חמין עוף ענק עם שקית חיטה והמון דברים טובים – מתכון מנצח

01.11.2016
חמין בבית - רק מהריח הממלא את המטבח בשבת בבוקר אפשר להתעלף. כהנת המתכונים איילת הירשמן מגישה: חמין עוף מזרח אירופאי עם טוויסט אישי ומלא בכל טוב

את החמין הכי טוב אוכלים בבית, זה ידוע. אם בכל זאת חשקה נפשכם בחמין אקספרס, או יותר נכון צ'ולענט, לחיליק גורפינקל יש 6 המלצות מעולות בשבילכם. ועכשיו – למתכון:

עוד מתכונים ב-Rex:

המרכיבים ל-10-8 מנות, בסיר ענק (8 ליטר לפחות):
300 גרם שעועית לבנה, אדומה או שתיהן
1 שקית חיטה (מתכון בהמשך)
1.5 ק"ג נתח שפונדרה א או חזה בקר (ברוסט) חתוך לנתחים גדולים או נתחי אוסובוקו
6 כרעי עוף או ברווז
4 כפות שומן אווז (להשיג בצנצנות במעדניות ובקצביות וחלק מרשתות השיווק. נשמר במקרר המון זמן) – אפשר גם שמן אחר
4-5 עצמות רגל בקר לחמין
2 כפות סוכר
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כף מלח
10 גרגרי פלפל ירוק או שחור
3 בצלים, פרוסים עבה
8 ביצים שבושלו כמה דקות במים רותחים, בקליפתן
8 תפוחי אדמה בינוניים וקלופים
3 בטטות קלופות
300 גרם גריסים
קישקע ממולא במשקל 500 גרם – ניתן לקנות קפוא או טרי – רצוי מאד אבל לא חובה
לחיטה:
2  כפות שמן
1  בצל, קלוף וקצוץ דק
1 כוס חיטה מושרית שעתיים במים מסוננת
מלח, פלפל שחור
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה או תערובת של שני עשבי התיבול, קצוצים דק
1/2 כוס חמוציות

הכנה:
יום לפני ההכנה, משרים את השעועית בקערה עם מים למשך לילה שלם (8 שעות לפחות). מסננים את המים.

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה. מוסיפים את החיטה  ומטגנים קלות. מכבים את הלהבה, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה או שתיהן ואת החמוציות. מערבבים. מעבירים למרכז וצוררים בשקית. שומרים בצד.

מסדרים את הסיר הגדול שבו יבושל החמין על הכיריים. מתבלים את כל נתחי הבקר והעוף במלח ובפלפל מכל הצדדים. במחבת נפרדת, גדולה, ממיסים 3 כפות מהשומן. מטגנים את עצמות הבקר ואת נתחי הבשר והעוף כמה דקות על להבה בינונית-גבוהה ובכמה מחזורים עד שמשחימים. מעבירים את הבשר לסיר.

מוסיפים את שאר השומן למחבת. ממיסים ומטגנים מעל להבה בינונית גבוהה את תפוחי האדמה,הבטטות  והבצל עד להזהבה. מתבלים בכף מלח וגרגרי פלפל, מוסיפים לסיר ומסדרים בין המרכיבים שכבר נמצאים בו. מוסיפים את השעועית והגריסים לסיר ולבסוף את הביצים.

מוסיפים לשמן שנותר במחבת את כפית המלח והפפריקה ומבשלים כחצי דקה. יוצקים על המרכיבים שבסיר. מחממים באותה מחבת את הסוכר, מעל להבה בינונית, עד שהוא נמס, מוסיפים (בזהירות רבה, רותח!) חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה ויוצקים בזהירות לסיר. מוסיפים מים עד למחצית מגובה המרכיבים. טומנים בתוך הסיר את שקית החיטה. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מכסים ומעבירים לתנור. מחממים לחום של 120 מעלות ואופים 12 שעות, תוך שמדי מדי פעם בודקים שלא חסרים נוזלים וששקית החיטה שקועה בנוזל כדי שלא תייתבש. מגישים חם ומפנים זמן לשנת צהריים ארוכה וטובה אחרי הארוחה.

תגובות לפוסט