מוס שוקולד קלאסי – וגם מופחת סוכר: המתכון המנצח של אלון שבו

06.03.2019
מוס שוקולד הוא מהקינוחים שכולם אוהבים, חגיגה שהכי כיף להגיש בארוחות משפחתיות. לכבוד פרויקט "2 סוכר" הקונדיטור המוערך אלון שבו מגיש: גרסה מופחתת סוכר ויפהפייה לאחרונה הפופולרית שגם סוכרתיים יכולים ליהנות ממנה

מוס שוקולד הוא מהמתוקים האהובים ביותר, קינוח שתמיד יש לו תמיד ביקוש בארוחות משפחתיות, בשולחן ארוחת השבת ובכלל.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

עבור פרויקט "שניים סוכר" יצר הקונדיטור הצעיר והמוערך אלון שבו גרסה מופחתת סוכר ומותאמת לסוכרתיים למוס השוקולד הקלאסי שלו. קינוח אוורירי, עתיר בועות ולא פחות חשוב – שוקולדי במיוחד – עם שלל עיטורים יפהפיים ותותים שנמצאים כעת בשיא עונתם.

מוס שוקולד מופחת סוכר של אלון שבו (צילום: אסף קרלה)

ערכים תזונתיים

דבר הדיאטנית, שרון אלדר: מתכון פשוט להכנה כשמנה אחת שווה למנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. בכדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול. כל מנה מכילה כ150 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) אני ממליצה על עד כמנה אחת  בלבד ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

מוס שוקולד מופחת סוכר

מתכון של השף קונדיטור אלון שבו.

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

מרכיבים ל-6 מנות:

למוס שוקולד:
140 גרם חלב
20 גרם חלמון (חלמון מביצה בגודל L)
10 גרם סירופ אגבה
150 גרם שוקולד מריר איכותי ללא סוכר
3 חלבונים

לעיטור בהגשה – לא חובה:
פירות טריים חתוכים – לא חובה

לקראנץ׳ אגוזי לוז ופקאנים – לא חובה
30 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, קצוץ גס
20 גרם חמאה מופחתת שומן
20 גרם מחית שקדים טבעית
25 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
25 גרם פקאנים קלויים וקצוצים גס

הכנה:
מכינים קרם אנגלז: יוצקים לסיר חלב, תמצית וניל וסירופ אגבה. מביאים לרתיחה. שופכים מחצית מהנוזל הרותח שבסיר לתוך קערה. מוסיפים את החלמונים וטורפים מיד (השוואת טמפרטורות).

יוצקים את תערובת החלמונים והחלב חזרה אל הסיר עם שאר החלב. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בעזרת לקקן עמיד לחום. תוך כדי הערבוב, חשוב כל הזמן "לגרד" את תחתית הסיר בעזרת הלקקן – מה שמונע יצירת גושים של ביצים שייקרשו.

התערובת מוכנה כאשר היא מגיעה ל-84 מעלות צלזיוס (בודקים במדחום יעודי) או עד שניתן לראות שהיא סמיכה מעט.

שוברים שוקולד לקוביות בתוך קערה גדולה. מסננים את תערובת החלב ישירות על השוקולד. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים עד לאיחוד.
במקביל, מקציפים חלבונים עד לקבלת תערובת תפוחה מאד. מקפלים את החלבונים למסת השוקולד בעדינות ומעבירים לקופסה סגורה. מקררים למשך הלילה ועד להתייצבות.

לקראנץ' השוקולד (לא חובה): ממיסים שוקולד עם חמאה מופחתת במיקרו.  מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לקופסה סגורה ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות ועד להתייצבות.

הגשה: מסדרים במנות אישיות מוס ובמידה ורוצים – מפזרים מעל קראנץ'. עוד אפשרות: חותכים פירות טריים ומסדרים על המנה לקישוט

2 תגובות

תגובות לפוסט