על הדרך – 8 כריכיות ובתי קפה ידידותיים לטבעונים | ניו יורק

29.11.2018

ניו יורק הוכתרה על ידי ארגון PETA כעיר הידידותית ביותר לטבעונים בארה"ב – ובצדק. מבחר המסעדות שעומד לרשות טבעונים כאן מסחרר ולמרבה השמחה רק הולך וגדל.

עוד אוכל טבעוני ב-Rex:

לצד מסעדות השף המפונפנות בעיר, שמחתי לגלות בביקורים שלי בעיר אינספור בתי קפה, מאפיות ומזללות, רבות מהן טבעוניות למהדרין, שעומדות לרשות הטבעונים ומציעות אופציה לא מחייבת לארוחה קלילה.

אז נכון, בסטארבאקס אין עדיין מענה רציני לטבעונים ולא בכל רשת בתי קפה, כמו בתל אביב, מציעים תפריט מאיר עיניים. ועדיין – כיף ובעיקר טעים מאד להיות טבעוני בתפוח הגדול. 8 המלצות לקפה ועוגה, ארוחת צהריים או ארוחת בוקר על הדרך.

1. פיספוד קפה – PeaceFood Café

בית קפה משובח, אחד משני סניפים במרכז העיר. את חלון הראווה מעטרות המלצות של הניו יורק טיימס, וול סטריט ג'ורנל וטיים אאוט (לצד פרס על יצירתיות טבעונית ותעודת כשרות) – כולן, כמו שגיליתי, בצדק. המקום מצוחצח, השירות אדיב ובוויטרינה בכניסה מחכות עוגות קרם מפוארות לצד מגוון מתוקים נוספים, תוצרת המאפיה הביתית.

טרפנו כריך טמפה מוצלח ואצבעות קמח חומוס מטוגנות ומתובלות, שהזכירו לי פאנלה סיציליאנית. לקינוח התעלפנו על טירמיסו, וכל מילה נוספת מיותרת. הרבה יותר מקפה ועוגה.

עוד במומלצים: כדאי לשאול גם בצהריים על הצ'יזבורגר, למרות שהוא מופיע רק בתפריט הערב – לא תצטערו

Peacefood Cafe Vegan. 460 Amsterdam Ave ; 41 E 11th St

2. בלוסום דו ז'וּר – Blossom Du Jour

מזללה השייכת לרשת בלוסום המונה 4 סניפים כשרים במנהטן. בחנויות הקטנות והצחורות יש כל מה שטבעוני רעב בצהריים יכול לבקש – המבורגרים וטורטיות ממולאים בשלל מקבילי בשר ועוף מן הצומח עם או בלי ירקות (היצע המוצרים האלה בארה"ב מדהים והם גם טעימים) וגם מיצים ושייקים במגוון שילובים. רוב המנות העיקריות נעות סביב 8.50 דולר. כיפי, משביע וטעים.

עוד במומלצים: שלל אפשרויות מוכנות לקחת לדרך: סלטים, עוגות, עוגיות וגם שקיות קטנות עם נשנושים של אגוזים ופירות יבשים.

Blossom du Jour – Vegan. 617 9th Ave ; 259 W 23rd St ;15 E 13th St· ; 165 Amsterdam Ave

3. מאפיית ארין מקינה ("בייבי קייקז") – Baby Cakes – Erin McKenna’s Bakery

בניו יורק ניתן למצוא סניף שכונתי באווירת רישול חינני של המאפייה הטבעונית, נטולת הגלוטן והכשרה הזאת, שיש לה שתי שלוחות נוספות בלוס אנג'לס ובאורלנדו.

המקום זכה לשבחי השפים ולאירוח של הקונדיטורית שלו, ארין מקינה, אצל כוהנת המטבח מרתה סטיוארט ומציע מגוון מאפים טבעוניים שהם גם נטולי גלוטן, גם נטולי סויה ואפילו ללא הנדסה גנטית. גן עדן לאוהבי המתוק.

עוד במומלצים: סופגניות דונאט מעולות – בפרט אלו שבטעם מוקה.

Erin McKenna’s Bakery NYC. 248 Broome St (Between Orchard and Ludlow), New York City, NY

4. ביי קלואי – By Chloe

אחרי זכייה בתחרות הקאפקייק של ערוץ האוכל האמריקאי (עם קאפקייק טבעוני!) ו-5 ספרי בישול מצליחים, השפית הטבעונית קלואי קוסרלי פתחה רשת מסעדות עם סניפים במנהטן (2 שאליהם יצטרפו במהלך השנה הקרוב גם סניף קינוחים וסניף נוסף בסוהו), לוס אנג'לס ובוסטון.

כשהגעתי לבקר בסניף הראשון שבבליקר, ציפיתי למסעדה של ממש. הופתעתי לגלות מעין מזללה של מזון מהיר, כזאת שמזמינים בה את האוכל מהדלפק, הגם שמעוצב, כמו המקום כולו, לעילא.

למרות צורת ההגשה והתפריט הקליל – המבורגרים, כריכים, סלטים, שייקים – האוכל מוצלח ועונה על צורך אמיתי בארוחת צהריים טובה, כיפית ואיכותית במחיר סביר ובלי להשתקע שעות במסעדה. ההמבורגר טעים מאד (אבל לא מאד גדול. שלא תגידו שלא אמרתי!), כמו גם כריך כדורי הבשר הטבעוני. לא לפסוח על המתוקים ובפרט על עוגות הקאפקייק המפורסמות.

מי שישקיע בקניית חטיפי כלבים תוצרת המקום, יבטיח תרומה של דולר אחד לעמותה מובילה למען בעלי חיים (The Humane Society).

מהמקרר תוכלו לאסוף מנות מוכנות, קינוחים ואפילו אגוז קוקוס טרי וממותג. עצירה מומלצת לצהריים או לבראנץ' בסופש.

עוד במומלצים: סלט תאילנדי חם, גדול ומשביע, עם טמפה וקינואה ברוטב חמאת בוטנים מגיע בקערה גדולה (ומתכלה, כמו כל יתר כלי ההגשה).

by CHLOE. 185 Bleecker St ; 60 West 22nd Street – New York, NY

5. ביונד סושי – Beyond Sushi

רשת סושיות מרהיבה ומלהיבה שהוקמה על ידי זוג ישראלים, טלי וגיא וקנין, ומונה כיום שלושה סניפים במנהטן – בצ'לסי, במידטאון ובין הסנטרל פארק לטיימס סקוור.

כל חומרי הגלם במקום טריים וצבעוניים ומייצרים שילובים יצירתיים, שהמאסטר סושי היפאניים לא העזו לחלום עליהם: רול אורז שחור עם נבטי אלפלפה, מלפפון, טופו וקיווי ברוטב מיסו בהיר; רול גזר, מנגו ושעועית ברוטב מתקתק של סויה ומירין ועוד.

חוץ מהרולים הקבועים שקשה לבחור מהם, יש רולים מיוחדים שמתחלפים כל חודש. בדרך החוצה הצטיידנו בבראוני מתוק של שעועית שחורה ובטטה, חומרי גלם מקובלים בקינוחים יפאניים, או במילים אחרות: זה כנראה טעם נרכש. תחנת חובה לחובבי הסושי היצירתי באשר הם.

עוד במומלצים: תפריט ראפים עשויים דפי אורז וסלטים שמתבססים על אורז שחור או על תערובת של 6 סוגי אורז וגריסים.

Beyond Sushi. 229 E 14th St . Chelsea Market, 75 9th Ave ;62 W 56th St · +1 646-964-5097

סושי טבעוני, "ביונד סושי", ניו יורק
ביונד סושי, ניו יורק. צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר"

6. קנדל קפה- Candle Café

אחותה הנינוחה של קנדל 79 היוקרתית (Candle 79) כוללת שני סניפים שחרתו על דגלם שימוש בחומרי גלם אורגניים, משובחים וטריים.

ביקרנו בסניף שבאפר איסט סייד (השני ממוקם בברודוויי) – ביסטרו שכונתי קטן ומזמין, עם שולחנות עץ כהים ואורחים מכל הגילאים והסגנונות – מנערות היפיות ועד גברים מבוגרים בחליפות מהודרות.

המטבח מזכיר מאד את זה של מסעדת האם, עם רטבים סמיכים וקרמיים ומנות גדולות, לבביות וטעימות (הגם שקצת מיושנות).

שתי מנות מוצלחות שניסינו היו נפוליאון של חצילים עטופים בקמח תירס עם קרם ארטישוק ותרד מאודה ומניקוטי (וריאציה של קנלוני) מבצק תרד ממולא בריקוטה טופו, כרישה ופטריות.

יש גם המבורגרים, מנות סייטן ולזניה. יש לא מעט אפשרויות ללא גלוטן, כולל קינוחים מושקעים. טעים ובאווירה לא מחייבת.

עוד במומלצים: שלל תוספות של דגנים, קטניות וירקות, שאפשר להרכיב מהם ארוחה שלמה בתוספת רטבים לבחירה.

Candle Cafe east. 1307 3rd Ave ; Candle Cafe West. 2427 Broadway

7. אנג'ליקה קיטשן – Angelica Kitchen

מקום חמים, נעים והומה אדם לאורך כל שעות היום (לא ניתן להזמין מקומות מראש) שסובב סביב מטבח שמספק מנות שמתאימות להגדרה אוכל ביתי משודרג.

חשק פתאומי לסושי גרם לנו לטעום רול מפתיע שהכיל בין היתר ממרח חומוס עדין (הברקה!). חמים ונעים.

Angelica Kitchen. 300 E 12th St, New York, NY

8. שוק יוניון סקוור – Union Square Green Market

עוד המלצה קטנה: אם מטיילים בסביבה, נחמד לעבור דרך שוק האיכרים החביב הזה. לא הכל כאן טבעוני, אבל בין הדוכנים תמצאו ירקות ופירות עונתיים, לחמים איכותיים וגם דוכן של מאפים טבעוניים, נטולי גלוטן.

Union Square Green Market. E 17th St & Union Square W, New York, NY

דוכן טבעוני בשוק יוניון סקוור, ניו יורק
צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר"

תגובות לפוסט