כיסים של אהבה: ארוחת קאזה סן פלגרינו בביתה של השפית יהלומה לוי

04.03.2020
קאזה סן פלגרינו חוזרת בשלישית – והפעם בסימן העצמה קולינרית. השנה נפתחת עונת הארוחות המאד פרטיות "קאזה סן פלגרינו III" בארוחה חד פעמית שתתקיים ביום האישה (8.3) בביתה ובניצוחה של השפית המוערכת יהלומה לוי ממסעדת ״שחקי שחקי״ שבתל אביב

קאזה סן פלגרינו חוזר לשנה שלישית – וכולו בסימן העצמה חברתית של הקולינריה הישראלית, על נגזרותיה השונות – מקומיות, מנות שמתבססות על מרכיבי ברי-קיימא ועוד.

את הארוחות תשיק השנה לא אחרת מהשפית המוערכת יהלומה לוי, שהפכה לשם נרדף לאוכל עילי עם השפעות מקומיות יוצאות דופן.

עוד באתר rex:

מלכת המטבח המקומי – לבנטיני

לוי החלה את דרכה במקומות מיתולוגיים בשוק לוינסקי ונמל תל אביב. היא מנצחת כיום, כשפית ובעלים, על בר האוכל המדובר ״שחקי שחקי״ שברחוב טשרינחובסקי וקיייטרינג הבוטיק ״יהלומה בוטיק״ ונחשבת – בזכות ולא בחסד – לאחת הקולות המרתקים שפועלים כיום בסצנת הקולינריה הישראלית.

השפית יהלומה לוי (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

המטבח של לוי משלב בין טעמים מרחבי הים תיכון ושל הלבנט ומזרח האגן בפרט לאלו המצריים של ביתה מאידך. התוצאה: אוכל אינטליגנטי, מורכב ויצירתי – משחק של מרקמים והשפעות שמשתלבים יחד לתוצאה מרהיבה.

לרגל ארוחת קאזה סן פלגרינו שמתקיימת בביתה, הרכיבה לוי צוות שכולו נשי ושיגיש ארוחה בסימן כיסים וממולאים; מנות בתוך מנות, פורמט אלגנטי ועתיק יומין להגשת אוכל חגיגי, מלאכת מחשבת של מיומנות ויצירתיות שמקורה במטבחי חצרות המלוכה של המזרח התיכון.

"אני אוהבת את ההסתרה והגילוי של הטעמים במנות כאלה, נהנית ממשחק המרקמים את העיטוף שטומן בחובו הפתעה – את הכיס המכיל עולם", מספרת לוי על ההשראה של הארוחה. בין המנות שיוגשו: מרק ברודו משובץ בכיסוני טורטליני מלוחיה ובשר מפורק; ארטישוק ממולא בקציצת דג לוקוס שמנמנה ותבשיל פלפלים פיקנטי ; רביולי טריו גבינות איטלקי של פקורינו ריקוטה ופרמזן בחמאה ועלי תרד – ועוד. 

את המנות ילוו הבקבוקים הירוקים של המותג המים המינרליים המוגזים האיקוני סן פלגרינו וזאת לצד בקבוקי המים הטוסקניים של אקווה פאנה ויינות הפרימיום של יקבי סגל וברקן beta.

לרכישת כרטיסים לארוחה – הקליקו כאן

מנת רביולי מארוחת קאזה סן פלגרינו בניצוחה של יהלומה לוי (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

על קאזה סן פלגרינו 3

קאזה סן פלגרינו הוא פורמט בינלאומי של מותג המים העילי סן פלגרינו שנולד בישראל ומתקיים השנה בפעם השלישית ברציפות. לאחר שהושם בעונות קודמות דגש על קולינריה מקומית (עונה ראשונה) ועל יצירות של השפים בעלי החזון המבטיח של הסצנה המקומית (עונה שנייה), השנה כאמור יאיר הזרקור של קאזה סן פלגרינו על העצמה קולינרית.

השפים המשתתפים יגישו מנות שכולן קולינריה בת קיימא המתחשבת בסביבה, מנות שמורכבות מחומרי גלם מקומיים ; מרכיבים שמגדלים כמה שיותר קרוב למסעדה (farm to table) וכמובן העצמה נשית, כמו במקרה של לוי. 

לאחר שבשנים הקודמות השתתפו לארוחות בלתי נשכחות מאיר אדוני, רז רהב, שיראל ברגר, עומר מילר, שאול בן אדרת ועוד, גם השנה ולאורך הקיץ והאביב יוכרזו בכל חודש השפיות והשפים שישתתפו בפרויקט – וזאת שבועיים בלבד לפני הארוחה. בקיצור: יש למה לחכות

מנת טורטליני מארוחת קאזה סן פלגרינו בניצוחה של יהלומה לוי (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט