קונכיות פסטה בשמיכת כרוב ובמילוי תרד – ריקוטה: מתכון מרשים וקל במינימום הכנה

08.01.2021
קונכיות פסטה שהכי קל למלא - ושאפילו לא צריך לבשל מראש: רועי ירושלמי עם מתכון מנצח של המנה האפויה, ברוטב יין לבן ושמנת - ועם טוויסט שובב שמקצר הכנה למינימום

קונכיות פסטה (Conchiglie) הם מאכל רושם שכיף להגיש בארוחת ערב. מתכון שלמרות המראה המפונפן – אפשר להכין בקלי קלות, בלי לבשל את הפסטה מראש ובלי להסתבך עם מלית מורכבת.

עוד מתכונים של רועי ירושלמי באתר Rex:

זו הגרסה האישית שלי. בעיני היא הכי מתאימה לארוחת סופשבוע חורפית – כמנה במרכז השולחן בשבת או שישי בצהריים או לצד עוד דברים שווים בארוחת שישי בערב.  הכרוב שעוטפים את הפסטה האפוייה מעניקים לה רושם וגם שומרים את הנוזלים בתבנית.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rex. | רקס (@rexdelarex)

קונכיות פסטה ממולאות תרד וריקוטה בשמיכת כרוב, יין לבן ושמנת

מתכון של רועי ירושלמי. במקום עלי הכרוב ובצוק העיתים אפשר לעטוף את התבנית בנייר אלומיניום. את הפסטה אפשר לבשל במים רותחים 3-4 דקות מראש ואז לקצר את האפייה ב-10 דקות. בעיני זה סתם כאב ראש ללכלך עוד סיר ולחכות שיתבשל – אז ממש לא חובה.

שימו לב: לצורך הכנת המתכון משתמשים בקונקיליוני ריגטי (מספר 147).
ועוד משהו: בהגשה – חושפים את הפסטה שמתחת לשמיכת הכרוב בשולחן ולא מתפתים לעשות כן קודם לכן למקסימום רושם.

מרכיבים לפאירקס גדול, שיעניק 4 מנות גדולות או 5-6 קטנות: 

1/2 חבילת קונכיות פסטה גדולות – אני השתמשתי באלו של רומו.
1 חבילת מדליוני תרד קפוא, מופשרים ומסוננים
200 גרם ריקוטה – אפשר גם קצת פחות או קצת יותר, מה שיש במקרר

50 גרם פרמזן – אפשר גם כפול, למשקיענים
3 כפות יפות חמאה (30-40 גרם)
מלח ופלפל שחור גרוס
קורט אבקת אגוז מוסקט
2-3 כפות שמנת מתוקה – לא חובה

לאפייה ולרוטב:
1 חבילת שמנת מתוקה
1/2 כוס יין לבן (100 מ״ל)
1 ביצה
2 כפות מחית לימון כבוש – לא חובה
פלפל שחור גרוס – בשפע, לפחות כפית מחוקה
קורט מוסקט מגורר – לא חובה, יש גם במילוי
1 כפית מחוקה סוכר
4-5 שיני שום קלופות – לא חובה
3 כפות גדושות פרמזן מגורר
פתיתי צ׳ילי – לפי הטעם, לא חובה
3-4 עלי כרוב גדולים ומבושלים עד לריכוך (מבושלים? חח. זורקים למיקרו ל-8 דקות בקערה עם קצת מים)
עלים מ-2 גבעולי טימין – לא חובה

הכנה:

מעבירים את התרד המופשר לסיר ומוסיפים את החמאה ואת השמנת המתוקה. מערבבים ומניחים לתערובת להצטמצם תוך ערבוב במשך 20 דקות לפחות ועד 45 דקות, אם יש לכם זמן. מורידים מהאש ומוסיפים פרמזן ומוסקט. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הריקוטה והתבלינים. מערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר 2-3 דקות במידה והיא חמה מדי וקשה לעבוד איתה.

ממלאים בעזרת כפית את כל המלית בקונכיות ומסדרים בפאירקס, בשורות צפופות ובשכבה אחת.

טורפים את הביצה עם השמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים יין, פלפל שחור, מלח וסוכר ויוצקים לפאירקס, בין החורים של הקונכיות. משבצים את שיני השום השלמות בין הקונכיות ויוצקים  מים רותחים עד לכיסוי הקונכיות – נניח 3/4 כוס, כשאפשר גם קצת פחות לפסטה קריספית או קצת יותר לפסטה רכה (רכה!!). מפזרים מעל פרמזן, מוסקט, טימין וצ׳ילי ומכסים היטב בעלי הכרוב ובנייר אפייה. אפשר לשים משקולת קטנה מעל הפאירקס כדי לכלוא את הנוזלים עוד יותר טוב בתבנית – נניח אבן שמוט אם יש בבית.

מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (טורבו) ואופים במשך 35 דקות. מסירים בזהירות את נייר האפייה והמשקולת ומגבירים חום ל-220-230 טורבו משולב גריל ואפייה. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהכרוב זהוב מאד. מוציאים ומגישים מייד. חושפים את הפסטה שמתחת לשמיכת הכרוב בשולחן ולא קודם לכן כאמור למקסימום רושם.

תגובות לפוסט