קלאמרי צלוי על הפלאנצ'ה בסגנון ספרדי – מתכון קל וכיפי של שף ברק אהרוני

30.10.2018
מתכון להכנת מנת פירות ים מוקפצת כמו במסעדת שף: ברק אהרוני מציג - כך מכינים קלאמרי ברוטב שמן זית ושום בסגנון ספרדי בזריזות ובקלות, שלב אחר שלב

קלאמרי צלוי על הפלאנצ'ה עם שום ושמן פפריקה מעושנת | Calamares a la Plancha con Aceite de Pimentón Ahumado

קלאמרי על הפלאנצ'ה – ברוטב כמו במתכון שלפניכם או סתם ככה – הוא שיר הלל לפשטות ולחומרי הגלם משובחים.

כמו שאר פירות הים שמגיעים אל שווקי האוכל של ברצלונה, הדיונונים שניתן למצוא בעיר יוצאי דופן באיכותם. מלבדם, המנה הנפלאה הזו – ואל תתנו לשם הארוך לבלבל אתכם, כמו הרבה מנות מקומיות אחרות, מדובר במנה קלה מאד להכנה – מורכבת מ-3 מהמרכיבים הפופולריים במטבח הספרדי: שום, פפריקה מעושנת וכמובן שמן זית.

עוד מתכונים ב-Rex:

השום ושמן הזית המקומי בקטלוניה מצוינים, הקלאמרי זמינים רוב השנה והפפריקה המעושנת מגיעה טרייה, לרוב מאנדלוסיה. ארבע שיוצרים יחד שלם שמצליח להתעלות מעל חלקיו.

את כמויות הדגה שניתן למצוא בברצלונה אי אפשר להשוות למה שמוציאים בעשורים האחרונים הדייגים ביפו ובאשדוד. מה שכן, מכיוון שהים כאן הוא בסופו של דבר אותו הים, הקלאמרי שעולה בסופו של דבר בחכות לא מבייש את הפירמה. לא סתם אומרים שפירות הים שלנו הם מהטובים בסוגם בעולם.

בימים בהם אנחנו משיגים פירות ים טובים במסעדה שלי, "בראסרי מלון נורמן", אנחנו יוצרים מנות ספיישל בהשראת המטבח הקטלוני בפרט והספרדי בכלל כמו במנת הקלאמרי על הפלאנצ'ה שלפניכם. התוצאה מרשימה וכיפית – רק לסחוט לימון ולנגב עם לחם את הרוטב האדום והבוהק.

לפני שמתחילים: שימו לב – לצורך הכנת המתכון יש להשתמש בקלאמרי טריים (להשיג בחנויות הדגים ובשווקים), כמו גם בשום מקומי (זה הסגול, שגדול ועדין יותר מהראשים שמיובאים בסין שמגיעים למרכולים) ובפפריקה מעושנת איכותית, רצוי ספרדית.

קלמארי צלוי ברוטב שום, שמן זית ופפריקה מעושנת של השף ברק אהרוני (צילום: בן יוסטר)


המרכיבים ל-3-4 מנות:

750 גרם קלאמרי טרי ומנוקה היטב (אפשר לבקש מהמוכר בחנות הדגים שיעשה זאת עבורכם), פרוס לטבעות
1/4 כוס שמן זית עדין
5-6 שיני שום, קצוצות דק – אפשר לגרוע או להוסיף לפי הטעם
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

להגשה:
פרוסות לחם קלויות
2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:
יוצקים את שמן הזית למחבת כבדה ומחממים על חום בינוני 2 דקות. מוסיפים את פרוסות השום הקצוץ ומערבבים. מטגנים כדקה.

מוסיפים את הפפריקה המעושנת ואת טבעות הקלאמרי. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומנמיכים את האש למינימום.

מבשלים 3-4 דקות ורק עד שטבעות הקלאמרי עדיין רכות אך מוצקות (שימו לב: בבישול יתר, הקלאמרי יהפוך לצמיגי).

הגשה: מעבירים לצלחות הגשה אישיות או לקערת הגשה ומגישים מייד לצד פרוסות לחם קלויות ורבעי לימון לסחיטה על הקלאמרי.

תגובות לפוסט