רוטב שום רומני – מתכון מוז'דיי פשוט ומנצח | Mujdei

04.10.2019
שום קבב רומני לא מושלם בלעדיו. רפי אהרונוביץ' מכין: מוז'דיי, רוטב שום רומני ביתי, בצ'יק צ'ק

רוטב שום רומני – מוז'דיי

חברים, שום ארוחה רומנית לא מלאה בלי שום, והרבה ממנו, בפרט אם מעורב בסיפור קבב רומנימיטיטיי או מיצ'י כמו שאוהבים לקרוא לו בחיבה בעדה.

עוד אוכל רומני ב-Rex:

בניגוד למה שנהוג לחשוב, הקבב עצמו מכיל מעט מאד שום – המהדרין רק סוחטים את המיץ מהשיניים לצורך הכנת המתכון – והטעם מגיע מרוטב המוז'דיי, שקל להכין בבית ובין רגע. כמה פשוט – ככה טעים.

המרכיבים:
שיניים מראש שום שלם
1 כפית מלח
2 כפות חומץ פשוט
2 כפות שמן חמניות

הכנה:
כותשים את שיני השום בכותש (או במכתש ועלי – הרומנים משתמשים בכזה מעץ, שמקנה תערובת גסה יותר). מעבירים לקערה קטנה ועמוקה ומערבבים יחד עם שאר המרכיבים. מוסיפים מעט מים פנימה – בין צ'ייסר לצ'ייסר וחצי, אפשר גם יותר – על מנת  להקנות לרוטב את המרקם הדליל הרצוי (וגם לדלל ולעדן אותה קצת, גם זה לא יזיק לה).

מגישים לצד קבב רומני, סטייק צוואר חזיר או אנטרקוט צלוי ועסיסי. אלו החיים הטובים!

2 תגובות

להגיב על פרטוש לבטל