כל הפאן של יוון: קוקטייל אתניאן עם טוויסט שוקולד וורמוט אוטו'ס

01.12.2019
גרסה קלילה ולא שגרתית של נגרוני הקלאסי, שמכינים בצ'יק: המיקסולוג גיא גרלניק מלמד אתכם - כך מכינים אתניאן, קוקטייל בטוויסט יווני עם ורמוט אוטו'ס וטאץ' של שוקולד

קוקטייל אמריקנו הוותיק הוא קלאסיקה אהובה שמוגשת בברים ברחבי העולם כבר מעל ל-100 שנים. זהו גם אביו של קוקטייל נגרוני המיתולוגי.

כמוהו, ואגב כמו גם משקה הקפה הקרוי באותו שם, אמריקנו נולד באיטליה. הוא קרוי כך לא על שם מכורתו, אלא על שם הלקוחות האמריקאיים שהביאו עמם את תרבות הקוקטיילים לאירופה בסוף המאה ה-19, תקופה בה רבים מהם החלו לפקוד כתיירים את היבשת השנה בכלל – ואת איטליה בפרט.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

אמריקנו מורכב מוורמוט – יין מתובל בו מושרים שלל עשבי תיבול ותבלינים – וכן מביטר, ז'אנר של משקאות מרירים ומתובלים – כשקמפרי הוא המפורסם ביותר מביניהם. לשני המרכיבים האלו מוסיפים אחרי ערבוב סודה שמעניקה למשקה רעננות – וכך מתקבל בקלות קוקטייל עז-צבע ועוצמתי.

קוקטייל אתינאן עם ורמוט אוטו'ס (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

המתכון שלפניכם נוצר בהשראה שוקולדית שמחמיאה לטעמי הוורמוט מאד. כתוספת לקמפרי, הוספתי למשקה ביטר שוקולד (שכיום אפשר למצוא בכל חנות משקאות) ועיטרתי אותו בכדורי מלטזר'ס. כמו כן החלפתי את מרכיב הוורמוט האיטלקי שלרוב נעשה בו שימוש לצורך הכנת האמריקנו בוורמוט חדש שמגיע אילנו מאתונה – אוטו'ס ורמוט (Otto's Vermouth).

ורמוט שנוצר בהשראת תרבות השתייה האתונאית ונקרא על שם מלך יוון אוטו, שבימיו – 1850 – הוכן המשקה לראשונה בגרסה מקומית.

אוטו'ס בוקבק לראשונה בשנת 2017, ממתכון שיצרו הברמנים של הבר המקומי קלאמזיס (The Clumsies) – שמדורג באופן קבוע ברשימת 50 הברים הטובים בעולם. הוא מתבסס על יין יווני, אותו מתבלים במרכיבים כמו עלי ורדים, פירות הדר, עלי זית, אורגנו ואנג'ליקה. התוצאה – נעימה ולא שגרתית.

את ורמוט אוטו'ס אפשר למצוא בחודשים האחרונים גם בישראל, בברים ובחנויות יין מובילות, כמו גם בדיוטי פרי.

קוקטייל אתניאן

מתכון של גיא גרלניק, אותו – כמו האמריקנו הקלאסי – מכינים בקלות ובפחות מ-2 דקות.

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

ועוד משהו: במידה ורוצים להכין בו בזמן שני קוקטיילים יחד, פשוט מכפילים את כמות המרכיבים שיוצקים לשייקר.

מרכיבים לקוקטייל אחד:
45 מ"ל קמפרי
45 מ"ל ורמוט – רצוי אוטו'ס (להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי ובחנויות משקאות ברחבי הארץ)
30 מ"ל מיץ סחוט מליים
10 גרם סוכר, מעורבבים עם כפית מים רותחים עד להמסה (סירופ סוכר עשיר ביחס 1:2)
3 טיפות (דש) ביטר שוקולד – להשיג בחנויות משקאות
סודה או מים מינרליים מוגזים – מעט ולפי הטעם

להגשה ועיטור (לא חובה):
3 כדורי מלטזר'ס

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים מלבד הסודה לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל היי בול צרה וגבוהה. מכסים בסודה. ומעטרים במידת הרצון בכדורי מלטזר'ס (לא חובה). מגישים מייד, קר מאד.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

תגובות לפוסט