מתכון של חביתה מלכותית: מנמן, מקושקשת בסגנון טורקי | Menemen

09.12.2018
מתכון פשוט וייחודי של חביתה מלכותית לארוחת הערב: רועי ירושלמי מכין - מנמן, מקושקשת עם עגבניות וגבינה בסגנון טורקי

מנמן – תבשיל ביצים עם עגבניות ופלפלים | Menemen

מנמן היא חביתה טורקית, מאכל יומיומי וארוחה שלמה בצלחת, שמצליח על אף פשטותו יוצאת הדופן, וכמו הרבה מנות ביצים משודרגות, להיות בדרכו החביבה גם חגיגי והדור.

עוד אוכל טורקי ב-Rex:

על הדף, הרכבו של המנמן  – ביצים, כמובן שלצדן עגבניות ופלפלים – מזכיר שקשוקה, אבל העובדות היבשות עושות לו חטא. בשונה מהסדר וההפרדה בשקשוקה, כאן הבלגן חוגג וביצים טרופות מתבשלות עם עגבניות צלויות ופלפלים קלויים עד לקבלת מקושקשת רכה ואדומה, משובצת בגבינת קשקבל או בולגרית. וכן, זה טעים בדיוק כמו שזה נשמע. תשאלו את ההונגרים, שגנבו במרוצת השנים את המתכון וקראו לו לצ'ו!

במכורתו ובפרט בבתי הקפה של איסטנבול מוגש המנמן במחבת בו בושל ונאכל במסגרת ארוחת בוקר, יחד עם אינספור סלטים ומרכיבים כריבועי סו בורק, מאפי פואצ'ה ועוד. עם זאת, ההרכב העשיר של המנמן ואופן ההכנה הפשוט הופך אותו לאלטרנטיבה יצירתית גם לחביתה המסורתית של ארוחת ערב ביתית, משפחתית וקלה – או כמנת בוקר בסוף השבוע.

שימו לב: ניתן להכפיל בנחת את הכמויות במידה ויש יותר סועדים.

מנמן (צילום: רועי ירושלמי)
מנמן (צילום: רועי ירושלמי)


המרכיבים ל-2-4 סועדים:

1 בצל קטן, קצוץ דק
2 פלפלים קצוצים לקוביות קטנות – רצוי אחד ירוק ואחד אדום
2 עגבניות גדולות ובשלות (או 3 קטנות)
4 ביצים טרופות
1 כף חמאה לטיגון (20 גרם) – אפשר להחליף בשמן זית
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת או גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות – לא חובה

אופן ההכנה:
יוצרים בבסיס קליפת העגבניות חריץ קטן ומרובע ומעבירים לקערה עמוקה. יוצקים לקערה מים רותחים עד לכיסויין של העגבניות. מניחים להן להתרכך 3 דקות במים הרותחים ומקלפים אותן ביד ובזהירות. קוצצים גס ושומרים בצד.

מחממים מחבת עמוקה וממיסים את החמאה. מטגנים בצל עד לשקיפות ומוסיפים פלפלים ועגבניות. מבשלים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב עד לריכוך הפלפלים. מוסיפים את הביצים הטרופות, מנמיכים את האש ומערבבים היטב בקערה בעזרת כף מעץ. ממשיכים לערב תוך בישול במשך 2-3 דקות, מוסיפים את הגבינה המגוררת ומבשלים 30 שניות נוספות, או עד שהביצים מקבלות מרקם יציב אך עדיין רכות ומעט נוזליות.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים בתוך המחבת כתבשיל למרכז השולחן ובליווי לחם.

תגובות לפוסט