מתכון להכנת בורמאלוס – חביתיות מצה מתוקות ב-2 גרסאות

14.04.2017
בורמואלוס בעיטור מתוק של סוכר הם ממתכוני החג הקלים, הזריזים - והאהובים של פסח. רועי ירושלמי מגיש: 2 גרסאות להכנת לביבות מצה ספרדיות - קלאסית שתמיד עובדת ומהודרת, עתירה בגבינות

בלי יותר מדי יומרות ומניירות, בורמואלוס היא המנה ששום חול מועד של פסח אינו שלם בלעדיה, לפחות במקרה של יוצאי ספרד הבלקניים של טורקיה, יוון ובולגריה.

עוד מתכוני פסח ב-Rex:

לביבות המצה – שקרויות גם בימואלוס, בומאלוס ומכורתן בוניואלוס (Buñuelo) – שם, בספרד ובדרום אמריקה, גרסתן המאד לא כשרה לפסח פופולרית מאד – כוללות בסך הכל 3 מרכיבים: מצות, ביצים, קצת סוכר מעל, ואם רוצים להדרן מאד – גם חלב (ר' מתכון בהמשך).

הנאה צרופה ופשוטה, שמכינים בבקרי חול המועד בקלות ובזריזות. המתכון הפשוט שלפניכם מבוסס על זה שהייתה מכינה אמא שלי בילדותי. לצדה ישנה גם גרסה מהודרת למשקיענים.

בורמואלוס (צילום: מיכל רביבו)
בורמואלוס (צילום: מיכל רביבו)

1. בורמאלוס – Burmuelos – הגרסה הקלאסית והקלה

 

המרכיבים:

7 מצות

4-5 כפות שמנת מתוקה – לא חובה

4 ביצים

מלח ופלפל

שמן לטיגון או חמאה – בנדיבות בכל מקרה

להגשה:

סוכר גבישי – ככפית מחוקה לכל לביבה

לא רוצים סוכר? אתם מפסידים. עוד גיוונים אופציונליים בהגשה למי שרוצה לשדרג (ממש לא חובה):
אבקת קינמון – שפופולרית מאד במתכון זה בקרב יהודים יוצאי העיר איזמיר
מוסקט טחון
ריבת דובדבנים חמוצים וישנה מטורקיה או בולגריה – להשיג במרכולים ובמעדניות
שמנת חמוצה
קצפת
מייפל
סילאן

הכנה:
ממלאים קערת ערבוב במים ומוסיפים פנימה את המצות. מספיגים במים למשך חצי דקה, לא יותר. נפטרים מהמים ושומרים את המצות הרטובות בצד (אותן אין צורך לשבור, הן תתפרקנה בקלות בערבוב עם הביצים).

מוסיפים לקערת הערבוב ביצים, מלח ופלפל ושמנת וטורפים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את המצות הרטובות ומערבבים קלות כך שתתקבל בלילה גסה והטרוגנית.

מחממים שמן או מחבת בחמאה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני. סוחטים כל כדור בעדינות ובידיים מעל הקערה – ומעבירים מייד למחבת החמה.

משטחים בעזרת מרית מעץ ומטגנים שתי דקות. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות. ממשיכים כך עם שאר הבלילה – אם נותר בקערה נוזל, ניתן להכין ממנו חביתה לקינוח.

מגישים מייד לצד סוכר גבישי או לצד אחד מהגיוונים הנזכרים לעיל.

בורמאלוס קון לצ'ה –  Burmuelos kon leche – לביבות מצה עם גבינה

גרסה חגיגית שמתאימה גם כקינוח לארוחת החג השני החלבית. שימו לב: במתכון זה אין צורך להספיג את המצות במים.

המרכיבים:

4 מצות שבורות ביד לחתיכות גסות

4 ביצים

100 גרם גבינת שמנת

200 גרם גבינת פטה מפוררת

2 תפוחי אדמה, מבושלים עד לריכוך (וקלופים בתום הבישול) ומפוררים-מעוכים ביד או בעזרת ממחה ידני

מלח ופלפל

שמן לטיגון או חמאה – בנדיבות בכל מקרה

 

להגשה:

סוכר גבישי או יוגורט – רצוי דנובה או דנונה יווני

הכנה:

מערבבים בקערת ערבוב ביצים וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את המצות ואת שאר המרכיבים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה גסה והטרוגנית.

מחממים שמן או מחבת בחמאה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני. מעבירים מייד למחבת החמה, משטחים קלות בעזרת מרית ומטגנים שתי דקות. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות.

מגישים לצד יוגורט או סוכר גבישי.

תגובות לפוסט