קוקטייל רום סאוור מהסרטים: מתכון להכנת המשקה האהוב והשמח – עם טאץ' של קרמל מלוח

01.12.2019
סאוור משודרג ומרהיב: המיקסולוג גיא גרלניק מגיש - כך מכינים את המשקה הפופולרי בגרסה יוצאת דופן של רום פרימיום מפנמה וסירופ קרמל מלוח

סאוור הוא שם כללי לז'אנר של קוקטיילים שמתבססים על משקה אלכוהולי, לו מוסיפים מיץ ליים או לימון, ממתיק (נניח סירופ סוכר או מיץ אננס) ולעיתים קרובות גם חלבון ביצה מוקצף שמוסיף אווריריות.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

משקאות שעונים לתיאור ולשם הזה הם מהוותיקים בקטגוריית הקוקטיילים. הם מוזכרים כבר בספר המתכונים המיתולוגי משנת 1862 "איך לערבב משקאות" (How to mix drinks) שכתב אחד מאבות המיקסולוגיה, הברמן הניו יורקי ג'רי "הפרופסור" תומאס.

רום הוא אחד החברים הפופולריים במשפחת הסאוור. משקה שמח שנהנה ממרקם עשיר ומטעמים ארומטיים ומורכבים יחסית.

בגרסה שלפניכם עשיתי שימוש ברום הפרימיום גרנדר שמקורו בפנמה שבמרכז אמריקה.

הייחוד שלו היא בעובדה שבדומה למשקאות האיכותיים והחדשים שמגיעים לשוק בשנים האחרונות, הוא מתבסס רק על טעמים שמגיעים אליו מהיישון הממושך בחביות (ולא, נניח, מקרמל שמתווסף למשקאות רום רבים כדי להעניק צבע וארומות על חשבון ישון ארוך).

קוקטייל רום סאוור (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

את המתיקות בקוקטייל הזה מקבלים משרי פדרו חימנז – יין ספרדי מחוזק ומתוק שנהנה מעניין מחודש בשנים האחרונות, בפרט בתעשיית הוויסקי שעושה בחביותיו שימוש נרחב. עוד בקוקטייל – סירופ קרמל מלוח, וזאת בהשראת טעם ה-M&M במהדורה מוגבלת שהגיע בימים אלו אל ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי, שם מככב גם הגרנדר.

קוקטייל פנמה סאוור

מתכון של גיא גרלניק.

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל רום גרנדר 8 שנים – להשיג בדיוטי פרי ובחנויות המשקאות
30 מ"ל שרי פדרו חימנז מתוק (Pedro Ximenez)
60 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי
45 מ"ל סירופ קרמל מלוח, שקל ופשוט להכין בבית: מבשלים בכלי קטן 3 כפות סוכר עד שמתקבל קרמל בצבע זהוב. מוסיפים 3 כפות מים רותחים וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת סירופ במקרם אחיד). אם לא מכינים, אפשר לקנות סירופ קרמל מוכן – למשל של מונין (להשיג בחנויות משקאות)
4 דש ביטר שוקולד- להשיג בחנויות משקאות

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות.

מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע. מגישים מייד, קר מאד.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

תגובות לפוסט