פאי בעיגול: גאלט תפוחים מופחת סוכר ובטוויסט צרפתי

06.03.2019
כך מכינים מאפה רושם יפהפה - ומופחת סוכר: השף קונדיטור עופר בן נתן ("ניטאן תאי") מגיש גאלט תפוחי עץ פריך בסגנון נורמנדי

מתכון רושם מושקע שנוצר לרגל פרויקט " לא מוותרים – מרוויחים", המיזם היחידי בישראל לבני משפחה של חולי סוכרת סוג 2. מאחורי הכנתו עומד השף קונדיטור הצעיר והמבטיח של ניטאן תאי, עופר בן נתן – שגם אמון על תפריט הקינוחים החדש של מחלקות היוקרה במטוסי אל על.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

"בשנים האחרונות אפשר למצוא ויותר יותר פתרונות והמצאות קולינריות שמאפשרות ליצור קינוחים מעולים ומופחתי סוכר. אנשים עם רמות סוכר גבוהות – מסוכרת סוג 2 או טרום סוכרתיים – יכולים היום ליהנות ממנות שהם 100% רושם והרבה פחות סוכר", אומר בן נתן.

"זה רווח כפול לסוכרתיים – אבל גם לבני המשפחה המטפלים, הקיירגיברים, שנהנים ממנה אחרונה מעולה יחד עם הסוכרתיים, בלי לוותר על הטעם".

"הגאלט היא גרסה פשוטה למי שרוצה להרים ללא מאמץ טארט תפוחים מושקע. מתכון שמצדיע לקולינריה הפריזאית – משם אני שואב הרבה השראה. כמו הרבה מנות בקונדיטוריה שלנו, בק-דור ובניטאן תאי – גם כאן אני מתחיל עם בסיס צרפתי, ממנו אני עף מעלה ונותן את הטוויסט שלי. את התפוחים אפשר להחליף בכל פרי עונתי שרוצים אגב: נקטרונית, אפרסקים ועוד".

גאלט תפוחי עץ בסגנון נורמנדי (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים

דבר הדיאטנית, שרון אלדר: מנה אחת של גאלט שווה למנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית.  בכדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול. בנוסף, כל מנה מכילה כ130 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) אני ממליצה על עד מנה אחת  בלבד ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

גאלט תפוחי עץ בסגנון נורמנדי, שנייה לפני שנכנסים לתנור (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

גאלט תפוחים בסגנון נורמנדי

מתכון של עופר בן נתן.

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

המרכיבים לטארט (9 מנות):

לבצק:
100 גרם קמח כוסמין
50 גרם שקדים טחונים
20 גרם קורנפלור
2 גרם מלח
1 ביצה
30 גרם חמאה מופחתת שומן

למילוי התפוחים:
3 תפוחי גרני סמית', קלופים ופרוסים דק
15 גרם חמאה מופחתת שומן 75%
20 גרם סירופ אגבה

הכנה:
לבצק: מעבירים למיקסר קמח כוסמין. מוסיפים חמאה מופחתת שומן, שקדים טחונים, מלח וקורנפלור ומערבלים בוו עד לקבלת בצק גרגרי גס. שוברים פנימה ביצה ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות .
מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת רחבה. מבשלים את התפוחים, מוסיפים סירופ אגבה ומבשלים עד שמצטמצם לקרמל סמיך. מסירים מהאש ומקררים.
מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מילימטר. מסדרים במרכז הבצק את התפוחים המצוננים. את השוליים מקפלים מעל קצוות התפוחים. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 במשך רבע שעה או עד להזהבה עמוקה. מניחים לגאלט להצטנן עשר דקות לפחות בטמפטורת החדר ומגישים.

תגובות לפוסט