5 ארוחות המבורגר מומלצות | תל אביב

10.12.2018
מבר ההופעות האהוב ועד לקציצה המפונפנת שאפשר לשדרג בממרח כמהין אמיתי: 5 ארוחות המבורגר יוצאות מן הכלל שמוגשות ברחבי תל אביב. יש גם מתכון

(הכתבה עודכנה בינואר 2018) אחת לכמה זמן אני נתקפת דחף בלתי נשלט להמבורגר, כזה שיהיה חרוך מבחוץ ומדמם מבפנים בתוך לחמניה רכה וקלויה שתספוג את העסיס וצ'יפס שיהיה חם מהטיגון – מקלות תפודים מתוקים, רכים מבפנים, פריכים מבחוץ, מתובלים בדיוק במידה הנכונה וקשיחים דיים להחזיק את בליל הקטשופ- מיונז-חרדל.

עוד בשר ב-Rex:

בעיני, ארוחת המבורגר היא אולי הסקסית מכולם: שילוש של לחם, בשר וצ'יפס שאוצרים בתוכם את כל מנעד הטעמים והמרקמים. כל חלק עומד בפני עצמו אבל השילוב של השלושה לארוחה שלמה עולה על סך חלקיו ומציג מראה מלבב שקשה לעמוד מולו.

המבורגר, צ'יפס וסלט ברוטשילד 12 (צילום: אנטולי מיכאלו)
המבורגר ברוטשילד 12 (צילום: אנטולי מיכאלו)

בתל אביב מגישים הרבה ארוחות המבורגר טובות, מרשתות גדולות, עבור בחורים בקיר ועד למזללות יוקרה ומסעדות נחשבות. באופן אישי, אני אוהבת את ההמבורגר שלי כשהוא מקבל יחס מיוחד ועשוי בקפידה מחומרי גלם מובחרים. כזה אפשר למצוא בכמה מקומות בעיר שלקחו אותו לשלב הבא.

אלו הן הבחירות שלי לארוחות ההמבורגר הטובות והאיכותיות בתל אביב:

1. מקום של בשר

מקום של בשר כשמו כן הוא: לכאן מגיעים מי שלוקחים את הבשר שלהם ברצינות או מי שחש צורך לסגור עסקאות חשובות מעל צלחת לבנה שבמרכזה סטייק צלוי למשעי.

העיצוב והאווירה משדרים ענייניות בהתאם אבל כל זה לא באמת משנה כי המבורגר הבית מעולה. עשוי מנתחי פילה, סינטה ואנטריקוט – עסיסי, מהסוג שאי אפשר לאכול בלי לעשות בלגן גדול. הלחמניה בריושית משהו, רכה ואווירירית עם תוספות לא מתחכמות (חסה, עגבניה, חמוצים ובצל סגול) כשהרטבים מגיעים בנפרד ואפשר להוסיף מה וכמה שאוהבים.

ההמבורגר של מקום של בשר (צילום: נעמי אבליוביץ')
ההמבורגר של מקום של בשר (צילום: נעמי אבליוביץ')

הצ'יפס הוא בעצם תפוצ'יפס, רק אמיתי וכזה שעושים במקום: פרוסות דקיקות וממכרות של תפוח אדמה שטוגנו ותובלו במלח וקצת פטרוזיליה, ככה שאי אפשר להפסיק לכרסם. יש מגוון של תוספות אחרות למי שמעדיף תרד בשמנת, גרטן תפוחי אדמה או טבעות בצל עם ההמבורגר שלו.

לאחרונה הושק גם המבורגר כמהין יקר ויוקרתי: קציצת פילה, סינטה ואנטריקוט עם מתובלת בממרח כמהין, ומוגשת בלחמניה עם מיונז כמהין וצ'יפס שערות בטטה –  שמכוון בעיקר לאוהבי הזא'נר.

המבורגר כמהין עם צ'יפס שערות בטטה, מקום של בשר (צילום: נעמי אבליוביץ')
המבורגר כמהין עם צ'יפס שערות בטטה, מקום של בשר (צילום: נעמי אבליוביץ')

עוד במומלצים: הקינוחים מעולים, במיוחד קינוח קרם וניל עם אגסים ביין, קרפ ממולא תותים (בעונה) ועוגת ביסקוויטים בציפוי שוקולד בטעם של פעם.

מקום של בשר. שבזי 64 תל אביב

2. נורמן

ההמבורגר של ברק אהרוני, שמוגש בלייבררי בר, בר הקוקטיילים של מלון הנורמן, הוא פשוט, נכון – וכל כך טעים. ההמבורגר שלא קטן ולא גדול מדי, כזה שבגובה ובגודל נוח להחזיק בשתי הידיים ולקחת ביס.

הקציצה עסיסית, טחונה גס במקום, מבשר שמיישן אהרוני עבור המסעדה. ההמבורגר מוגש עם הצ'יפס הפריזאי המושלם שזכה ובצדק לשבחים מאז הוקמה המסעדה ובתוך לחמניית בריוש, גם אותה מכינים במקום, בתוספת מלפפון חמוץ ובצל סגול שאת שניהם כובשים – ניחשתם נכון – במטבח המסעדה.

כל הפאר הזה מגיע בכלי כסף ופורצלן יפני, לצד מפית עשויה כותנה מצרית רקומה. יחד עם קוקטייל נוצץ זה ללא ספק ההמבורגר הזוהר בעיר. אה, וגם הקינוחים מעולים.

עוד במומלצים: שמפניה בכוס של הבית הבוטיקי והמוערך גסטון שיקה. אם כבר – אז כבר!

נורמן לייבררי בר. נחמני 25, תל אביב

המבורגר וצ'יפס של לייבררי בר, נורמן הוטל
המבורגר וצ'יפס בלייבררי בר, נורמן הוטל

3. ויטרינה + ויטרינה לילי

הוויטרינה היא ככל הנראה מזללת ההמבורגר המגניבה בעיר. זה המקום היחיד בעיר שמדי ערב משתרך בו תור ארוך של רעבים שכמהים להמבורגר באטלר: קציצה עסיסית של צוואר בקר מיושן בלחמניה קלויה ובתוספת של ריבת בצל וחמוצים שמכינים במקום, צ'יפס חצי-חצי עשוי מקלות דקים של תפוחי אדמה ובטטה מתובלים בתערובת גרידת ליים ופטרוזיליה.

אלה מזמן הפכו לחתימת המקום וסימן ההיכר הרשמי של הויטרינה, כמו גם קטשופ סלק,  והרבה לבבות מכל עבר ולימונדה בטעמים.

עד לא מזמן הוויטרינה היתה לא יותר מדוכן שהוא פחות או יותר חור בקיר באבן גבירול, אבל מאז עברו כאן לחלל חדש ומאיר עיניים במגדל השופטים (באבן גבירול) והתחדשות גם סניף השני הגדול יותר והמרווח בלילינבלום, אפשר ליהנות מההמבורגר על הבר הארוך או בשולחנות הסמוכים. כדי להימנע מהתור מומלץ להגיע בשעות הערב המוקדמות, בשקט שלפני שעת השיא.

ויטרינה, ויטרינה לילי. אבן גבירול 36 ולילינבלום 40, תל אביב

4. בראסרי

ההמבורגר האמריקאי של קבוצת R2M הוא קלאסי עשויה ללא רבב: קציצת בקר לא מתחכמת ואהובה (שמוגשת גם במסעדות קופי בר) ונחה על תלולית איולי פפריקה בתוך לחמניה רכה ובתוספת של חסה, עגבניה, בצל סגול וחמוצים שמגיעים בצד להרכבה אישית ועצמית.

את החויה משלים צ'יפס מצוין אבל מומלץ לבקש להחליף אותו בצ'יפס פיקנטי, שהוא גם חריף וגם ממכר. אם באתם בזמן לעסקית (ימים א'-ה' בין 12:00-17:00) המחיר כולל גם מנה ראשונה ושתייה, מה שהופך את הארוחה למשתלמת ומשביעה במיוחד.

בראסרי. כיכר רבין, תל אביב

5. אמריקה בורגרס

המבורגר בסגנון דיינר אמריקאי שפתח תמיר לוי, בעלי מסעדת הבשרים המוערכת "מו ומו" מרחובות. התפריט במקום מורכב משישה סוגי המבורגר – צ'יזבורגר, חריף, צי'קן בורגר וצמחוני הם כמה מהם – אבל הבחירה שלי היא ב'אמריקה', המבורגר קלאסי מבשר בקר שמגיע עם התוספות הרגילות להם נוספים בצל מקורמל ובצל סגול כבוש. הבשר טרי וטחון (גס) במקום מדי יום וגם את החמוצים כובשים במקום.

התוספות כאן הן גם שוס: בנוסף לצ'יפס סטנדרטי מציעים כאן שקית שעועית ירוקה מתובלת בשמן זית ומלח גס, פריקלס (Frickles) – פרוסות מלפפון חמוץ בטגון עמוק, סלט קולסלואו, כנפיים ברוטב ברביקיו ופרח בצל בטיגון עמוק. לקינוח, באמריקה בורגרס השכילו והצטיידו במכונה שעושה גלידה אמריקאית כמו של פעם, בטעם אחד שמתחלף לפי העונה והחשק

עוד במומלצים: יש גם תפריט קוקטיילים כך שבאמת לא חסר כלום.

אמריקה בורגרס. אלנבי 112, תל אביב

המבורגר ותוספות באמריקה בורגרס (צילום: בועז לביא)
המבורגר ותוספות באמריקה בורגרס (צילום: בועז לביא)
2 תגובות

יש מקום חדש לעדכון הפוסט : fat cow . דיזנגוף פינת ירמיהו . נטו המבורגר מ ש ו ב ח .

הגב

באמריקה ההמבוגר אכן מעולה !!!
ובכלל מקומות שמתמחים במוצר אחד בלבד תמיד קוסמים יותר בעיניי.
גם ההמבורגר של המוסד ראוי ביותר !!!

הגב

תגובות לפוסט