3 מקומות לאכול בהם זול וטוב | ברצלונה

03.12.2018
ברצלונה על המזלג: 3 מוסדות אוכל אהובים בעיר, מבר האוכל המהוקצע בשוק הבוקריה ועד לקרוקטים והקלאמרי הפריכים של מסעדת המלחים המיתולוגית בברצלונטה. המלצות ומתכון

יש לי חיבה מיוחדת לכל מה שמבשלים מסביב לאגן הים התיכון – מאוכל איטלקי וצרפתי ועד למטבח המקומי שלנו ושל שכנינו. למטבח של ספרד שמורה אצלי פינה חמה בלב מהימים שעמדתי בראש "טאפאס בשוק", טאפריה (Tapería) בפרשנות תל אביבית ששאבה מברצלונה את השראתה.

עוד אוכל עולמי ב-Rex:

לפני שפתחנו את המסעדות במלון נורמן, נסענו לברצלונה על מנת להכיר בצורה יסודית יותר את מסורתה הקולינרית של העיר בפרט ושל קטלוניה בכלל. הים הוא אמנם אותו הים, אבל כאן נגמר פחות או יותר הדמיון בצלחת, כי האוכל הוא כבר סיפור אחר.

אכלנו גם במסעדות מפוארות ומעוטרות כוכבי מישלן, אבל את הרושם העז ביותר הותירו אצלי דווקא המוסדות הוותיקים שבהן מכינים את אותן המנות באותו המיקום ובבעלות משפחתית, לפעמים גם יותר מ-60 שנה. הנאה צרופה, במיוחד למי שמגיע ממדינה צעירה עם גישה כל כך שונה למסורת.

שלושה מקומות לאכול בהם טוב אוכל מקומי ובזול בברצלונה. וכמובן שיש גם מתכון:

1. קוֹבַה פוּמַאדה – La Cova Fumada

ברצלונטה, הרובע הצפוף שבסמוך לנמל העיר, נחשב במשך שנים למשכנות העוני של ברצלונה. מימי המלחים ונערותיהן נותרו כיום רק ברי הימאים ומסעדות הפועלים המעולות. קובה פומאדה היא המפורסמת וגם הוותיקה שבהן (נוסדה ב-1944 ועדיין בבעלות אותה המשפחה). שלט אין כאן, ורק התור שמתחיל בחוץ, בכיכר הקטנה, ונמשך לעומק המסעדה הזערורית מעיד על כך שהגעתם למקום הנכון.

cova-fumada

התפריט קצר וכולל בעיקר מנות דגים ופירות ים: בייבי קלאמרי (פולפיטו), טבעות סבידה מטוגנות בבלילה ומנת קרוקט תפוח האדמה ממולא החזיר ועטור איולי והפפריקה המעושנת (בומבה, מנה שהומצאה פה) הן המפורסמות שבהן. את הכל שוטפים עם ורמוט נהדר ופשוט שלצדו מגיע בקבוק סיפון, סיפולוקס מפלסטיק שמנפק סודה תוססת. המחיר: כ-25 אירו לארוחה זוגית. אסור לפספס ושווה לקום מוקדם במיוחד כדי להספיק ולהגיע.

עוד במומלצים: שוק האוכל הקטן והמשתלם של ברצלונטה, שממוקם בסמוך למסעדה.

La Cova Fumada. Carrer del Baluard 56, Barceloneta. +34-93-2214061, ב'-ד'- 09:00-15:20 (!), ה-ו 09:00-15:20, 18:00-20:30, ש 09:00-13:20. סגור בימי ראשון, חגים ולכל אורך חודש אוגוסט

 

cova-fumada-2

2. קיוסקו אוניברסל – Kiosko Universal

שוק בוקריה עמוס בדוכנים ומסעדות שמציעות יינות, גבינות ונקניקים מקומיים וכמובן שלל סוגי מאכלים, מהמבורגרים הקטנים והספרדיים (המבורגסה, עליו נרחיב בהזדמנות באחת הכתבות הקרובות), עבור בקרוקטים ועד לאוכל קטלוני פשוט ומנצח, שמתבסס על חומרי הגלם המעולים של חבל הארץ הזה.

המקום העמוס ביותר בשוק הוא גם האהוב עלי: קיוסקו אוניברסל, שנמצא בסמוך לכניסה הראשית משדרות רמבלאס. ריבוע קטן של מטבח, שסביבו חצי גורן שסביבו כסאות בר גבוהים.

לא תמיד יש מייד מקום (ולהזמין מראש אי אפשר), אבל ההמתנה עד שמישהו יקום ויפנה את המקום, לרוב פחות מרבע שעה, משתלמת.

המטבח עונתי והתפריט שעל לוח הגיר מתחלף על פי ההיצע היומי. אם יש בתפריט, מומלץ להזמין מנת צדפות-תער מהסרטים שמוגשת עם ראשי ארטישוק מטוגנים, פולפיטוס – בייבי קלמארי נימוחים ברוטב שמן זית ושם וטאפאו של פטריות בר צלויות בשמן זית, שמלקטים עבור המסעדה ביערות מחוץ לעיר.

עוד במומלצים: בירת אסטרייה דאם קרה מהחבית. זהו – לא צריך יותר.

Kiosko Universal. Mercat de la Boqueria, א-ש 08:00-16:30

barcelona-kiosko-2

3. אל שמפאנייט – El Xampanyet

לצרפתים יש שמפניה ולקטלונים – למרות השם הרע שיצא לו במחוזותינו – יש את הקאווה. היין המבעבע המקומי מיוצר באופן זהה לזה הצרפתי (בשיטת הכנה הקרויה מתוד שמפנואז), רק שפה משתמשים בסוגי ענבים שונים. התוצאה מורכבת ורעננה גם יחד, כשהקטלונים נשבעים שהטובות בקאוות אף עוברות באיכותן את חברותיהן הסנוביות מהחבל הסמוך לעיר האורות.

בחזרה לאוכל ולברצלונה. בר הקאווה היפהפה שמפאנייט (Xampanyet) הוא מקדש של קאוות שנחשב, ובצדק למוערך מסוגו בברצלונה.

המקום מעוצב בסגנון מסורתי, על קורות העץ ואריחי הקרמיקה הספרדיים שנחשבו לקלאסיים עוד כשנוסד, בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת. מגוון הקאוות מוגש בבקבוקים של ליטר ולצדו מוצעות מנות טאפאס פשוטות ולא מתיימרות וכמובן פלטות של חמון – רגל חזיר מיושנת באוויר הפתוח ופרוסה דק.

קאוות הבית נהדרת והיא גם הזולה ביותר בתפריט. שווה לבקר פה לכוס או שתיים לפני ארוחת הערב (שאותה, כמו בכל ספרד, אוכלים כאן מאוחר מאד), כאפריטיף או שעות הערביים, או בצהריים, לפני או אחרי ביקור במוזיאון פיקאסו הסמוך.

עוד במומלצים: טורו (נתח מבטן דג טונה) כבוש בשמן זית ולמיטיבי לכת – אנשובי מוחמצים בסגנון קטלוניה

El Xampanyet . Montcada, 22 Barcelona  +34-93-3197003, ג-ש 12:00-16:00, 19:00-23:30. ראשון – 12:00-16:00, שני סגור

img_7807-1

מתכון: קלאמרי בסגנון קוסטה בראבה

מנה עם טוויסט קטלוני שאנחנו מגישים ב"נורמן הוטל" בספיישלים. חשוב לא להתפשר ולהשתמש בפפריקה מעושנת ספרדית. למתכון המלא

תגובות לפוסט