קציצות עוף מושלמות כמו של פעם: מתכון מנצח שמכינים בקלי קלות

31.01.2021
קציצות עוף כמו של פעם: רועי ירושלמי מגיש את המתכון הקלאסי להכנת קציצות עבות ועסיסיות שמכינים בקלי קלות בטיגון או באפייה

קציצות עוף הם אחד מהמאכלים שהכי אהבתי כילד. סבתא שלי הייתה מכינה אותן עבורי במשך שנים כשהייתי מבקר אצלה. כמעט תמיד גם שלחה אותי עם קופסא שלהן הביתה, למקפיא.

 

עוד מתכונים של סבתא נעמי ב-rex:

המתכון פשוט וכולל מעט מרכיבים. הקציצות עצמן היו גדולות ועבות – בגודל של כאגרוף ובעובי של אצבע לפחות.

הוא מתבסס במקור על הודו, גידול נפוץ בשנות ההקמה של ישראל ומרכיב שעודדו לעשות בו שימוש בתקופת הצנע של שנות החמישים של המאה ה-20. מזכרת מימים בהם תפריט האוכל של משפחות רבות התבסס על מרכיבים מענפי הגידול המקומיים – לול, ביצים, חלב וכמובן ירקות.

עם השנים עלה משמעותית מחירו של ההודו הטחון והרזה והוא גם יותר ויותר נדיר בסופרים. כך הוחלף במתכון בבשר עוף טחון. החדשות הטובות: העוף העסיסי מקנה גם תוצאה רכה ואווירירית יותר לטעמי.

קציצות עוף – או הודו – של סבתא נעמי מככבות בארוחת השבת המשפחתית (צילום: ניצן רובין)

קציצות עוף כמו של פעם

מתכון של נעמי ירושלמי. לתערובת אפשר להוסיף לחם סחוט, תפוח אדמה מבושל או פירורי לחם. ״אם זה היה מגדיל את הנפח של התוצאה הסופית – סבתא בוודאי הייתה שמה״, אומר אבא שלי.

אפייה במקום טיגון: את הקציצות מטגנים בשמן חצי עמוק (בגובה חצי מגובה הקציצות). אפשר לטגן גם בפחות שמן – אבל זה לא אותו דבר – או לאפות בתנור, ב-200 מעלות ל-8-10 דקות. במידה ועושים כן, מומלץ לרסס את הקציצות בשמן זית. לצורך כך, אני משתמש בבקבוק ייעודי רב-פעמי שאפשר למצוא בכל חנות לכלי בית.


מרכיבים ל-10-12 קציצות גדולות:

500 גרם עוף או הודו טחון

2 בצלים קטנים מגוררים בפומפיה

3 שיני שום קצוצות

1 פרוסת לחם רטובה, ללא המעטה הקשה וסחוטה היטב

1 תפוח אדמה מבושל וקלוף, מגורר בפומפייה – לא חובה

1 ביצה

3 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק  – אפשר גם יותר

3 כפות שמיר קצוץ דק – לא חובה

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה – לא חובה

קורט כמון

שמן לטיגון חצי עמוק

 

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב גדולה. יוצרים בידיים רטובות קציצות גדולות בצורת אגרוף, בגובה 3 ס״מ, באורך של 8-10 ס"מ וברוחב של 6 ס״מ.

יוצקים למחבת שמן לגובה של 2 ס״מ. מחממים לחום בינוני-גבוה. מטגנים 3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת מחופה בנייר סופג. מגישים חם.

צלי הודו ועוף של סבתא נעמי הישר מהשמן (צילום: ניצן רובין)

תגובות לפוסט