קוקילידה ערבית: עוגיות מפרוקה ממולאות גלידה של נוף עתאמנה

31.03.2019
קוקילידה ביתית - שיא של רושם שכיף להכין בבית. מאסטר שף נוף עתאמנה מגישה: מתכון להכנת מפרוקה - מקפא עוגיות שקדים וגלידת וניל מופחת סוכר

מתכון שיצרה בהשראת המטבח המקומי מאסטר שף ד"ר נוף עתאמנה. "מפרוקה הוא קינוח מקומי, מאיזור הלבנט, גרסה לוקאלית למרציפן שיוצרים משקדים, פיסטוקים או אגוזי מלך".

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

"בגרסה המקורית מערבבים לתערובת האגוזים שיערות חלבה וסירופ סוכר, שכאן החלפתי בסירופ אגבה. את מילוי הרשטה – קאימק מקומי – החלפתי בגלידת וניל, לה הוספתי גרידת תפוז. שילוב טעמים שאני אוהבת במיוחד – של חלב, תפוזים ושקדים.

אחוזי הסוכרת במגזר הערבי באופן יחסי גבוהים מאשר בכלל האוכלוסיה המקומית. החלטתי להשתתף כדי לתרום את חלקי לקידום המודעות למסר של "שניים סוכר" – שהתמודדות עם סוכרת סוג II ביחד, כמשפחה או כזוג מגלמת רווח כפול:סיוע לחולה מצד אחד, ומצד שני – הטבה באיכות החיים של המטפל (קרגיבר) והמשפחה כולה.

מפרוקה קוקילידה ערבית של מאסטר שף נוף עתאמנה (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים

דבר התזונאית, שרון אלדר:מתכון יצירתי וטעים. מנה אחת  1.2 מנות פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית.
בכדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול.
כל מנה מכילה כ-214 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) ניתן לשלב עד כמנה אחת בלבד ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

מפרוקה – קוקילידה ערבית

מתכון של מאסטר שף נוף עתמאנה.

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

מרכיבים ל-10 מנות (של 2 מפרוקות קטנות או אחת גדולה):

לבצק עוגיות השקדים:
1.5 כוסות שקדים מולבנים קלויים
30 גרם חמאה מומסת
50 גרם סירופ אגבה 7 מ"ל סוכרלוז נוזלי או חצי כוס "חצי סוכר" או כמות שוות ערך ל-80 גרם סוכר של כל ממתיק אחר עמיד בחום

למילוי הגלידה:
500 גרם גלידת וניל לייט ללא סוכר
גרידה מתפוז שלם

הכנה:
טוחנים את השקדים הקלויים במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים – כמעט עד כדי אבקה. מוסיפים לתערובת סירופ אגבה, כף אחר כף, עד שמתקבל בצק במרקם של מרציפן. מסדרים את המרציפן בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ, רצוי פחות. מעבירים לצינון של כשעתיים במקרר.

קורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר של 5 ס"מ. מסדרים על חצי מהעיגולים כף גדושה של גלידת וניל. מפזרים על כל תלולית גרידת תפוז וסוגרים עם המחצית השנייה של העוגיות. מעבירים למקפיא עד להגשה.

תגובות לפוסט