ליידי גודייבה הוא אחד ממותגי השוקולדים האהובים בעולם, שם נרדף כמעט למתנות מפנקות מעבר לים. כשביקשו ממני להכין קוקטייל בהשראת השוקולדים של היצרן הבלגי – היה מתבקש בעיני לשדך אותם אל קוניאק.
עוד מתכוני קוקטיילים באתר Rex:
- אתניאן – קוקטייל נגרוני עם טוויסט יווני
- רום סאוור – קוקטייל טרופי שכולו מחווה לטעמים קריביים
- גימלט מרטיני – קוקטייל על בסיס ג'ין וורמוט
בהכנת הקוקטייל – סיידקאר קלאסי, מבלי ללכת ימינה ושמאלה – השתמשתי בקוניאק עוצמתי ולא שגרתי: פוסיני סלקשן (A. de Fussigny Cognac).
מקורו בבית עצמאי וותיק בן 205 שנים מחבל קוניאק, שמיובא כעת ארצה על ידי ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי ומככב בנתב"ג וכן בחנויות אלכוהול ברחבי הארץ.
הרעיון להכין דווקא את הקוקטייל הזה – הייתה בהשראת הטעמים של אחד ממוצרי הדגל ליידי גודייבה – אצבעות אורנז'ט (Orangettes), קליפות תפוזים מצופות שוקולד בטעמים אלגנטיים שמחמיאים לקוקטייל. גם הוא מצדו כולל טעמי תפוז, שמקורם בליקר התפוזים האגדי קואנטרו אותו הוא מכיל – ושמתלווים אליו באופן נפלא.

סיידקאר – קוקטייל בניחוח תפוזים
גרסה נאמנה למתכון הקלאסי, שנולד בבר מלון ריץ הפריזאי ב-1919. יש מי שמוסיף למתכון נגיעה מתוקה של מי סוכר – בעיני לא חובה לעשות כן.
שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת עם שנסגר היטב.
ועוד משהו: אפשר להכין בו בזמן שני קוקטיילים יחד בשייקר. במקרה זה, פשוט מכפילים את כמות המרכיבים שיוצקים לשייקר.
מרכיבים לקוקטייל אחד:
45 מ"ל קוניאק או 1.5 צ׳ייסרים (מידה וחצי בכלי המדידה – ג׳יגר בשמו המקצועי)
22.5 מ"ל טריפל סק – רצוי קואנטרו (3/4 צ'ייסר או 3/4 מידה בג'יגר)
22.5 מיץ לימון סחוט טרי (3/4 צ'ייסר או 3/4 מידה בג'יגר)
הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל כוס גביע (coupe). מגישים קר מאד ומייד.
גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס