מעורב ירושלמי: המתכון המושלם של אסף גרניט ומסעדת מחניודה בשתי גרסאות

15.01.2017
מעורב ירושלמי? זה קל! אסף גרניט מגיש - המתכון המושלם והמלא של מחניודה למנת הרחוב האהובה - ויש גם קיצור דרך למי שמתעצל להתארגן על המרכיבים מראש

מעורב ירושלמי של מחניודה

לשאלה מי המציא את המעורב הירושלמי המקורי אין לאף אחד תשובה ודאית. יש מי שאומר שזו הייתה סטייקיית מכ"ם ברחוב אגריפס.

אחרים טוענים שסטייקיית חצות האהובה והסמוכה – גם לנו וגם למיקומה של סטייקיית מכ"מ שהייתה ונסגרה – גם היא טוענת לכתר. מה שבטוח הוא שאת המעורב הירושלמי יצרו כאן, בשוק מחנה יהודה.

עוד אוכל מקומי ב-Rex:

באופן אישי, זוהי אחת המנות האהובות עלי, ארוחה שלמה בפיתה שאני אוהב לאכול בפיתה מאוחר בלילה אחרי משמרת במסעדה.

המתכון שלנו הוא מעין וריאציה אישית ששומרת על נאמנות למתכון המקורי ושודרגה רק בתיבול. את המעורב הירושלמי של מחניודה אפשר למצוא כשנחה עלינו הרוח בספיישלים בבר השף של המסעדה ולפעמים גם בבר האוכל הסמוך שלנו, יוד'לה.

מתכון קל שאתם מוזמנים לנסות בבית, במטבח הפרטי שלכם – לא תתאכזבו, באחריות.

תבלינים. מערבבים היטב במשך דקה ומגישים מייד, בצלחת או בפיתה.

מסעדת מחניודה (צילום: רועי ירושלמי)
מסעדת מחניודה (צילום: רועי ירושלמי)


המרכיבים ל-2-4 מנות:
250 גרם כבדי עוף מנוקים
250 גרם טחולי עוף
250 גרם לבבות עוף
2 בצלים לבנים, פרוסים לטבעות דקות מאד
1 כפית מלח
1 כף מחוקה סומק
1 כף מחוקה כורכום
1 כף עמבה
1 כף מחוקה זרעי כוסברה קלויים על מחבת וכתושים במכתש ועלי
שמן לטיגון הבצלים

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה מלבד הבצל. מכסים ומעבירים לשעתיים לפחות – רצוי למשך לילה שלם. אין לכם כוח? תעברו הלאה לקיצור הדרך ("מעורב א-לה מינוט).
מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת גדולה וכבדה ויוצקים שמן. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. מגבירים את הלהבה למקסימים ומוסיפים את תערובת חלקי המעורב. צורבים היטב מכל הצדדים תוך שמערבבים תכופות במשך 4-5 דקות. מגישים מייד, בצלחת או בפיתה טרייה או צרובה.

מעורב ברגע: מעורב ירושלמי א-לה מינוט

לכל מי שאין לו זמן או כוח לתת לתערובת לספוג טעמים למשך לילה – מעורב ירושלמי שמכינים בין רגע, בלי מנוחת לילה ובלי נעליים. המרכיבים הם כמובן אותם מרכיבים.

מלהיטים פלאנצ'ה או מחבת גדולה וכבדה ויוצקים שמן. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים רק את הטחול והלבבות. צורבים היטב מכל הצדדים במשך 2 דקות ומוסיפים את הכבדים. מערבבים וצורבים היטב את הכבדים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, מערבבים קלות הכל ומגישים מייד, על צלחת או בתוך פיתה.

תגובות לפוסט