מקומות ללא גלוטן – 8 המלצות שוות מכל רחבי הארץ

29.03.2021
מקומות ללא גלוטן - איזה כיף! - כיום אפשר למצוא בכל רחבי הארץ. רעות ברנע מכתירה: 8 מקומות מעולים לרכוש בהם קינוחים, מאפים ואפילו בורקסים בלי אף טיפה של קמח


מקומות ללא גלוטן הם מסוג הדברים שפודיז רבים מחפשים כיום. ז׳אנר קולינרי שהתפתח במהירות מרשימה, שכן עד לפני שנים לא רבות היה קשה להשיג אוכל נטול גלוטן – בוודאי שמאפים וקינוחים. גם מי שהצליח לעשות כן – היה צריך להסתפק באוכל עצוב משהו.

עוד ללא גלוטן באתר rex:

היום יכולים צליאקים ומי שנמנעים מגלוטן מסיבותיהם לנהל חיים קולינריים עשירים. בכל סופר קונבנציונלי אפשר למצוא מדף של מוצרים נטולי גלוטן – ובנוסף הולכים וצצים ברחבי הארץ מקומות שונים שמספקים חוויות קצת יותר בוטיקיות. בהיצע: מאפים מוקפדים בעבודת יד, עוגות מושקעות, ממתקים ארטיזנליים והמון סוגי לחמים. והכל: בלי פירור אחד של קמח. 8 המלצות שוות למקומות שתמצאו בהם את המוצרים הכי שווים ללא גלוטן.

■ בלנד – הרצליה

בלנד היא חנות קונספט בהרצליה שנפתחה לפני כשנתיים ומשלבת כמה ז'אנרים, כולם תחת המטריה של אורח חיים בריא. במסעדה הקטנה שבמקום נמכרים מגוון מנות ומאפים נטולי גלוטן כמו מאפינס בטעמים שונים, פרעצלים וכריכים מפנקים בלחמניות נטולות גלוטן.

לצד כל אלה אפשר להנות גם ממגוון סמות'יז בריאים, וגם לרכוש על הדרך מוצרים לבית מבוטיק הלייף סטייל כמו נרות טבעיים מסויה או מוצרי טקסטיל אקולוגיים.

הכי שווה: כריך גבינת שקדים אפויה.

בלנד. הנשיא יצחק בן צבי 146, הרצליה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blénd (@blend_shop)

■ פינוקיטשן – נס ציונה

אם חשקה נפשכם בעוגת בצק סוכר מפונפנת ללא גלוטן ליום ההולדת של הילדים או בעוגת מספרים ההו-כה-פופולארית ללא גלוטן – פינוקיטשן היא בדיוק המקום להזמין ממנו. המצטרפת היחסית חדשה לסצנה נטולת הגלוטן נפתחה לפני כמה חודשים בנס ציונה. בחנות-קונדיטוריה נמכרים מאפים נטולי גלוטן של יצרנים מקומיים קטנים – לחם פומנרנץ, עידן ללא גלוטן, טף לי ואחרים, בנוסף לקונדיטוריה בה מכינים עוגות לפי הזמנה.

חוץ מכל זה, קיימת החנות, ובה עשרות מוצרי מדף רלוונטיים – קמחים מכל סוג שהוא, פסטות, חטיפים וממתקים ועוד.

הכי שווה: עוגת טירמיסו שנראית חלומית.

פינוקיטשן. יקינטון, 6 נס ציונה

בורקס ללא גלוטן פינוקיטשן (צילום: יח"צ)

■ בליקמח – תל אביב

"בליקמח", בולנז'רי-פטיסרי נטולת גלוטן ברמת החייל, הפכה תוך זמן קצר למוקד עלייה לרגל. את המקום פתחו בני הזוג הקונדיטורים דן דיוויס ואורן דגן כפיר, שמגשימים פנטזיות לצליאקים ונמנעים מגלוטן.

מאחורי הוויטרינה המעוצבת מככבות עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות, עוגיות פיננסייר פיסטוק, עוגות בחושות עם פרג או בננה וקוקוס, בריוש תפוחים ועוד מאפים מתוקים ומלוחים, כולם נראים כאילו הרגע יצאו מפטיסרי מושקע בפריז. לצידם יש גם לחמים מסוגים שונים, פיתות, בייגלים ועוד שמתבססים על תערובות מגוונות של קטניות, סיבים תזונתיים וקמחים נטולי גלוטן שונים – אורז, קינואה, טף ואחרים.

הכי שווה: מרמלדות פירות טבעיות בעבודת יד ובטעמים עונתיים

בליקמח. הברזל 32 ת"א.

חצ'פורי ללא גלוטן (צילום: אפיק גבאי)

■ גלוטריה – תל אביב

אחרי שנדדה במשך כמה שנים כמסעדת פופ-אפ, קבעה לעצמה גלוטריה של השף ערן זינו את מקומה הקבוע בצפון תל אביב. כעת זו מסעדה של ממש, עם תפריט שלם נטול גלוטן, משניצל ועד ראמן וניוקי. הדובדבן שבקצפת הוא תפריט מפנק של פיצות נטולות גלוטן בווריאציות שונות. לצד כל אלה קיימים כמובן גם מאפים כמו שבלול גבינות ותרד ומאפינס תפוחי עץ; עוגות בטעמי פיסטוק, שוקולד רובי, טארט אגסים ודובדבנים – ולחמים, באגטים, בריושים וג'בטות.

הכי שווה: פיצה עם קרם פרמזן, אספרגוס, פטריות וארטישוק ולחם סלק

גלוטריה. אריה דיסנצ'יק 5, תל אביב.

■ בית מאפה אמל – מושב זמר

אמל יאסין היתה אחת מהראשונות לפתוח מאפייה שלמה נטולת גלוטן. במושב זמר שבשרון היא פתחה לפני כארבע שנים את "בית מאפה אמל", אחרי שבמשך 13 שנה התנסתה בעצמה באפיית מאפים נטולי גלוטן – עד שהגיעה למתכונים המושלמים.

היא לא כיוונה להיות בעלת עסק, אלא ניסתה למצוא פתרון לעצמה אחרי שבגיל 40 התגלתה כחולת צליאק. אחרי שהביקוש מהסביבה גבר, היא החליטה להתחיל למכור את הפיתות עליהן עמלה במשך שנים.

היום בית המאפה היא כבר אחד מהיעדים הכי פופולאריים לרגישים לגלוטן בארץ. אמל אופה במקום מאפים נטולי גלוטן בהשראת המטבח הערבי – למשל פיתות (עם או בלי זעתר) וכן סמבוסק וממתקים מסורתיים. בנוסף מוגשות פה פיצות, עוגיות תמרים וגם מארזי רביולי וקרפעלך.

הכי שווה: פיתה עם זעתר חמה מהטאבון

בית מאפה אמל. מושב זמר

 

View this post on Instagram

 

A post shared by amal-glutenfree (@amalglutenfree)

■ מאמא יארא – תפן

באזור התעשייה תפן שבגליל עומלות בחודשים האחרונים נאג'ח ויארא חי'ר, אם ובתה הצליאקית מפקיעין, על "מאמא יארא" – מותג חדש שאפשר כבר למצוא ביותר משלושים נקודות ברחבי הארץ.

המוצרים עשויים מתערובות של קמחים, ללא חומרים משמרים, ונמכרים קפואים – כל מה שצריך הוא להכניס לתנור לכמה דקות, הישר מהפריזר. בין המוצרים שלהן אפשר למצוא נכון לעכשיו פיתות רגילות או עם זעתר, סמבוסק במילויים שונים, אצבעות גבינה עם זעתר, כדורי גבינה במילוי זיתים, עוגיות במילוי שוקולד, עוגיות שקדים ועוד.
הכי שווה: עוגיות אלפחורס קטנות ונימוחות

מאמא יארא. דולב 3 אזור התעשייה תפן ובחנויות ברחבי הארץ

 

אלפחורס ללא גלוטן (צילום: חגית גורן)

■ משק ברזילי – נווה צדק, תל אביב

המסעדה הקטנה והציורית בנווה צדק, שלצידה גם מעדניה שנפתחה לפני שנתיים, עברה לכאן בשנת 2013 ממושב ירקונה. במסעדה וגם במעדנייה נמכרים מגוון של מנות ומוצרים ללא גלוטן (לצד כאלה שכן מכילים גלוטן – לא מדובר במקום סטרילי לחלוטין).

הכל נעשה במקום, טרי ובעבודת יד, וגם מוגש בצורה יפה יפה (כי בואו נודה בזה, כולנו אוכלים גם עם העיניים). בין המוצרים – לחם טף, קרקרים מכוסמת, עוגת פאדג' שוקולד ועוד.

הכי שווה: מארז בוקר ללא גלוטן, שכולל לביבות כרישה, לחם, קרקרים, גבינות, מיץ תפוזים ועוד.

משק ברזילי. אחד העם 6, ת"א.

מארז פיקניק ללא גלוטן (צילום: אנטולי מיכאלו)

■ אנסטסיה

אנסטסיה היתה אחת מבתי הקפה והמסעדות הטבעוניות המושקעות הראשונות שנפתחו בארץ והפכה מהר מאוד לאחת האהובות שבהן.

כחלק מהאג'נדה הבריאותית במקום אפשר למצוא כאן מגוון מוצרים ומאפים נטולי גלוטן (גם במקרה הזה לא מדובר במקום סטרילי מגלוטן). בשנה האחרונה, לצד המנות הפופולאריות של המסעדה, אפשר לקנות או להזמין גם מהמפעל שפתחו ברחוב יד חרוצים בעיר. כך שליד הקארי או הסופלה נטולי הגלוטן אפשר לרכוש גם עוגיות שונות, גרנולה כוסמת, לחמים ללא גלוטן ועוד – הכל גם טבעוני, כמובן.

הכי שווה: מארז טבעוני ללא חיטה (שכולל תערובת להכנת חביתת חומוס, לחם מקמח עדשים ואורז, עוגת פאדג' שוקולד ועוד).

אנסטסיה. פרישמן 54 ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cafè Anastasia (@anastasiatlv)

תגובות לפוסט