מלבי שוקולד מהסרטים: מתכון מופחת סוכר ומנצח

03.03.2019
פינוק שכולם יכולים ליהנות ממנו: הבלוגרית יונית צוקרמן ("מלכת המטבח") מגישה - מתכון להכנת מלבי שוקולד מופחת סוכר, ביתי ומופלא שמכינים בקלי קלות

טוויסט לא שגרתי וביתי של הבלוגרית יונית צוקרמן ("מלכת המטבח") לקינוח הכי ישראלי שיש.

עוד מתכוני קינוחי מופחתי סוכר בפרויקט #לא_מוותרים_מרוויחים של מיזם "שניים סוכר":

"בשבילי מלבי הוא מתוק של בית – שבקיץ בפרט אני לא יכולה בלעדיו ומגישה בכל גרסה אפשרית. בחורף, המלבי השוקולדי הוא גרסה אהובה עלי ועל המשפחה שלי. המתכון שלפניכם מתבסס על מתכון של אמא שלי, שהייתה מגישה אותו בערבי ארוחת יום שישי."

מלבי שוקולד של יונית צוקרמן (צילום: אסף קרלה, רקס תעשיות)

ערכים תזונתיים

דבר התזונאית, שרון אלדר: מתכון קל להכנה וכיפי. קינוח אחד שווה למנת פחמימה אחת במסגרת ספירת פחמימות יומית לסוכרתיים. מומלץ לשלב עם מנה ממתכון זה מנת שומן בריא למשל כמו 4 חצאים של אגוזי מלך, לאור העובדה שאצל רבים, שילוב של מנת שומן עם מנת הפחמימה גורם לעלייה איטית יותר של הסוכר בדם בהשוואה לצריכת מנת הפחמימה לבדה.
כל מנה מכילה כ-135 קק"ל ולכן (אלא אם קיבלת המלצה אחרת מהדיאטנית האישית שלך) מומלץ לצרוך את הקינוח כארוחת ביניים קלה, כחלק מהמלצות לשמירה על משקל גוף תקין.

המתכונים נבדקו על ידי התזונאית שרון אלדר. לפני ההכנה והשימוש במתכונים, יש להיוועץ בצוות המטפל לצורך התאמה אישית

שרון אלדר היא דיאטנית קלינית (M.Sc. Nutr RD), מחנכת לסוכרת ולמחלות כרוניות נלוות וטיפול בהשמנה וסוכרת בגישת NLP

מלבי שוקולד

מתכון של יונית צוקרמן ("מלכת המטבח").

הקינוח נוצר כחלק מפרויקט "לא מוותרים – מרוויחים: קינוחי שפים לכל המשפחה – וגם לסוכרתיים שביניהם" של קבוצת הפייסבוק ומיזם "שניים סוכר".

מרכיבים ל-12-15 מנות:
4 כוסות חלב 3%
6 מ"ל סוכרלוז או כל ממתיק אחר על בסיס ארתיתול
של כל ממתיק אחר עמיד בחום
7 כפות קורנפלור  (80 גרם)
100 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
250 מ"ל שמנת 15%

הגשה:
אגוזי מלך – לא חובה ולפי הטעם (מומלץ 4 חצאי למנה. ראו הערת דיאטנית)

הכנה:
יוצקים חלב לסיר ומחממים. מערבבים קורנפלור בשמנת בעזרת מטרפה עד שלא נשארים גושים. ומוסיפים לחלב החם. מביאים לרתיחה תוך טריפה בלתי פוסקת. מוסיפים את השוקולד והסוכרלוז וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבל קרם במרקם סמיך מאד וחלק במרקמו. מורידים מהאש ויוצקים ל-12 כוסות הגשה אישיות. מצננים 5 שעות לפחות לפני ההגשה.
הגשה: מפזרים מעל שברי אגוזי מלך במידת הרצון ומגישים קר. הקינוח יישמר מכוסה במקרר יומיים.
הערות:  היעדר הסוכר גורם למלבי להישמר פחות זמן במרקם שלו – לצריכה עד יומיים מההכנה.

4 תגובות

תגובות לפוסט