חגיגי: מתכון פסטה גבינות, כרובית ושמנת של ארז קומרובסקי

01.09.2017
פשוט ובטעם גן עדן: ארז קומרובסקי מגיש: מתכון יצירתי של פסטה ברוטב חגיגי של שמנת, גבינות וכרובית שמכינים בקלי קלות

אני אוהב כרובית ואני חושב שכרוביות אוהבות גם אותי. זכרון הכרובית הראשונה שאכלתי בחיים לא מש מחכי שנים ארוכות. טיגנה אותה, במחבת במטבחה הקטן של סבתא שלי ברחוב שלומציון המלכה בתל אביב, בלה – אחותה האהובה של סבתא שלי, יחד עם בלילת ביצים וקמח.

עוד מתכונים ב-Rex:

לפני כמה זמן, כשחזרתי הביתה למתת מאירוע שבישלתי בו, נתקפתי בתאווה לכרובית. אני לא משתמש בדרך כלל בשמנת מתוקה כשאני מבשל, אבל הפעם החלטתי להצמיד לה אותה, יחד עם גבינות וגם נקניק קופַּה ופסטה. טיגנתי עם בצל, יצקתי למחבת את מרכיבי הרוטב, ערבבתי עם הפסטה והגשתי מייד. והטעם – טעם גן עדן.

 

פסטה ברוטב שמנת (צילום: Shutterstock)
ברוטב שמנת וכרובית. הפסטה של ארז (צילום: Shutterstock)

פסטה ברוטב שמנת, גבינות וכרובית

גיוון: מוסיפים לרוטב, בשלב טיגון הבצל 1/2 כוס קוביות נקניק (רצוי בשר לבן – קופה, פרושוטו או שפֵּק).

המרכיבים ל-4 מנות:

1 ראש כרובית קטן מפורק לפרחים קטנים (ואת גזעי הכרובית קוצצים דק)

1 בצל קטן קצוץ דק

1/3 כוס שמן זית עדין

400 מ"ל שמנת מתוקה

3-2 שיני שום כתושות

3 כפות עלי מרווה קצוצים דק – אפשר יותר או פחות לפי הטעם

מעט פלפל ירוק חריף – לפי הטעם

קורט פלפל לבן גרוס גס

500 גרם פסטה (חבילה אחת) מבושלת לפי הוראות היצרן – רצוי פסטה פנה, אפשר גם ספגטי

50 גרם גבינת צ'דר מגוררת דק

50 גרם גבינת קשקבל מגורר דק

50 גרם גבינת עזים קשה מגוררת דק

מלח לפי הטעם

הכנה:

יוצקים שמן זית לסיר עמוק, מחממים ומטגנים בצל במשך שתי דקות, עד שהבצל מחליף את צבעו לשקוף. מוסיפים את הכרובית ומקפיצים קלות במשך 3-2 דקות או עד שהכרובית מתרככת מעט. מוסיפים שום ואת המרווה, את הפלפל החריף ואת הפלפל הלבן.

מציפים את הכרובית בשמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים ומוסיפים את הגבינות המגוררות. מגישים מיד ומתענגים על כל רגע.

תגובות לפוסט