מרק צ'ורבה מושלם: המדריך להכנת מנת הדגל הרומנית, צעד אחר צעד

05.11.2018
ענן ראשון של חורף, ורפי אהרונוביץ' - מר בשר בשבילכם - מתפרק על הזכרונות והטעמים מרומניה ועל מרק צ'ורבה מלא בכל טוב. מתכון ידידותי למשתמש - ורק עם מרכיבים שיש בבית - להכנת מנת הדגל הבלקנית

צ'ורבה – מרק ירקות עם נתחי בשר או כדורי בשר – היא מנה שאני מכיר מהבית ושכמו הרבה מתכונים רומניים אחרים, נהנית בשנים האחרונות מעניין מחודש, ולא רק בקרב יוצאי העדה.

עוד מתכונים של "מר בשר" באתר Rex:

הטעם שמנוני מצד אחד, כתוצאה של בישול עצמות ברך ובשר שמן – וחמצמץ מצד שני, מנוזל מלפפונים מוחמצים או עגבניות כבושות, שמרעננים את הטעם השמנוני.

הגרסה הבסיסית שכאן מתאימה מאוד לסיר צ'ורבה ראשון של החורף. אין צורך לחפש לאושטיאן (ירק הדומה בטעמו לסלרי) ועוד מרכיבים רומניים אקזוטיים – ואפשר להכינו מרכיבים שיש כמעט בכל בית.

עם או בלי כדורי בשר. צ'ורבה רומנית

צ'ורבה – מרק בשר רומני

לגרסה צמחונית: משתמשים בציר ירקות צמחוני (ללא בשר ושפונדרה) ומוסיפים בשלב הירקות גזרים, קישואים ותפוחי אדמה מגורדים בפומפיה.
ועוד משהו: ניתן להכין את בסיס המרק וכן את כדורי הבשר מראש ולמזג הכל יחד לבישול סופי (ר' שלב הגשה במתכון) – חצי שעה לפני ההגשה

מרכיבים לסיר משפחתי וגדול  (כ-8 מנות):

לבסיס המרק:

1 קג שפונדרה ושריר בקר, חתוכים לקוביות – בקשו מהקצב שיעשה זאת עבורכם
6 עצמות ברך
שורש סלרי, חתוך ל-4 רבעים
1 בצל קלוף
4 שיני שום שלמות

לתוספת הירקות וההגשה:
2 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות מאוד או גפרורים
3 גזרים חתוכים לגפרורים קטנים (ג'וליינים)
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים, חתוכים דק
1/2 כוס אורז
4 שיני שום כתוש
1 כוס עשבי תיבול – שמיר, פטרוזיליה ועלי סלרי, קצוצים יחדיו
מלח ופלפל שחור
2 כוסות נוזל מלפפונים מוחמצים או עגבניות כבושות
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף שטוחה רסק עגבניות
1 כפית שטוחה סוכר

לכדורי הבשר:

500 גרם בקר טחון מעט שומני – צוואר למשל – בטחינה כפולה
1 בצל קטן קצוץ דק וסחוט מנוזלים
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
קורט פלפל אנגלי
מלח ופלפל

לעיטור:
שמיר או עוד עלי סלרי טריים לקישוט

הכנה:

לבסיס המרק: מניחים בסיר גדול את עצמות הבשר, הבצל, שורש הסלרי ושיני השום. מכסים במים ומוסיפים 1.5 ליטרים נוספים (מעל ל-2 ליטרים בסך הכל). מביאים לרתיחה שבתומה מנמיכים את האש. מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים עד שהבשר מתרכך, במשך שעתיים לפחות. מוציאים את הבצל השלם והסלרי מהסיר וזורקים לפח (אפשר לטחון עם תפוחי אדמה מבושלים לפירה, אבל זה כבר סיפור אחר).

מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את כל המרכיבים ומכדררים כדורים קטנים – בגודל דובדבנים בערך. מעבירים למקרר לחמי שעה

להגשה: מוסיפים לציר ולבשר את כל תערובת הירקות, האורז הרסק ומי המלפפונים הכבושים. מביאים לרתיחה נוספת. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד נוזלים, משפרים תיבול ולבסוף מוסיפים גם את הסוכר. מוסיפים את כדורי הבשר, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 20-30 דקות. מגישים חם ומעטרים כל צלחת בעשבי תיבול.

 

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

תגובות לפוסט