כמו של פעם: מתכון בלינצ'ס גבינה וצימוקים

29.05.2017
מתכון להכנת בלינצ'ס מושלמים - ובקלות. רותי קינן מגישה - חביתיות כמו של פעם במלית גבינה לבנה וצימוקים שמכינים בצ'יק צ'ק. ויש גם שדרוגים למיטיבי לכת

בלינצ'ס, לפחות בבית שלי, היו תמיד המאכל המרכזי בארוחת שבועות. ערימה של חביתיות מטוגנות – משני הצדדים! – שאמי הייתה מקפלת כחבילה.

עוד מתכוני שבועות ב-Rex:

הבלינצ'ס המסורתיים מולאו באופן מסורתי בגבינה וצימוקים. הגרסה הפשוטה ביותר שבעיני היא גם הטעימה ביותר ומצריכה מינימום עבודה, מחומרי גלם שיש בכל בית. רק צריך מחבת טפלון – שאר העזרים בכל מקרה בעיקר מסרבלים, לפחות בעיני – ויש מנה מפוארת לחג.

A post shared by Breaking Matzo (@breakingmatzo) on

אפשר להוסיף גם אוכמניות (וזו אפילו העונה!) (צילום: אינסטגרם)

גיוונים: את מילוי הגבינה המתוק אפשר להחליף בגבינת פטה מלוחה או גבינה בולגרית, פראסה (כרישה) מאודה, מעורבת עם גבינה מלוחה וקשקבל, פטריות מטוגנות בחמאה עם פרמזן, תרד קצוץ וחלוט עם גבינת ריקוטה ועוד.

בלינצ'ס גבינה וצימוקים של שבועות

אפייה: במקום לטגן את החביתיות לפני ההגשה, ניתן לסדר אותן בתבנית משומנת בחמאה, להבריש במעט שמן (או חמאה) ולאפות על חום של 180 מעלות במשך רבע שעה או עד להזהבה קלה.

המרכיבים:

לחביתיות:

2 ביצים

1 כוס מים

3/4 כוס קמח

1 כף שמן

חמאה או שמן לטיגון

למלית הגבינה והצימוקים:

2 כוסות גבינה לבנה 5% או 9% (400 גרם)

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפות קמח

1/2 כפית תמצית וניל

1 חופן צימוקים

להגשה: 

אבקת סוכר

שמנת חמוצה – לא חובה

הכנה:

טורפים את כל מרכיבים החביתיות לתערובת אחידה בעזרת מטרפה או במזלג. מניחים לתערובת לרבע שעה לפחות בטמפטורת החדר.

בינתיים מחממים היטב מחבת טפלון.

ממיסים כפית חמאה ויוצקים כמות של שתית כפות מבלילת החביתיות. מכבים את האש ומטלטלים את המחבת עד שהבלילה יוצר עיגול אחיד בתחתיתה. מדליקים את האש ומטגנים עד שפני החביתית יבשים וקצוות מתחילים להתרומם. הופכים את המחבת על גבי צלחת. מוסיפים מעט חמאה או שמן במידת הצורך (אפשר רק פעם בכל כמה סבבי טיגון חביתיות ולא על כל חביתית). מוסיפים שוב 2 כפות בלילה וחוזרים על סדר הפעולות תוך שעורמים את החביתיות בצלחת, אחת על גבי השניה.
מכינים את המלים: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.

מסדרים חביתית על קרש חיתוך כשחלקה המטוגן (הלא-מטוגן) הוא זה שכעת ישמש כפניה. מסדרים כפית גדושה מהמלית במרכז וסוגרים באחד משני האופנים:

א. מגולגל: סוגרים פנימה שני קצוות מקבילים ומגלגלים לצד אחד אנכי עד לקבלת חביתית מגולגלת.

ב. מעטפה: מקפלים את החביתית פנימה מכל ארבעת הקצוות ומהדקים כך שמתקבלת חבילה סגורה היטב.

הגשה: ממיסים חמאה במחבת. מטגנים מספר חביתיות ממולאות יחד (על פני מספר סבבים), עד להזהבה עמוקה. מעבירים לקערה עם נייר מטבח סופג (ניתן גם להספיג כל חביתית בנייר).

מפזרים מעל הבלינצ'ס אבקת סוכר במעמד ההגשה – אפשר להוסיף גם שמנת חמוצה בצד.

 

תגובות לפוסט