קליל ואוורירי: קרם בוואריה של מחניודה בגרסה מופחתת סוכר

20.03.2019
מתכון להכנת קרם בוואריה פלאפי ומרשים - שכולם יכולים להנות ממנו: לרגל פרויקט "2 סוכר", מחניודה בראשות השף אסף גרניט מגישים גרסה מופחתת סוכר לקינוח המיתולוגי של המסעדה הירושלמית

המתכון האלמותי של מחניודה מוגש במסעדה, בתבניות חד פעמיות, שקופות ואימתניות, כבר קרוב לעשור שנים. "זה אחד הקינוחים הכי פופולריים במסעדה מאז הפתיחה. יש בו משהו נוסטלגי, שגם מתכתב עם האוכל שלנו ושכיף לסגור איתו את הארוחה", אומר שף מחניודה אסף גרניט.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

לפרויקט "2 סוכר" הכינה קונדיטורית המסעדה, רוני דנן, גרסה מופחתת סוכר של הקינוח האהוב: המנה המסיבית הוקטנה וכמויות הסוכר והאנרגיה צומצמו, כדי שיותאמו לבתים בהם יש הקפדה על משטר מותאים לסוכרתיים.

קרם בוואריה של שף אסף גרניט ומסעדת מחניודה (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים


דבר התזונאית, שרון אלדר:
מתכון מעניין בטעם ובמרקם. לסוכרתיים מומלץ להמיר את סירופ האגבה בממתיק כגון סוכרלוז, סטיביה או ממתיקים המבוססים על אריתריטול. זאת בכדי להפחית את כמות הסוכר שבו. מנה אחת של קינוח זה שווה לחצי מנת פחמימה במסגרת ספירת פחמימות יומית. כל מנה מכילה כ- 16 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) ניתן לשלב מנה אחת ממתכון זה כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

קרם בוואריה של מחניודה בגרסה מופחתת סוכר

מתכון של אסף גרניט עליו יצרה את האדפטציה שכאן קונדיטורית מחניודה, רוני דנן.
הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

מרכיבים ל-10 מנות:
1 שקית גלטין (14 גרם)
35 גרם מים
400 מ״ל שמנת 15%
250 מ״ל חלב 3%
80 גרם סירופ אגבה
1 כפית תמצית וניל
5 חלמונים (100 גרם)
50 גרם שברי אגוזי מלך

להגשה:
40 גרם אגוזי מלך טחונים גס
סילאן – לא חובה ובמידת הרצון (סוכרתיים: שימו לב שסילאן מעלה רמת סוכר בדם)

הכנה:
מביאים חלב, אגבה ותמצית וניל לרתיחה. מוציאים מעט מהתערובת לקערה קטנה ומערבבים יחד עם החלמונים תוך טריפה נמרצת (השוואת טמפרטורות). מחזירים לאש וטורפים נמרצות עד שהתערובת מגיעה ל-82 מעלות. במקביל, מערבבים ג'לטין ומים רותחים עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר ומוסיפים לתערובת החלב, כשמורידים אותה מהאש. מסננים לקערת ערבוב גדולה שיושבת בתוך אמבט מי קרח. מקררים היטב במשך כרבע שעה.
במקביל, מקציפים שמנת רזה למרקם סמיך של יוגורט. מקפלים פנימה. יוצקים לתוך תבנית שקעים של סיליקון אישיות שאפשר להפוך בהגשה (לא חובה). מצננים במקרר 5 שעות לפחות.
הגשה:
מפזרים מעל כל קרם בוואריה מעט אגוזי מלך טחונים גס. אופציונלי – ניתן להוסיף גם מעט סילאן על כל קינוח. מגישים מייד.

תגובות לפוסט