מגע של זהב: עוגיות שוקולד ושקדים עם מלח אטלנטי וזהב טהור שמכינים בקלי קלות

26.12.2018
שנייה לפני הסילבסטר, מגיש הקונדיטור עופר בן נתן מתכון מרשים של עוגיות שוקולד שמכינים בקלי קלות וב-5 דקות, עם טאץ' לא שגרתי: מלח אטלנטי, שקדים ושפריץ של זהב טהור

סוף השנה האזרחית היא תמיד הזדמנות להתפנק עם משהו משובח – ועל הדרך לחגוג את בואה של השנה החדשה עם מי שאוהבים.

שנייה לפני הסילבסטר והנובי גוד, יצר השף קונדיטור עופר בן נתן (25), ילד הפלא של סצנת הקינוחים הישראלית, שאמון על המתוקים הנפלאים של מסעדת "ניטאן תאי" ובית הקפה שלה "Backdoor" – עוגיה מיוחדת ובמהדורה מוגבלת.

גרסה חגיגית במיוחד של עוגיות האקסטרה שוקולד של "Backdoor" שהתהדרו בנוסף לשקדים ולמלח הים האטלנטי בשוקולד מריר משובח וקצוץ (בבית אפשר להשתמש גם בשוקוצ'יפס הקלאסיות), נגיעה קטנטנה של קוניאק ומעל – בשפריץ יפהפה של זהב טהור.

עוד מתוקים קלילים באתר Rex:

התוצאה: פינוק אלגנטי שכיף לנשנש – קינוח רושם מתוק שמכינים גם בבית צ'יק ושומרים בצנצנת, כדי להרשים אורחים, עם בלי קשר לסילבסטר.

עוגיות שוקולד וזהב של השף קונדיטור עופר בן נתן (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

עוגיות שוקולד ושקדים עם מלח אטלנטי וזהב טהור

מתכון של עופר בן נתן, שף קונדיטור ניטאן תאי ו"Backdoor"

המרכיבים:

225 גרם חמאה פושרת

180 גרם סוכר חום דמררה

75 גרם סוכר לבן
קורט מלח אטלנטי

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק-דק (אפשר להחליף בשוקו צ'יפס)

70 גרם שקדים פרוסים

260 גרם קמח לבן, רצוי קמח עוגיות

45 גרם קקאו

1/2 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה

לציפוי:
שוט קוניאק – רצוי פוסיני (להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי)
1 כף אבקת זהב טהור – להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה

הכנה:
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה או ידנית, בעזרת כף מעץ, מערבבים חמאה, סוכר, מלח ווניל עד לקבלת קרם במרקם אחיד. מוסיפים קמח, קקאו וסודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד הקצוץת ואת השקדים הפרוסים ושוב – מערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מחלקים את הבצק ל-4 ויוצרים מכל חלק נקניק עבה בקוטר 10 ס"מ. מעבירים לקירור לשעתיים או לשעה למקפיא. פורסים את הנקניקים לרוחב למטבעות בעובי 1-1.5 ס"מ. מסדרים על 2 תבניות מחופה בנייר אפייה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות לאפייה של 12 דקות. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן 3 דקות במטבח.
בינתיים מערבבים את אבקת הזהב עם הקוניאק בקערה קטנה עד שהזהב נטמע בקוניאק. טובלים בקערה מברשת. משפריצים בעדינות מהתערובת ובעזרת המברשת על העוגיות ומניחים להן להצטנן עוד 15 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למיכל אטום – במקרר או מחוצה – בו שומרים את העוגיות.

תגובות לפוסט