גולאש בקלי קלות: המתכון המנצח של "מר בשר"

05.11.2018
רפי אהרונוביץ' - "מר בשר" בשבילכם! - פותח את עונת מתכוני החורף עם מתכון קל ומנצח של גולאש עם טוויסט אישי ולא שגרתי

המתכון שלי הוא לא בדיוק גולאש שמציית לכללי הספר ואני לא בטוח שהונגרים יסכימו שיקראו לו גם הונגרי.

מה שכן – הוא קל להכנה, עם טוויסט שמוסיף לו הרבה טעם (המון המון בצל מטוגן) ומאד כיף לאכול אותו כשקצת מתקרר בחוץ, עם תוספת פחמימתית למי שיכול להרשות לעצמו (לא אני. בדיאטה).

עוד מתכונים של "מר בשר" באתר Rex:

אולי לא 100% הונגרי. תבשיל הגולאש של מר בשר

גולאש, לא לגמרי הונגרי

ועוד משהו לפני שמתחילים: כמו תמיד, אחרי מנוחה של יום במקרר, הגולאש שלפניכם יהיה רק יותר טעים. אם בונים על סיר כזה, שיושב במקרר כמה ימים – כדאי לוותר על תפוחי האדמה במתכון, שמתרככים ומתפרקים לאורך זמן בתוך נוזל.

המרכיבים לסיר גדול:
1.200 ק"ג בשר בקר לצלי, חתוך לקוביות קטנות (למשל צלי כתף שידוע גם בשם מספר 5 ונותן אחלה של תוצאה)
1  ק"ג בצל קצוץ (זה הטוויסט שלי – להוסיף כמות הבצל שכמעט ושווה לכמות הבשר)
5-6  שיני שום פרוסות לאורך
2 כוסות עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
5 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
2-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות גדולות – לא חובה אבל כיף שיש (ראו הערה מקדימה)
1 כף ממרח פפריקה הונגרי (אפשר להשיג אצלנו ב"ידע הבשרים")
1/2 כוס קמח, מתובלת במלח ופלפל גרוס דק
3 כוסות ציר בקר או עוף
מלח ופלפל שחור
80 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן זית
1 כפית מייפל או סוכר – לא חובה

להגשה – לא חובה:
300 גרם שמנת של פעם, שמנת חמוצה, קרם פרש או יוגורט סמיך ועשיר

הכנה:
מקמחים את הבשר ומנערים מעודפי הקמח.
ממיסים את החמאה בסיר גדול וכבד. מוסיפים בצל ושום ומביאים להזהבה. מסננים את הבצלים והשום החוצה ושומרים בצד. בחמאה החמה שנותרה כעת בסיר מטגנים את נתחי הבשר המקומחים עד להזהבה. מגרדים את המשקעים מתחתית הסיר במרית עץ ומוסיפים את קוביות הגזר וכן את הבצל והשום המוזהבים. מערבבים כדקה ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד קוביות תפוחי האדמה וכן 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומכסים. מנמיכים להבה ומבשלים שעה.
מסירים את המכסה, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים קלות. מניחים לתבשיל להתבשל ללא המכסה – ולנוזלים להצטמצם במשך עוד כ-20-30 דקות. בינתיים ובמקביל מעמידים סיר אורז, נוקדלי, ניוקי או פירה (במידה ואין בגולאש תפוחי אדמה) שיוגשו לצד המנה.

הגשה: מגישים את המנה בקערות אישיות לצד כאמור אורז או כל תוספת אחרת. מעל הבשר מוסיפים כף גדושה של שמנת חמוצה והמהדרין יכולים להוסיף גם קצת עירית קצוצה.

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

תגובות לפוסט