לשבור את הקרח: פרוזן יוגורט עם תותים שמכינים בלי מכונה

18.02.2019
פרוזן יוגורט ביתי? זה קל! איילת הירשמן מגישה: כך מכינים בבית מקפא יוגורט מופחת סוכר עתיר תותים - ובקלי קלות. מתכון וטיפים

גלידה שהיא טוויסט ביתי על הפרוזן יוגורט המיתולוגי שעושה בשנים האחרונות קאמבק, מתכון שמפחיד כמה שהוא קל להכנה, ולצורך הכנתו לא צריך לא מכונת גלידה או כל עזרים נוספים מלבד מעבד מזון.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

כך, תוך שעה מתקבלת גלידה רכה, בטעם חמצמץ של יוגורט, שמשתלב נפלא עם תותים שזוהי עונתם – (ושאפשר להחליף במידת הרצון בתותים קפואים).

פרוזן יוגורט ותותים של איילת הירשמן (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים


דבר התזונאית, שרון אלדר:
מתכון קל להכנה ודל פחמימות.  כדי להפחית עוד את כמות הפחמימות במתכון, ניתן להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול.

לסוכרתיים: מנת גלידה אחת שקולה למנת מנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. כדאי לשלב את המתכון עם מנת שומן בריא ולעטר אותה ב-7 שקדים טבעיים, 4 חצאי אגוזי מלך או 2 אגוזי ברזיל בשל העובדה שאצל סוכרתיים שילוב מנת שומן עם פחמימה מביא לעלייה איטית יותר של רמת הסוכר בדם בהשוואה לצריכת המנה לבד.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

פרוזן יוגורט – גלידת יוגורט ותותים שמכינים בלי מכונה

מתכון של איילת הירשמן, עיתונאית אוכל, מגישת תכניות טלוויזיה ומחברת ספרי מתכונים רבי מכר.

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

מרכיבים ל-8 מנות:
3 כוסות (600 גרם) תותים, קפואים לפחות שעתיים מראש
3 מכלים (600 מ"ל בסך הכל) יוגורט % 3 שומן
50 גרם סירופ אגבה (5 כפות) – אפשר להחליף ב-6 מ"ל סוכרלוז או סטיביה. ראו הערה בהקדמה

להגשה – אופציונלי:
תותים טריים – לא חובה
אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים  – לא חובה. ראו הרחבה בהקדמה

הכנה:
יוצקים לקערת מעבד המזון סירופ אגבה ומוסיפים את התותים הקפואים. טוחנים עד לקבלת תערובת במרקם גס.
מעבירים את היוגורט למיכל גדול עם מכסה – שמתאים גם להקפאה. מוסיפים את תערובת התותים הטחונים ומקפיאים לשעה, עד שמתקבלת גלידה רכה אך קפואה. מעבירים לכוסות הגשה אישיות, מעטרים במידת הרצון בתותים ואגוזים ומגישים מייד.
רצון בתותים ואגוזים ומגישים מייד.

לכל מתכוני "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם"

תגובות לפוסט