המבורגר קלאסי בקלי קלות

11.10.2019
המבורגר ביתי? זה קל! רפי אהרונוביץ' מגיש: מתכון כהלכתו, עסיסי ומחלקי בשר משתלמים, של הקציצה האהובה

המבורגר שפונדרה אקסטרה עסיסי | רפי אהרונוביץ'

בשנים האחרונות יותר יותר שפים מתהדרים במתכוני המבורגר שמתבססים על נתחים יוקרתיים, שעד לפני עשור לא היו חולמים למצוא את עצמם טחונים בין שתי פרוסות לחם.

עוד מתכוני בשר ב-Rex:

כבודו של המבורגר האנטרקוט – במקומו מונח, אבל אני אישית אוהב את ההמבורגר שלי מנתחים יותר ארציים, שמנפקים המבורגר לא פחות עסיסי (אם לא יותר!). הטוויסט במתכון שלפניכם הוא ש-15% מתערובת הבשר מתבססת על שפונדרה, נתח שמן שאנחנו רגילים לראות בדרך כלל בתבשילים. התוצאה מפתיעה ומצוינת – וגם שווה לכל כיס. נסו ולא תתאכזבו.

ההמבורגר המפואר של הדליקטסן (צילום: אנטולי מיכאלו)


המרכיבים ל-6 המבורגרים:

1 ק"ג בשר בקר, טחון גס או קצוץ וברמת שומן בינונית-גבוהה מנתחי מכסה צלע, צוואר, או אונטריב
200 גרם שפונדרה טחונה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון דק
1/4 כוס מי סודה

תוספות אופציונליות לתערובת:
1 כפית חרדל דיז'ון  גדושה
150 גרם אווז מעושן קצוץ דק מאד
1 בצל קטן קצוץ דק ומטוגן במעט שמן

להגשה:
6 לחמניות המבורגר מתקתקות

תוספות אופציונליות נוספות להגשה:
בצל מטוגן
בייקון
חסה
פלפל חלפניו
ביצת עין
עגבניה
מלפפון חמוץ
קטשופ
חרדל
מיונז
רוטב ברביקיו

הכנה:
מכינים את תערובת הבשר: מערבבים את כל המרכיבים (התערובת הבסיסית ותוספות לפי הרצון ומהרשימה הנזכרת לעיל) רק עד שנוצרת בלילה הומוגנית.

יוצרים 6 קציצות, משטחים לעובי של אצבע (1 ס"מ) ומסדרים על תבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ורצוי לילה במקרר.

מוציאים את קציצות ההמבורגר מהמקרר חצי שעה לפני הכנה.

מלהיטים משטח לוהט – מחבת פסים, פלאנצ'ה או רשת על גריל. לא צריך לשמן כי הבשר עצמו מגיר משמן שאצור בתוכו.

צולים את הקציצות 6-7 דקות, תוך שהופכים צד כל 30 שניות ועד להזהבה מלאה משני הצדדים. מכסים במהלך הצלייה את המחבת או את הגריל על מנת לוודא שההמבורגרים מתבשלים היטב גם מבפנים. מי שמעוניין בדרך צלייה פחותה ממדיום וול, יכול להוריד אותם מהאש אחרי 5 דקות.

הגשה: חוצים את הלחמניות וצורבים על משטח הצלייה הלוהט במשך 45 שניות מצדן הפנימי והלבן. מורחים את חלקה התחתון של הלחמניה ברוטב רצוי (נניח, חרדל או קטשופ-מיונז), מסדרים מעל את הקציצה, ירקות ובייקון ובצל מטוגן ומכסים. מגישים מייד לצד טוגנים.

תגובות לפוסט