אומרים לחיים בגאורגית: המסיבה היפואית של מר בשר

17.02.2019
רפי אהרונוביץ' יוצא מהבית לרגל חגיגה משפחתית - וחוזר להרגליו הנלוזים. ביקור במסעדת "טש וטשה" הגרוזינית שביפו שכולל שתייה בשפע, כיסוני חינקאלי מהבילים וגם גלילות חצילים מהסרטים

הגיאורגים עם שמח ולעניות דעתי יש לכך כמה סיבות טובות עליהן ארחיב לפי סדר אקראי בהמשך.

לערב אחד בשבוע האחרון – למרות הריסון – צץ לו פתאום לפתע ולכמה שעות רפי הישן, בעיקר בזכות שפע הצ'ייסרים והמשקאות. אותו רפי שמביט בתפריט ברפרוף.

ואז, במבט זגוגי משהו, שלא לומר זחוח, אומר למלצרית החביבה (שבהמשך הסתבר שהיא גם מטפלת בשיטת הטווינה. אולי בזכות אמונות המזרח שבהן היא מיומנת, היא גם הצליחה בחיוך לעקוב אחרי בקשותיי המוזרות וחסרות הסדר שנורו עליה בצרורות): "לא חשוב הסדר של הוצאת המנות. לא חשוב מה יזמינו שאר יושבי השולחן – אני רעב, צמא ולא חולק מנות", פקדתי עליה. וכך היה.

מתכונים של מר בשר באתר Rex:

אז למה שמח במסעדה גיאורגית? כי יש שם בצק – חצ'פורי אצ'רולי מעולה עם גבינות וביצה למשל וחצ'פורי נוסף, גם הוא מעולה, בלי ביצה ורק עם גבינות; יש שם את הגבינה הגרוזינית המלוחה הנהדרת ויש חינקאלי – הכיסונים המעולים האלה עם הגבינה שהיו בארוחה שלנו – במסעדת "טש וטשה" התל אביבית – הצלחה אדירה.

כיסוני חינקאלי גאורגיים ופחאלי – מטבל תרד (צילום: רפי אהרונוביץ')

ההבדל בין הבצק העדין לגבינה הגסה עם המרקם הגמיש היה מדהים. לא פחות. בקיצור: עשו לעצמכם טובה והתחילו עם צלחת של כאלו מהבילים וסיבוב, ראשון מיני רבים, של צ'צ'ה – הגראפה הגרוזינית והחדה. אני מבטיח לכם שאחרי ה"לחיים!" הראשון – גאומארג'וס בגרוזינית – יגיעו עוד הרבה.

צ'ייסרים של צ'צה – גראפה גאורגית (צילום: רפי אהרונוביץ')

גם בטריגי'אני – גלילי החצילים וערכת שלושת ממרחי הפחאלי – של תרד, כרוב וביחוד הסלק הפיקנטי עם האגוזים סחבו יפה עוד כמה סיבובים טובים של צ'צ'ה (יחד עם עוד מבחר כיסוני בשר).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gil Mor (@food__rest) on

אגב עבורי מקום כזה אינו נמדד רק לפי איכות האוכל אלה בשקלול של כל החוויה. מה שיש ב"טש וטשה" זה אווירה של כיף ושמחה בשפע. הזמר ששר בגרוזינית; האנשים המצטרפים בריקוד ואני שמוחה כפיים .. וגם שותה.

ממולי אכלו סלט גרוזיני. כמו סלט יווני רק שבמקום פטה יש גבינה מלוחה ומעולה מגאורגיה. אפילו תבשיל טבעוני של טופו וירקות היה טוב. עוד סיבוב כיסוני חינקאלי עם בשר וחזרתי למקורות – שתייה ואכילה עד לא ידע.

בטריגי'אני – גלילות חצילים גאורגיות (צילום: רפי אהרונוביץ')

עוד סיבוב או שניים של חצ'פורי וכיסוני חינקאלי גבינה, בין לבין עוד סיבוב של הצ'צ’ה – אני עד היום חושב שהשם צ'צ'ה הוא פשוט מכיוון שאחרי סיבוב שביעי או שמיני של המשקה אפילו אני כמעט פצחתי בריקוד צ'ה צ'ה צ'ה סוער – הרבה מים, 2 קפה ומונית הביתה. ערב טעים ושמח עבר על כוחותינו.

נ.ב.: אני יודע שלא דגמתי את המנות הבשריות העיקריות וביחוד לא את תבשיל הלחי והקבב שראיתי בשולחנות הסמוכים. בצקים כידוע היא חולשתי הגדולה, אבל גם בבשרים אטפל – מבטיח! – בהזדמנות הקרוב.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hubert (@hmazurek) on

הכותב היה אורח חשבון הבנק שלו

 

לכל הכתבות של מר בשר באתר רקס

 

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

תגובות לפוסט