קופטה ברנג'י לא שגרתי: קיפודי בשר ואורז ברוטב עגבניות

03.07.2019
רותם ליברזון מגישה: קציצות קיפוד יפהפיות, עם טאץ' פרסי ואורז, בשר טחון ותפוחי אדמה עם טעם של בית. בקיצור: קופטה ברנג'י איראני עם טאץ' קליל וביתי

החורף הוא הזמן שבו פתאום מתגעגעים לאוכל המשפחתי של ההורים והסבתות, עתיר החום ואהבה.

עוד מתכוני קציצות באתר Rex:

אחד המתכונים שהכי אהבתי כילדה והוגש אצל סבתא שלי הוא קופטה ברנג'י: כדורי בשר משובצים באורז בסמטי ארוך שהתבשלו להם ברוטב זהוב ומלא טעמים.

בדירה הראשונה שלי לבד, הייתי מכינה את הכדורים של סבתא בגרסה אישית שלי. החברים שלי והשותפים לדירה שקראו להם קיפודי בשר בזכות הצורה המרשימה שבה האורז מבצבץ מתוך הקציצות. עם השנים מנת הקיפודים הפכה לאחת המנות שאני מכינה הכי הרבה – בבית, לצילומים בטלביזיה וכמובן כשאני מארחת ומתארחת.

קיפודי קציצות עם טוויסט. קופטה ברנג'י של רותם ליברזון (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

הגרסה שלפניכם קלילה ופשוטה, מהסוג שמכינים בפחות מחצי שעה כולל הכל. במקום הרוטב הצהוב מכינים רוטב אדום מעגבניות, שמוסמך על ידי שילוב של טבעות תפודים ומומתק עם פירות יבשים – כששזיפים הכי מתאימים פה (אבל אפשר גם להשתמש במה שיש בבית).

את הקציצות מכינים בקלי קלות  וזורקים בנונשלטיות לרוטב, כשהכל יחד מתבשל ברבע שעה. בקיצור – ארוחה שלמה שמכינים ישר למרכז השולחן בכלי אחד – ולכן כדאי להשתמש בסיר יפה ונאה שכיף גם להגיש איתו.

ככה מכינים אותן: קיפודי בשר, קופטה ברנג'י של רותם ליברזון (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

קופטה ברנג'י לא שגרתי – קיפודי קציצות ורוטב עגבניות

 

מרכיבים למחבת סוטז גדולה שמספיקה ל-4 אנשים רעבים ושישייה קצת פחות רעבה:
500 גרם בשר טחון
1.5 כוס אורז בסמטי – חשוב להשתמש באורז ארוך יחסית, שיוצר את האפקט הקיפודי לקציצות
1 כפית לא-גדושה אבקת כורכום
3 בצלים, קצוצים דק לקוביות קטנות
1.5 כוסות עלי פטרוזיליה, קצוצים דק-דק

לרוטב העגבניות והשזיפים:
1/3 כוס שמן זית עדין
3 שיני שום כתושות
2 כפיות כף רסק עגבניות
500-400 גרם פולפה – עגבניות מרוסקות
6 שזיפים מיובשים  – אפשר להחליף בפירות יבשים אחרים במידה ואין בבית
1 תפוח אדמה בינוני וקלוף, חצוי ופרוס לרוחב לטבעות בעובי 2-3 מ"מ
מלח ופלפל – לפי הטעם

הכנה:

מערבבים כורכום, פטרוזיליה קצוצה, אורז, מלח ופלפל שחור יחד עם מחצית מכמות הבצל הקצוץ. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים-לשים הכל בעזרת הידיים במשך 3 דקות, כך שהבשר סופג היטב את טעמי התבלינים.
מכדדרים מהתערובת כדורים גדולים, בגודל 4-5 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמבשלים ומכינים את רוטב העגבניות.
לרוטב: מחממים בסיר גדול ונמוך (סוטאז) שמן זית. מוסיפים שארית כמות הבצל הקצוץ ושום כתוש ומטגנים תוך ערבוב תכוף במשך 2-3 דקות עד שהבצל מזהיב קלות. יוצקים פנימה את העגבניות המרוסקות על הנוזל וכן את רסק העגבניות. מביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב תכוף. מסדרים את כדורי הבשר ברוטב וביניהם את פרוסות תפוחי האדמה והפירות המיובשים (כאמור, רצוי שזיפים). מכסים את הסיר בעזרת מכסה ומניחים לו להתבשל על חום נמוך-בינוני במשך רבע שעה. מניחים לו להתגבש 2-3 דקות בסיר מבלי לפתוח את המכסה ובתום הזמן מעבירים מייד לשולחן האוכל.

רותם ליברזון ומנת קופטה ברנג'י (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)
3 תגובות

כתבת כוס וחצי אורז? זה נשמע המון, אולי הכוונה היתה לפחות? האם מערבבים את האורז בתוך הבשר? האם רק עוטפים עם האורז? האם האורז צריך להיות מבושל בכלל? קמעה במים? האם הופכים הכדורים ברוטב תוך כדי,אודה לך מאוד מאוד לתשובה במייל, מרסו

הגב

היי – אכן, יש פה הרבה אורז, הקציצות מכילות הרבה יותר ממנו מאשר בשר טחון

הגב

תגובות לפוסט