מוס החצילים של מאנטה ריי – המתכון המנצח של עפרה ואבי גנור

29.05.2018
מוס החצילים של מאנטה ריי הוא אחד המזטים האהובים במסעדה - ובצדק. אבי ועפרה גנור מגישים : מתכון להכנתו בבית ובקלות

מאז ותמיד שמחנו לקראת בואן של המנות הקטנות במסעדות שבהן מוגשות למרכז השולחן בתחילת הארוחה. בהשראתן של אותן המסעדות נפתחה "מאנטה ריי" לפני שני עשורים – וגם מתוך תקווה ומחשבה שסדר הארוחה הולך ומשתנה ושאת החלוקה המסורתית לראשונה ועיקריות אישיות יחליף – ודאי שבאיזורנו – סדר נינוח ושיתופי יותר. מזרח תיכון חדש גם על השולחן.

עוד מתכונים ב-Rex

את ההשראה למזטים שאנחנו מגישים מאז ועד היום במסעדה, קצת אחרי שהאורחים מתיישבים ולפני שממשיכים לדגים ופירות הים, לקחנו בראש ובראשונה משלוש מסעדות שביקרנו בהן במרוצת השנים והותירו בנו חותם: מסאוודה שבירושלים המזרחית, הטברנה של אנה באי היווני סנטוריני, והמסעדה של יאקופ באיסטנבול.

את חומרי הגלם, אופני ההכנה ואופיין של המסעדות האלו התכנו יחד לכדי שלם אחד וחדש, שהיה שונה וגם דומה. פיוז'ן לבנטיני בקו התפר שבין תל אביב ליפו. מוס החצילים, שעולה על מגש המזטים של מאנטה ריי מזה שנים – לצד הלחם הבלקני, סביצ'ה בורי כבוש בסומאק ולימון ואחרים – הוא זה שמעיד ביתר שאת על כור ההיתוך שהיא. אושר שפשוט וקל להכין גם בבית.

מוס החצילים של מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)
מוס החצילים של מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

מוס החצילים של "מאנטה ריי"

המרכיבים ל-10 מנות:
5 חצילים בינוניים-גדולים, קלויים היטב על להבה חשופה מכל צדדיהם (מה שמעניק להם ריח עשן וכמובן טעם) עד לריכוך מלא
2 כוסות שמן תירס
1/4 כוס לימון (אפשר גם יותר – עניין של טעם)
3 שיני שום כתושות
מלח

הכנה:

קולפים את החצילים הקלויים ומניחים להם להגיר נוזלים במסננת המצויה מעל קערת ערבוב עמוקה במשך 15-30 דקות.

נפטרים מהנוזלים שהגירו החצילים. מעבירים את החצילים עצמם לקערה וטוחנים בבלנדר מוט תוך שמזלפים בהדרגה שמן ואחר כך מיץ לימון, שום וכן מלח – ועד לקבלת תערובת במרקם הומוגני. מעבירים את המוס אל קערה עמוקה דרך מסננת דקה ובעזרת כף עץ או מצקת.

הגשה: מגישים חמים או פושר לצד פוקאצ'ה או לחם.

תגובות לפוסט