קוקטייל יין מבעבע ואפרסקים | בליני

14.08.2018
כמה פשוט, ככה טעים: הארי'ס בר חושפים - כך מכינים, ובקלי קלות, את הקוקטייל המפורסם ביותר של ונציה. בליני של אפרסק ופרוסקו, מתכון מנצח

בליני

לצורך הכנת הקוקטייל, בוחרים באפרסקים מאוד בשלים. בארץ זה לא פשוט גם בשיא העונה, מכיוון שלאחרונה מקבלים אפרסקים בעלי אורך חיי מדף ארוך שבתמורה הם קשיי עורף.

עוד אלכוהול ב-Rex:

שימו לב: אם האפרסקים נטולי מתיקות לגמרי-לגמרי, ניתן להוסיף כפית סוכר.

bellini-e-carpaccio-al-bar-1-1

מתכון ל-6 עד 8 צמאים

המרכיבים:
מחית מ-2 אפרסקים לבנים גדולים – גם הרגילים יתאימו בצוק העיתים
מיץ מחצי לימון – לא חובה
1 כף סוכר – לא חובה
3-4 פטלים (שנותנת ורוד של ציירים)
1 בקבוק פרוסקו מצונן (או קר אם המילה מצונן רפואית מדי) או יין איטלקי תוסס כמו אסטי ספומנטה ברוט

הכנה:
קולפים את האפרסקים בקולפן ירקות או חורצים בסכין. חולטים 2-3 דקות במים רותחים ומצננים מיד במי קרח למשך 20 דקות.

חוצים את האפרסקים החלוטים לשניים. מעיפים את הגלעין ומוסיפים שתי כפיות לימון למניעת השחרה. מעבירים לאחר כבוד לבלנדר, יחד עם הפטלים והסוכר. שומרים במקרר עד להגשה ויומיים לכל היותר.

הגשה: קודם המחיות מוערמות בכוס פלוט ואחר כך הפרוסקו נמזג באיטיות. ובבקשה – ממש לא לערבב. הזרם התוסס ייעשה את שלו.

מתכון של הארי'ס בר כפי שנמסר לי ביד על ידי אריג'ו ובאחריותו – מומלץ לשתות ליד קרפצ'יו (שאגב, הומצא כאן בהארי'ס בר כמו גם הקוקטייל שלשמו התכנסנו).

תגובות לפוסט