עם טוויסט של שף: מתכון חומוס של שגב משה

01.11.2017
שגב משה מכין: מתכון מנצח של חומוס ביתי וקל, מ-2 מרכיבים בלבד והרבה אהבה, שכיף לאכול יחד - כל המשפחה - בסופי שבוע

חומוס הפך מזמן למנה הלאומית של ישראל, ולא רק בעיני. הגרסה האישית שלי שמובאת כאן לפניכם מורכבת בסך הכל מ-2 מרכיבים: חומוס וטחינה (ועוד קצת תבלינים). כמה פשוט – ככה טעים, במיוחד לארוחת צהריים של שבת או שישי.

עוד מתכונים של שגב משה באתר Rex:

לפני שמתחילים – שימו לב: חיי המדף של חומוס טרי וביתי קצרים במיוחד. במילים אחרות: חומוס כזה יכול להישמר לא יותר מיממה.

חומוס (צילום: עידן ירדני)
חומוס (צילום: עידן ירדני)

חומוס של שף – שגב משה

קיצור דרך: את התהליך הארוך שבהשרייה ובבישול אפשר לחסוך ולעבוד עם חומוס קפוא (ובצוק העיתים – משומר). במקרה של החומוס הקפוא מבשלים בהרבה מים עד לריכוך ולפי הוראות ההכנה על השקית. במקרה של המשומר – שוטפים בהרבה מים, מביאים לרתיחה, מבשלים כמה דקות לפני הטחינה (מסננים במהלך הבישול מקליפות הגרגירים, מהן נפטרים).

המרכיבים:

500 גרם גרגירי חומוס, רצוי קטנים, מושרים 24 שעות מראש בהרבה מים
3/4 כוס טחינה גולמית
1 כף מחוקה תבלין כמון טחון
2 שיני שום

להגשה:
2 לימונים
1 פלפל ירוק חריף
שמן זית – לפי הטעם
1 צנון גדול, פרוס דק לטבעות
1 בצל גדול, חצוי
כוסברה קצוצה – לפי הטעם. לא חובה
כמון טחון – לפי הטעם. לא חובה
פיתות חמות

הכנה:
יוצקים מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שיני השום, הכמון וגרגירי החומוס המושרים ומבשלים שעה לפחות ועד להרככבות מלאה. תוך כדי הבישול דולים בעזרת כף מחוררת או מסננת את קליפות גרגירי החומוס שצפות בסיר ונפטרים מהן. ממשיכים כך עד שלא נותרות קליפות במים.

מסננים את הגרגירים החמים ממים (שומרים ככוס בצד) – ומעבירים מייד לבלנדר, מג'ימיקס או לקערה גדולה אם מעבדים בעזרת בלנדר מוט.

מעבדים את הגרגירים החמים עד לקבלת מרקם אחיד ומשחתי תוך שמוסיפים את הטחינה הגולמית בהדרגה וכן מהמים לפי הטעם ורק עד שנוצר מרקם משחתי וחלק. מתבלים בכמון ובשום כתוש (לא חובה) וכן במלח ופלפל.

מעבירים לקערת ניגוב ומגישים חמים או פושר עם שמן זית וקצת כמון מעל ובצד – מיץ לימון סחוט, פרוסות צנון ובצל, פלפל חריף פרוס לטבעות לרוחב וכמובן פיתות.

2 תגובות

תגובות לפוסט