רוטב סריראצ'ה – כך מכינים אותו בבית: המתכון המנצח של שחף שבתאי

04.07.2019
סריראצ'ה ביתית? זה קל! השף שחף שבתאי מלמד אתכם: כך מכינים בקלות את הרוטב החריף והאהוב בבית, בדיוק כמו במסעדות

סריראצ'ה נכנס לחיינו לפני כ-15 שנה ומאז הוא הפך לאחד הרטבים הכי ממכרים שאני מכיר. כמעט מהרגע שמתחילים להשתמש בו, מתחילים להוסיף אותו לכל מנה שעל השולחן. משלל סוגי מוקפצים, על אורז, על שניצל וקציצות – ועד טטאקי ונתחי בשר ודגים צלוים.

עוד מתכונים באתר רקס:

במקום להצטייד ברוטב הקנוי, בפעם הבאה שאתם באים לקנות סריראצ'ה, אני מזמין אתכם להכין אותה בבית. המתכון קל להפתיע, ממרכיבים זמינים (אפילו מחית צ'ילי קוריאני כבר אפשר למצוא בסופרים) ואפשר כמובן לשלוט עם הזמן והנסיון בחריפות, במתיקות ובטעמים של הסריראצ'ה שלכם. בקיצור: שדרוג משמעותי לרוטב הקלאסי – ומכל הבחינות.

הנה המתכון שלי, כמו שאנחנו מכינים אותו במסעדת "ניטאן תאי".  נסו ולא תתאכזבו.

את כל זה מחליפים בממרח קוריאני. מרכיבי גוצ'וג'אנג (צילום: Pixabay)

רוטב סריראצ'ה ביתי

מתכון של שחף שבתאי.

שימו לב: בפעם הראשונה שמכינים את המנה, כדי להיצמד למתכון המקורי. עם זאת, עם הזמן אפשר לשחק ולהתאים לטעם האישי את כמויות הסוכר, הג'ינג'ר והסויה שבמתכון – וכמובן שהמחית שמנפקת את החריפות.

ועוד משהו: את הסריראצ'ה שומרים אחרי ההכנה במקרר, רצוי בבקבוק רב שימושי מפלסטיק, לחיץ וגדול – מהסוג שאפשר למצוא בחנויות כלי בית ויעודיות לצרכי מטבח.

מרכיבים לבקבוק לחיץ גדול:

120 גרם חומץ אורז

80 גרם סוכר חום – לא דמררה סוכר חום לא דביק

60 גרם בצלצלי שאלוט (כשני בצלים)

60 גרם ג’ינג’ר קלוף

80 מ"ל סויה (כשליש כוס)

80 גרם שמן שמן שומשום (כשליש כוס)

150 גרם מחית צ'ילי קוריאני – גוצ'וג'אנג
הכנה:

יוצקים חומץ אורז וסוכר חום לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מקררים היטב ושומרים בצד.
טוחנים את בצלצלי השאלוט והג'ינג'ר יחד עם הסויה. מסננים ממשקעים ומעבירים את הנוזל לקערה, יחד עם תערובת הסוכר החום וחומץ האורז.  מוסיפים שמן שומשום ומחית צ'ילי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לכלי אטום – רצוי לבקבוק לחיץ וגדול – שומרים בקירור.

תגובות לפוסט