בראוני משגע: מתכון מופחת סוכר ולא שגרתי שכולם אוהבים

03.03.2019
בראוני מופחת סוכר וגם נטול גלוטן? אין בעיה! רועי ירושלמי מגיש: מתכון מושלם ולא שגרתי להכנת הנשנוש שכולם אוהבים, עם המרכיב האחרון שהייתם מצפים למצוא בקינוח האמריקאי הקלאסי

בראוני הוא מהמתוקים האלה שממש מחפשים בארבע עיניים, כשמגיעה השעה שבין ארוחת הצהריים לערב. הנפש מתאווה למשהו קטן ומתוק שעושה כיף לצד קפה, ורצוי שוקולדי.

המתכון שלפניכם להכנת בראוני הוא לא שגרתי מהמון סיבות. הוא גם מופחת בסוכר וגם נטול גלוטן. גם קל מאד להכנה, גם מצליח לספק את החשקים למתוק בסטייל (שלא כמו הרבה מתכונים תחליפיים אחרים) וגם – תחזיקו חזק – מתבסס על חומוס.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

קראתם נכון. הטוויסט שמתחבא מאחורי המתכון הזה שמתבסס על מתכון שכיכב במגזין בריאות וששמחתי מאד לגלות שעובד – הוא להחליף את השוקולד בתמרים מגולענים (בסופר קוראים להם "תמרים ללא חרצנים" – וזו חבילה נוחה לשימוש ובמחיר משתלם של תמרים איכותיים מהכנרת) ואת הקמח – בגרגירי חומוס מבושלים. אפשר לבשל את הגרגירים בעצמכם ואפשר להשתמש בכאלה מקופסת שימורים. זה משנה? ממש לא, כי בכל מקרה לא מרגישים בנוכחותם. נסו ולא תתאכזבו.

בראוני תמרים וקקאו של רועי ירושלמי (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים


דבר התזונאית, שרון אלדר: 
מתכון המשלב באלגנטיות קטניות בתפריט היומי.

כל מנה מכילה כ86 קק"ל ולכן ניתן לשלב מנה אחת כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך).

הקטניות הן מקור טוב לחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כל מנה ממתכון זה מהווה מנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. מומלץ לשלב אותה עם תוספת של מנת שומן בלתי רווי מהצומח – למשל 4 חצאי אגוזי מלך או פקאן (אותם ניתן לשלב גם בתוך העוגה במהלך ההכנה). הסיבה לכך היא שאצל רבים, שילוב של מנת שומן עם מנת הפחמימה גורם לעלייה איטית יותר של הסוכר בדם בהשוואה לצריכת מנת הפחמימה לבדה.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

בראוני לא שגרתי של תמרים, קקאו וחומוס

מתכון של רועי ירושלמי

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".


מרכיבים לכ-15 ריבועים בגודל 6×6 ס"מ:

170 גרם תמרים מגולענים
50 מ"ל כוס חלב שקדים
50 מ"ל שמן קוקוס
1 ביצה
150 גרם גרגירי חומוס, מבושלים עד לריכוך ושטופים – אפשר להשתמש בגרגירים מקופסת שימורים, שטופים היטב
10 גרם אבקת אפייה
80 גרם אבקת קקאו לא ממותק
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס – לא חובה
הכנה:
טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. אופציונלי – מוסיפים לתערובת אגוזי מלך קצוצים גס ומערבבים. מסדרים את התערובת בתבנית פאירקס באופן אחיד. מיישרים את פני התערובת ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, לאפייה של 25 דקות עד חצי שעה. העוגה מוכנה כשנועצים סכין במרכזה יוצאת ממנה
חלקה. מצננים חצי שעה לפני הגשה.

הגשה: חותכים לריבועים של 6 ס"מ על 6 ס"מ ומעבירים למנז'טים.

תגובות לפוסט