סלט גלאס נודלס טבעוני של אטריות שעועית ורוטב פונזו

01.09.2019
קערה שהיא חגיגה: אורי שביט מגישה - מתכון קל ומרהיב להכנת סלט אטריות שעועית, ירקות עונתיים ורוטב פונזו. כמה פשוט - ככה טעים!

סלט אטריות שעועית – גלאס נודלס כמו שאוהבים לקרוא להם בחו"ל – היא מנה צבעונית שכיף לאכול, במיוחד כשחם. את מתכון הסלט שלפניכם הכנתי בהשראת מנות הבודהה בול של קליפורניה, סלט שהוא ארוחה שלמה ועתיר בירקות עונתיים בנוסף לאטריות.

הרוטב מתבסס על רוטב פונזו קיקומן טבעוני בתוספת קרם קוקוס ונגיעה של ג'ינג'ר.

עוד מתכונים של אורי שביט באתר רקס:

לפונזו אגב התוודעתי ממש לאחרונה. אני בדרך כלל לא משתמשת במרכיבים וברטבים מוכנים, אבל הפונזו של קיקומן הרגיש רענן וכיפי. הוא גם קל לשימוש ופשוט להיות איתו מדויק כשמכינים אוכל בבית, במטבח הפרטי ומעניק לאוכל טאץ' מקצועי, כמו של מנה במסעדה.

סלט אטריות שעועית טבעוני עם רוטב פונזו של אורי שביט (צילום: בן יוסטר, רקס תעשיות)

גלאס נודלס: סלט אטריות זכוכית עם פונזו וקרם קוקוס

 

מרכיבים לקערת סלט זוגית:

1/2 חבילה אטריות זכוכית שנקראות גם אטריות צלופן או שעועית

1 כוס פולי סויה (אדממה), מקולפים מקליפתם

1 פלפל אדום, פרוס לרצועות דקות

1 פלפל צהוב, פרוס לרצועות דקות

4 צנונים קטנים, פרוסים לטבעות רוחביות ודקיקות

1 מנגו, קלוף, מגולען וחתוך לפרוסות דקות

1 כוס נבטים – רצוי משעועית

2 מלפפונים פרוסים לרצועות בקולפן ומנוקים מהליבה הנוזלית בה נמצאים הגרעינים

1/2 כוס בזיליקום, קצוצים גס – אפשר גם פחות ולפי הטעם

1/2 כוס כוסברה, קצוצים גס – לא חובה

1/2 כוס נענע, קצוצים גס – אפשר גם קצת פחות

1 גבעול בצל ירוק, קצוץ לרוחב לאצבעות באורך 4-3 ס"מ

1/8 כוס בוטנים קלופים, רצוי קלויים, מרוסקים גס

1 פלפל צ'ילי פרוס דק לרוחב – לא חובה, אפשר גם פחות

2-3 פלחים של ליים או לימון בצד – לא חובה


לרוטב:

6 כפות רוטב פונזו קיקומן

4 כפות קרם קוקוס

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית מחוקה שום כתוש


הכנה
:

מסדרים את אטריות הזכוכית בקערה גדולה. יוצקים מעל מים פושרים ומניחים להן להשרייה של 20 דקות. מעבירים את האטריות למסננת וגוזרים במספריים לשליש אורך. מחממים מים רותחים ויוצקים על האטריות הגזורות. מערבבים בעזרת קלשון עץ או בעזרת מזלג במשך כמה שניות עד שאטריות משנות את צבען הלבן לשקוף. מעבירים שוב למסננת ושוטפים היטב תחת מים קרים. מסננים ביסודיות ומעבירים למרכז קערת הגשה.

הגשה: מסדרים מסביב לאטריות את כל המרכיבים בנפרד. בקערה קטנה ונפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים מעל הסלט או מגישים בנפרד.

אורי שביט (צילום: בן יוסטר, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט