6 מסעדות בשר מעולות לכל טעם וכיס | לונדון

03.08.2018
מסעדות בשר בלונדון מצליחות להפתיע ולהעניק גם לקהל קרניבורי חווייה ייחודית ויוצאת דופן. תומר עמדי, השף של מסעדת פאלומאר מכתיר: 6 מסעדות הבשר המצטיינות של לונדון, מהמסורתית שבמלון היוקרה ועד לחצי-סודית שבקצביית השוק

ממקום שמגיעים אליו על אף האוכל, לונדון הפכה בשנים האחרונות לאחת מבירות הקולינריה העולמיות. אפילו בפריז שבעברה השני של התעלה החלו חוששים למעמדם לאחרונה, לאור אינספור המסעדות והברים שנפתחים בעיר. נשבע לכם.

עוד מסעדות, בשר ומה שביניהם ב-Rex:

לצד המטבח הבינלאומי, בשנים האחרונות החל באנגליה שימוש הולך וגובר בחומרי גלם ושיטות הכנה מקומיות. מאכלים שונים ומשונים יצרו לו מוניטין מפוקפק, זה נכון, אבל במטבח האנגלי אפשר גם למצוא דגה מעולה, עשבים ושלל ירוקים נפלאים וכמובן בשר ובשר צייד.

בכל אלה משתמשים לצורך הכנת מתכונים שמתאימים בדיוק למזג האוויר האפרורי של האי הבריטי, שאו שאוהבים או שמתרגלים אליו.

סטייק במסעדת הוקסמור לונדון
שכחו מהמוניטין המפוקפקים של המטבח האנגלי. סטייק של מסעדת הוקסמור (צילום: יחסי ציבור)

גם לתפריט פלומאר שלנו – שעקרונית שואבת השראה מהאוכל של ירושלים, על מטבחי העדות והדתות השונות של העיר – צירפתי עם הזמן מרכיבים מקומיים, בזכות ולא בחסד: בקר צפוני מעולה, שורשים עונתיים לפנים וכמובן סלמון סקוטי מטמטם (שאפילו אני, שלא נמנה על חסידי הסלמון, עף עליו).

כשאני לא עובד במטבח, אנחנו – כלומר, אני ואשתי היקרה יעלי (שהיא גם הקונדיטורית של הפלומאר) משתלדים למצוא זמן ליהנות מכל המגוון שיש לעיר המשוגעת הזאת להציע.  ועל הפרק היום, ב ש ר! (ולא נכלול המבורגרים כי פה קצרה היריעה מלהכיל). אנגלים אוהבים בשר, מאד, והם גם ממש טובים בלגדל אותו, מרשימים בעבודת הקצבוּת וגם ברוב הפעמים מבשלים אותו לא רע בכלל..!

פריים ריב במסעדת הוקסמור לונדון
שייטל חלומי מבקר שניזון מעשב. מסעדת הוקסמור (צילום: יחסי ציבור)

1. הוקסמור – Hawksmoor

מסעדת הבשרים המצטיינת הזו שנפתחה לפני כעשור הפכה במהרה לרשת מצליחה עם סניפים ברחבי האנגליה. הקונספט בכל המסעדות די זהה: חלל גדול ותת קרקעי לרוב, עץ כבד, בר עצום, פרופר מנז קלאב, שבו מוגשים נתחי בשר אימתניים לצד תפריט קוקטיילים מהמם ואחלה יין.

בתפריט: נתחי אנטרקוט משויישים, טי בון, פילה ראמפ סטייק שלא מהעולם הזה (או שייטל כמו שאנחנו קוראים לו במסעדה וגם בארץ). מקור כולם בג'ינגר פיג, הקצבייה הכי מפורסמת בלונדון. המנות מגיעות לצד תוספות שמבוצעות פרפקט: פירה ורוטב, טריפל קוקוד צ'יפס,  לובסטר מאק נ' צ'יז – כאלה.

קוקטייל במסעדת הוקסמור לונדון
ויש להם גם קוקטיילים שווים. הוקסמור (צילום: יחסי ציבור)

עוד במומלצים: מנת סאנדיי רוסט שמוגשת בצהרי יום ראשון – צלחת עצומה שבה נחים נתחים אפויים במשך שעות ובטמפרטורה נמוכה של צוואר ופריים ריב, שמוגשים לצד רוטב (גרייבי), תפוחי אדמה מבושלים, יורקשייר  פודינג, כרובית ותרד מוקרמים שהיא לא פחות ממופתית.

זהו בעצם החמין הבריטי, מנה שתוקעים בראשון בבוקר ומוגשת בכל המסעדות המסורתיות (וגם בפאבים) ומתגלגלים הביתה מבסוטים. מה רע.

Hawksmoor. 157A Commercial St (Spitalfields), London E1 6BJ, UK

2. סימפסונ'ס – Simpson's-in-the-Strand (מלון סבוי)

מסעדת הבשר הבריטית והמסורתית הזו נוסדה לפני 185 שנים כמועדון שחמט. מאחורי הרעיון להגיש את הבשר המפורסם של המסעדה לשולחנות הסועדים בעגלות-שירות מצופות כסף עומד רב המלצרים באותם שנים, שביקש להפריע כמה שפחות לשחקנים במהלך המשחק כשהוא מגיש להם את האוכל.

מסעדת סימפסונס שבמלון סבוי, לונדון (צילום: יחסי ציבור)
ככה זה נראה מבפנים. מסעדת סימפסונס שבמלון סבוי, לונדון (צילום: יחסי ציבור)

מנת הרוסט כאן מתבססת על נתח פריים ריב בריטי מובחר והיא מוגשת מאז ועד היום באותו אופן ונפרסת לעיני הסועדים. בין הקבועים של המסעדה מחופת עץ האלון שבתוך מלון היוקרה סבוי ניתן למנות את הסופרים צ'רלס דיקנס, ארתור קונן דויל (יוצר סדרת ספרי שרלוק הולמס) וכמובן ווינסטון צ'רצ'יל.

ארוחות הבוקר והבראנץ' הכה בריטיים עם הסאנדיי רוסט הן מיתולוגיה עירונית ושוות ביקור. גם בארוחות הצהריים והערב ניתן למצוא כאן בשר משובח – סטייקים מבקר סקוטי ובשר צייד מקומי (בעונה ובהתאם להיצע). בקיצור, אם בא לכם לחוות איך היו עושים את זה אולד סקול, זה המקום.

עוד במומלצים: תפריט הבר המשתלם המוגש בנייטס בר הצמוד לחלל המסעדה (Knights Bar) וכמובן הבר המופתי של מלון הסבוי

Simpson's-in-the-Strand. 100 Strand, London WC2R 0EW. פתוח לארוחות בוקר (07:15-10:30 באמצע השבוע), בראנצ'ים וארוחות צהריים (12:00-15:00) וארוחות ערב (17:45-22:30)

אנדיי רוסט במסעדת סימפסונס שבמלון סבוי, לונדון (צילום: יחסי ציבור)
בוקר טוב גם לכם! סאנדיי רוסט במסעדת סימפסונס שבמלון סבוי, לונדון (צילום: יחסי ציבור)

3. בלאקלוק – Blacklock

סטייק האוס באווירה כיפית ובמחירים שפויים של חברה שהם יוצאי סיירת הוקסמור. כמו בהוקסמור, גם כאן החברה הלכו על מיקום תת קרקעי אבל פה הכל צעיר ותוסס (כן, אני מודע לזה שאם אני אומר תוסס כנראה שאני כבר לא ממש יודע לזהות מה זה צעיר). את מקומם של נתחי הפילה, והקוט דה בף  מחליפים כאן נתחים מקוריים  יותר ולא בהכרח יקרים יותר, שנצלים על גריל גחלים עצום.

מומלצת במיוחדת עסקית האול-אין (all in), צלחת ענקית שכוללת טעימות ממבחר הבשרים היומי שבהיצע (25-20 פאונד לאדם, מינימום שניים) וגם תוספות.

עוד במומלצים: בימי ראשון מככבים גם פה בשרים צלויים (רוסט) ובימי שני מוצעים נתחי הבקר במחירים משתלמים ("מסעדה במחיר קצבייה!", קורא השלט). שווה.

Blacklock. The Basement, 24 Great Windmill St

סטייקים במסעדת בלאקלוק (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של המסעדה)
סטייקים במסעדת בלאקלוק (צילום: מתוך חשבון האינסטגרם של המסעדה)

4. היל אנד זרוק – Hill & Szrok

מדי ערב בשעה שבע, הקצבייה הזו שבשוק ברודווי מרקט מחליפה את פניה העמלים והופכת למסעדת-קצבים. משטחי העבודה משמשים כשולחנות משותפים שעליהם מוגשים נתחי בשר שמכינים מההיצע היומי וקצת נקניקיות ושרקוטרי שמכינים במקום – והחבר'ה האלה יודעים מה הם עושים.

האווירה אינטימית, שיחות נוצרות עם החברים לשולחן והאוכל יחסית פשוט אבל טעים בטירוף. אוכל לא מתיימר שמכינים מכל הלב קצבים שהם בשלנים חובבים עם הבנה עמוקה בבשר. מוצלח משתלם, טעים, לכו!

Hill & Szrok Master Butcher & Cookshop.  60 Broadway Market, London E8 4QJ, UK

5. פיט קיו – Pitt Cue

מסעדה שהתחילה בחלל פופ אפ זמני שבו הגישו בשרים על האש בסגנון אמריקאי שמשלב פרשנות מקומית-בריטית ומבוסס על רעיון הנוֹז טו טֵייל (Nose to tail) שבמסגרתו מכינים אוכל ומנות לא רק מהסטייקים והנתחים האהובים והמוכרים אלא מכל חלקי הבשר.

בפיט קיו ניתן לראות איך הקונספט הזה מתממש במלוא מובן המילה: פרות וחזירים שלמים מפורקים כאן באופן ידני כשהשפים מכינים מנות מכל חלקי החיות – מהביזארים שבהם, עבור במוכַּרים ועד לאלו שבכלל לא העליתם על דעתכם שאוכלים אותם או מכינים מהם מנות.

חלק מהנתחים כובשים, אחרים טוחנים, מבושלים וכמובן צלוים. חוויה אמיתית לחובבי הז'אנר שאני, כשף, רק יכול להוריד את הכובע בפניה ובפני המקצועיות והתעוזה של השפים, שאשכרה מצליחים לרכוש פרה שלמה ולבשל ולנצל כל חלק שלה בכזאת מיומנות – אם זה לא כבוד לחומרי גלם אני לא יודע מה כן.

Pitt Cue. 1 Devonshire Square, London EC2M 4YP, UK

6. ד'ה גרין מאן פאב

פאב שכונתי שעליו כתבתי בהרחבה בכתבה על ברים אהובים בלונדון (שתעלה בקרוב).

בהקשר של בשר, אני רק יכול להוסיף שכמו הרבה פאבים אחרים, גם כאן מוגש בימי ראשון בצהריים רוסט ביתי ומוצלח. סוג של חוויית חמין בריטי, כבר אמרנו.

The Green Man. 36 Riding House St, Fitzrovia, London W1W 7EP, UK

תגובות לפוסט