שוק טלה בתנור: המתכון המושלם של מר בשר

28.03.2019
שוק טלה בתנור? זה קל! רפי אהרונוביץ' - בשבילכם "מר בשר" - מגיש: מתכון להכנת שוק טלה ברוטב יין וירקות שורש בתנור שמתפרק בצלחת מרוב רכות

בשר טלה מעולה אפשר להשיג כיום באיטליזים לאורך כל השנה. ועדיין, עם בוא האביב יש לבשר הזה טעם מיוחד – אולי כי טלה הולך נפלא עם השום הירוק הטרי שמגיע לשווקים בדיוק בעונה הזו בשנה.

עוד מתכונים של מר בשר באתר Rex:

אני אוהב להכין בבית טלה ולרוב מכין ממתכון שאני קורא לו "שוק טלה בכפית". למה בכפית? כי בסוף הבישול, מתקבל בשר כל כך רך, שלא צריך אפילו לחתוך אותו בסכין ואפשר פשוט לפרק אותו אפילו בעזרת כפית ולהגיש מפורק, על אורז למשל.

שוק טלה (צילום: רפי אהרונוביץ')

חוץ מהעובדה ששוק טלה קל להכנה – וזה בניגוד לדעה הקדומה שטלה הוא לא בשר שקל לעבוד איתו בבית – המתכון שלפניכם גם תמיד עובד, כמו שיודעים הלקוחות שלנו באטליז, שעם רבים מהם חלקתי את המתכון לאורך השנים.

בקיצור: נסו ולא תתאכזבו.

שוק טלה (צילום: רפי אהרונוביץ')

שוק טלה ברוטב יין וירקות אביב

או בשמו הלא רשמי כאמור – טלה כפית.
שימו לב: בשעתיים האחרונות של הבישול, אפשר להוסיף לתבנית ראשים שלמים של שום ירוק כזה של אביב וכן סלקים קטנים, גזרים ושאר שורשים.
ועוד משהו: אפשר לבקש מהקצב להכין עבורכם מראש את החתכים להכנסת שיני השום

מרכיבים ל-6-8 מנות:
1 שוק טלה במשקל של 3 ק"ג לפחות
10 שיני שום
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מחוקות מלח אטלנטי
1 כף מחוקה פלפל שחור גרוס
1 כפית תערובת קייג'ן
1 כוס יין לבן
3-4 ראשי שום ירוק – לא חובה ואם יש בעונה
3 בייבי סלקים – לא חובה
3 גזרים חצויים לאורך, רצוי בשלל צבעים – לא חובה

הכנה:
יוצרים בשוק הטלה חתכים קטנים, לתוכם דוחפים את שיני השום (אפשר לבקש מהקצב ליצור את החתכים עבורכם). מתבלים בשמן זית, מלח אטלנטי, פלפל ותערובת קייג'ן, מעבירים לתבנית אפייה גדולה – רצוי כזו שמגיעה עם מכסה אם יש כזו שיעודית לשוק טלה – ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 240 מעלות במשך 10 דקות מכל צד. יוצקים מעל שוק הטלה כוס יין לבן ומכסים היטב בנייר כסף. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים 3 עד 3.5 שעות.
מוציאים ומניחים לבשר להתקרר כמה דקות. מגישים חם – מפורק מראש מעצמות או לא – לצד אורז או תפוחי אדמה צלויים

לכל הכתבות של מר בשר באתר רקס

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

תגובות לפוסט