לאטה (טבעוני, בטח שטבעוני!).
Little Choc Apothecary. 141 Havemeyer St, Brooklyn, NY

5. פיספוד קפה – PeaceFood Café

על בית הקפה המשובח הזה כבר כתבתי כאן. שווה להזכיר אותו שוב בהקשר של ויטרינת העוגות זוכת הפרסים שלו. נסו ולא תתאכזבו.
עוד במומלצים: טירמיסו מהסרטים.

Peacefood Cafe Vegan. 460 Amsterdam Ave ; 41 E 11th St

6. מאפיית ארין מקינה ("בייבי קייקז") – Baby Cakes – Erin McKenna’s Bakery

עוד מקום אהוב שהוזכר כאן. הסניף ההיפי של המאפייה הטבעונית והכשרה הוא גן עדן לאוהבי המתוק. סופגניות הדונאט מעולות – בפרט אלו שבטעם המוקה.

Erin McKenna’s Bakery NYC. 248 Broome St (Between Orchard and Ludlow), New York City, NY

7. ביי קלואי – By Chloe

השפית הטבעונית קלואי קוסרלי זכתה בתחרות הקאפקייק של ערוץ האוכל האמריקאי עם עוגה טבעונית ופתחה מסעדה ראשונה בבליקר שברובע מנהטן, אליו נוסף לאחרונה עוד סניף וגם קונדיטוריה בצמוד לסניף המקורי, שמוקדשת כולה למתוקים.

לחובבי הז'אנר אסור לפסוח על הקינוחים שמוגשים כאן ובפרט על עוגות הקאפקייק המפורסמות.

by CHLOE. 185 Bleecker St, New York, NY

תגובות לפוסט