קלאסיקה לבנה של שבועות: עוגת גבינה ופירורים ללא אפייה

27.05.2017
בלי אפייה, מגבינה לבנה וביסקוויטים שבורים - רועי ירושלמי מגיש: המתכון הכי ישראלי וקליל להכנת עוגת גבינה עם פירורים

עוגת הגבינה הזו – שהכנתי במרוצת השנים עשרות פעמים – אף פעם לא אכזבה. מקציפים שמנת, מוסיפים לגבינה לבנה ופירורי פתי בר מרוסקים, מעבירים למקרר לאחר כבוד – וזהו. כמה פשוט – ככה טעים.

עוד מתכונים חלביים ב-Rex:

המתכון המקורי של עוגת הגבינה הפירורים שהכנתי הופיע על ערכות של תנובה בילדותי, באמצע שנות התשעים – מהלך חדשני שהוסיף עוף לפופולריות שלה.

זוהי עוגת הגבינה הפשוטה ביותר וככל הנראה גם האהובה שבהם, הכי ישראלית שיש בגבינת ה-5% הרזה עם הטעם הכל כך מקומי וייחודי.

את המתכון שדרגתי קלות במרוצת השנים – החלפתי את גבינת ה-5% ב-9% (ואפשר גם, כמה מושחת להחליף את חצי הכמות בגבינת פילדלפיה) והוספתי גרידת לימון ולתחתית הביסקוויט – קינמון, כשאפשר גם להוסיף בממרח קרמל או להשתמש בעוגיות לוטוס.

עוגת גבינה ופירורים (צילום: מישל ברג-חליבה)
עוגת גבינה ופירורים (צילום: מישל ברג-חליבה)

עוגת גבינה ופירורים

שדרוג: את עוגיות הפתי בר אפשר להחליף ב-200 גרם עוגיות לוטוס לתוצאה חגיגית וקרמלית יותר. במידה ועושים כן, מצמצים את כמות החמאה בבסיס ל-75 גרם.

המרכיבים לתבנית 25 ס"מ קפיצית:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (2 מיכלים)
500 גרם גבינה לבנה – 9% או 5%
1/2 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין
¼ כוס מים קרים
¼ כוס מים חמים
גרידה מלימון אחד – לא חובה

לבסיס:
1 שרוול עוגיות פתי בר מרוסקות לפירורים (ניתן לשבור ביד ואז לעבד למרקם גרגירי בעזרת בלנדר מוט)
100 גרם חמאה
1 כפית ממרח קרמל לוטוס או 1 כפית מחוקה קינמון – לא חובה

הכנה:
מכינים את הבסיס: ממיסים את החמאה במיקרוגל או בקלחת קטנה. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הפירורים. מערבבים ויוצרים 4 כדורים בגודל זהה.

מאחדים שלושה מבין 4 הכדורים לכדור גדול, מוסיפים קינמון או ממרח קרמל ומערבבים היטב ולבסוף משטחים בתחתית תבנית האפייה. את הכדור הרביעי שנותר עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.

ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים רותחים. מערבבים היטב עד שנטמעים לחלוטין במים. בינתיים מערבבים בקערת ערבוב סוכר, גרידת לימון וגבינה 9%. מוסיפים פנימה את תערובת המים והג'לטין ומערבבים היטב.

מקציפים את השמנת במיקסר או במערבל ידני עד לקבלת קצפת יציבה מאד. מקפלים אל תוך הגבינה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת במרקם אחיד.

מסדרים את תערובת הגבינה מעל בסיס הביסקוויטים בתבנית ומעבירים ל-4 שעות למקרר לפחות – רצוי ללילה שלם.

הגשה: מנתקים את העוגה מהתבנית הקפיצית. מפוררים את כדור החמאה והעוגיות שנותר במקרר ומפזרים מעל לעוגה. מגישים קרה מאד.

תגובות לפוסט