כרתים על המזלג: 6 מסעדות מצטיינות באי היווני

04.11.2018
כרתים היא סיפור של חומרי גלם מעולים ומקומיים - גבינות, עשבי תיבול ובשר צאן, מהם מכינים מנות פשוטות ומנצחות. יסמין ענב אהרוני ממליצה: 6 מסעדות מצטיינות באי היווני

כרתים, האי הגדול ביוון, התברך ברצועת חוף יפהפייה ומגוונת ובהרים נישאים, נהרות שוציפם ומפלים. בקיצור – באינספור אטרקציות למטיילים.

עוד יוון באתר Rex:

המטבח המקומי של כרתים עתיר עשבי תיבול שמשמשים לתיבול מנות הדגל של האי. מייצרים כאן גם גבינות מעולות, שמגישים כמזט או מגרדים מעל חלק מהמנות ופסטה יחודית.

לצד המנות המקומיות, אפשר למצוא קלאסיקות מהמטבח היווני, הטיפוסי והמוכר כמו סובלאקי וגירוס. 6 המלצות למקומות מעולים לאכול בהם אוכל מעולה שמי שמגיע לאי – וגם גירוס יווני מצטיין:

מזס – Mezes

רוב המטיילים שמגיעים לכרתים מבלים או במזרח האי או בחלקו המערבי. מי שנמצא במזרחי, יסע בוודאי על הכביש הראשי שיוצא משדה התעופה שבפאתי הבירה הרקליון.

בדרך משם אל אגיוס ניקולאוס, בעירה מאליה – ובין מלון לפארק מים לחנות תיירים – ממוקמת מזס, מסעדה קטנה שמאחוריה גינת ירק ענקית ובה גינת ירק עתירת חצילים, פלפלים ועגבניות.

אל תתנו למראה לבלבל אתכם: מזס אמנם נראית כמו מלכודת תיירים, וגם המיקום והתפריט עם תמונות ההמחשה של המנות לא מבשרים טובות. ועדיין – מוגש פה אוכל נפלא. מזט מצוין של פאבה מעדשים צהובות למשל, שיפודי סובלאקי עוף ובשר לבן, עסיסיים ועשויים במיומנות – ומנת חצילים מטוגנים שפשוט נהדרת.

נכון, לא תמצאו כאן בישול מקורי או מתוחכם במיוחד. אבל באזור כל כך מתויר, מסעדת מזס היא עצירה מרעננת – ולא רק בזכות כוסות הבירה קפואות!

ראשונות 3-7 יורו, עיקריות 5-14 יורו.
Mezes. Grammatikaki 311, Malia 700 07, +30 698 315 1723

מנות במסעדת מזס שבאי כרתים (צילום: יסמין ענב אהרוני)

ארגוספאסיו – Ergospasio

במפרץ אלונדה, על הים, מול בניין עתיק ששימש פעם כבית חרושת להכנת קמח חרובים וכמקום לייצור אבני השחזה לסכינים ממוקמת ארגוספאסיו הנפלאה והנאה.

A post shared by Оксана Фомкина (@oksanafomkina1) on

בתפריט מככבים בשרים שנצלים על גריל הפחמים וכן תבשיל מפתיע של עז בלימון עם ארטישוק ותפוחי אדמה – מנה עסיסית ומרעננת בלימוניותה. עוד בעונה מוגשים פרחי קישוא ממולאים בגבינה ועשבי תיבול מקומיים (בכרתים טוענים שיש מעל 600 סוגים שונים של עשבי תיבול שלחלקם אפילו אין שם).

🍽🍽🍽

A post shared by Octavia (@octaviapa) on

אם אתם מחפשים ערב רומנטי עם אוכל כרתאי מצויין ושירות מעולה – זה המקום בשבילכם. יין הבית טעים ומגיע בקנקני חרס שיגרמו לכם להרגיש כאילו חזרתם אחורה בזמן.

Ergospasio.  Epar.Od. Agiou Nikolaou – Vrouchas 45, Schisma Elountas 720 53 +30 2841 042082

🍽🍽🍽

A post shared by Octavia (@octaviapa) on

טברנה לימני – Café Taverna Limni

זארוס היא עיירה הררית, ממוקפת טבע ציורי – שגם נתנה את שמה למותג המים המינרליים שמשווק בישראל.

בקצה העיירה אגם ומפל שנמצא בשיאו לאחר גשמי החורף וכמה שבילי הליכה בדרגות קושי שונות. בנהרות האזור גדלים דגי פורל ענקיים שמוגשים במסעדות באופני הכנה היחודיים לכרתים.

בטברנה לימני שממוקמת על שפת האגם מתמחים בהכנתם. מוגשים כאן פורלים שמעשנים עישון עדין וכן דגים שמטוגנים קלות בשמן זית עם מרווה שגדלה ממש לצד האגם ועוד.

בקיצור: הנוף משגע, הדגים טריים, מחירי היין ברצפה ולקינוח תקבלו על חשבון הבית צלחת פירות קרירים וטריים. מה יכול להיות יותר טוב?

ראשונות 3-6.5 יורו, עיקריות 7.5-12 יורו, ליטר יין הבית לבן 8 יורו.

Café Taverna Limni. lake Zaros +30-289-4031211

מסעדת לימני שבאי כרתים (צילום: יסמין ענב אהרוני)

קואופרטיס הנשים של קריטסה – Kritsa

הכפר קריטסה ממוקם בהרים המשקיפים על אגיוס ניקולאוס. בחנויות ומסעדות הכפר אפשר לקנות עבודות יד של המקומיים, ושני מוקדי העניין השווים ביותר, מלבד הנוף, הם הקואופרטיב הנשי לממכר מתוקים ומסעדת פלאטאנטוס (מייד נגיע אליה).

בקואופרטיב מייצרות נשים מכל הגילאים ריבות ועוגיות מקומיות על בסיס שמן זית וכן דבש מקומי ואגוזים – וגם פסטה טיפוסית לאזור. בפחות מ-5 יורו תצאו משם עם קופסא מלאה בכל סוגי העוגיות.

שווה עצירה כדי להביא הביתה קצת מזכרות, לכל מי שנשאר מאחור.

Kritsa. Epar.Od. Agiou Nikolaou-Prinas, Kritsa 720 51

 קואופרטיב הנשים שבכרתים (צילום: יסמין ענב אהרוני)

טברנה פלטאנוס – Paradosiaki Taverna Platanos

למסעדה שנמצאת במעלה הרחוב הראשי בקריטסה מרפסת קטנה ונעימה ממנה משקיפים על העוברים ושבים.

בתפריט – הפסטה המקומית שמכינים בקואופרטיב הנשי, שמוגשת כאן ברוטב שמן זית וגבינת עיזים מגורדת.

עוד מככבים בו קלאסיקות של המטבח המקומי: עלי גפן ממולאים, פקעות הרים מוחמצות (שנראות כמו בצלים קטנים), כבש ברוטב לימוני וקרמי ולמיטיבי לסת – אסקרגו מקומי של שבלולים מטוגנים בשמן זית, חומץ בין יין לבן ורוזמרין.

פסטה תוצרת קואפרטיב הנשים של הכפר ועוד. טברנה פלטאנוס (צילום: יסמין ענב אהרוני)

בסוף הארוחה תקבלו מהצוות החביב כוסית ראקי וצימוקים בסירופ מתקתק ומתובל. כיף.

ראשונות 4-7 יורו, עיקריות 6.5-9.5 יורו.

Paradosiaki Taverna Platanos. KRITSOTOPOULAS Kritsá, Lasithi, Greece 72051. +30 2841 051230

Αποχαιρετιστήριο #saveurlovesgreece #theeatersgr #crete

A post shared by The Eaters (@theeaters_gr) on

נאנטוס – Nantos

באגיוס ניקולאוס, לא רחוק מהנמל, מסתתר דוכן מצטיין של גירוס – השווארמה המקומית של יוון וגם עוף צלוי מעולה.

סופלאקי – שווארמה יוונית במסעדת ננטוס (צילום: יסמין ענב אהרוני)

מתרחקים קצת (ממש קצת) מהנמל והטיילת, חולפים על פני המדרחוב – והנה אתם פה, עם גירוס בפיתה צלויה מהגריל וברוטב צזיקי נהדר (3.5 אירו) ועוף שלם שמסתובב ונצלה מעל גחלים לוחשות בחלקה הצדדי של המסעדה (אין קשר לרשת ננדוס, אגב).

העוף נחתך לאחר כבוד ומוגש עם פלחי לימון וצ'יפס – וכן, הוא מושלם (ועולה 14 אירו כולל הכל). שווה ביקור אם אתם בעיירה.

Kontogianni 28, Ag. Nikolaos 721 00  +30 2841 083222

חלום! עוף צלוי במסעדת ננטוס שבאי כרתים (צילום: יסמין ענב אהרוני)

תגובות לפוסט