פלאפל של שגב בקלי קלות: מתכון ביתי מנצח

25.01.2017
פלאפל? זה קל! השף שגב מפציר בכם: תנו למאכל הלאומי צ'אנס גם במטבח הביתי. מתכון מנצח שכיף להגיש לאורחים ושאפילו לא חייבים לטגן

להכין פלאפל ביתי זה סיפור הרבה יותר פשוט ממה שנהוג לחשוב, וגם סידור נהדר לארוחת ערב ביתית ומשפחתית או לאירוח – פשוט מגישים את הפלאפלים החמים למרכז השולחן, בליווי פיתות, ירקות וטחינה וכל אחד מהאורחים מכינים לעצמו מנה.

עוד מתכונים ב-Rex:

הפלאפל שלפניכם קל במיוחד להכנה ירוק מאד, מלא בעשבי תיבול שאהובים עלי באופן כללי ובפרט בפלאפל. לוו אותם ברוטב הטחינה הפיקנטית שלי – ולא תתאכזבו.

שימו לב: במקום להשתמש במעבד מזון, משקיענים מוזמנים לטחון את כל מרכיבי תערובת הפלאפל במטחנת בשר (טחינה אחת), שמקנה לתערובת מרקם חלומי.

אפייה: מי שרוצה להימנע מהטיגון הביתי מטעמי דיאטה ונוחות, יכול גם לאפות את הכדורים על נייר אפייה משומן בתנור שחומם מראש לחום של 220 (תכנית טורבו) במשך 18-22 דקות או עד להזהבה עמוקה של הכדורים. הכדורים שמתקבלים אמנם פריכים פחות מאשר בטיגון אך הם עדיין טעימים מאד.

המרכיבים ל-20 כדורי פלאפל:
500 גרם גרגירי חומוס, מושרים 48 שעות ומסוננים היטב (לא מבושלים)
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כוס כוסברה, קצוצה דק
8 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק מאוד (כולל החלק הלבן)
1  בצל סגול קטן או 2 בצלצלי שאלוט, קצוצים דק מאד
1  כפית צ'ילי ירוק קצוץ
4  שיני שום כתושות
1  כפית אבקת כמון
1  כפית קמח לבן
1  כפית מלח שולחן
1/2 כפית פלפל לבן טחון
שמן לטיגון – רצוי תירס או סויה

להגשה:
2 כוסות רוטב טחינה – ראו מתכון
1 עגבנייה גדולה
פטרוזיליה קצוצה- לא חובה ולפי הטעם
1 מלפפון ירוק חתוך לקוביות קטנות
פיתות – לפי מספר הסועדים

הכנה:
טוחנים את גרגירי החומוס הלא-מבושלים עד לקבלת עיסה במרקם גס. מערבבים בקערה יחד עם כל המרכיבים עד לקבלת תערובת במרקם גס ואחיד, ירוקה ולא-חלקה. מעבירים את התערובת למסננת היושבת בתוך סיר או קערה ומצננים במקרר, שם גם תגיר לקערה נוזלים מיותרים (מהם נפטרים), במשך שעתיים לפחות.

יוצקים שמן לסיר טיגון בגובה אצבע לפחות (4 ס"מ) ומחממים עד לרתיחה עדינה מאד. רק בשלב זה מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר. יוצרים בידיים רטובות או באביזר ייעודי שניתן למצוא בחנויות בישול או בשווקים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג.

מטגנים את כדורי הפלאפל בשמן החם משני צידיהם (ובזהירות) עד להזהבה עמוקה. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת וחסינת אש ומעבירים לצלחת מחופה בנייר סופג. מניחים לכדורים להצטנן בטמפרטורת החדר 2 דקות ומגישים חם.

הגשה: חותכים את העגבנייה לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מניחים במרכז צלחת ומעל מסדרים את כדורי הפלאפל החמים לצד רוטב הטחינה, המלפפונים הקצוצים ועלי הפטרוזיליה וכמובן הפיתות, כך שכל אחד יוכל להכין לעצמו מנה.

פלאפל. צילום: עידן ירדני

תגובות לפוסט