א-מחייה: קוקטייל מיל ריבייבר עם ג'ין אירי רענן שמכינים בבית בקלי קלות

01.12.2019
קלאסיקה בכוס - עם שדרוג עדכני: הברמן גיא גרלניק מגיש מתכון עם טאץ' אישי להכנת קוקטייל קורפס ריבייבר על בסיס ג'ין בוטיקי מאירלנד

קורפס ריבייבר (Corpse Reviver), "מחייה גופות" בעברית, היא סדרת משקאות מעורבבים שנולדו, או לפחות ככה מספרים – כתרופה להנגובר.

בעוד שהמשקה הנושא את הספרה הראשונה בסדרת מחיי הגופות נחשב למשקה זניח יחסית, "קורפס ריבייבר #2" הוא קלאסיקה בת קרוב ל-100 שנה שרק הולכת וצוברת פופולריות ועניין בברים ברחבי העולם.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

המתכון המקורי כולל ג'ין, קואנטרו, מיץ לימון וכן ורמוט כינין במידות שוות, להם מוסיפים נגיעה של אניס. הגרסה שלפניכם מתבססת על מתכון זה כשבליבה ג'ין חדש ואירי – מיל (Mil).

קוקטייל מיל ריבייבר על ג'ין מיל (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

בדומה למשקאות ג'ין רבים ונהדרים שעולים על המדפים, גם במקרה זה מדובר על ג'ין בוטיקי שמופק במשורה.

עם זאת, בשונה ממשקאות ג'ין מקומיים שעל פי רוב משתמשים במרכיבים בוטניים מהאיזור בו הם מזוקקים, מיל נולד בהשראה חו"לית וליתר דיוק: בהשפעת הטעמים והסחורות שהביאו עמם יורדי הים והסוחרים שהגיעו לאירלנד מהים התיכון.

בין המרכיבים שהוא מזקק עמם ניתן למנות ברגמוט (פרי הדר ארומטי במיוחד מאיטליה), שקדים, רוזמרין וטימין. וכן: התוצאה נפלאה בדיוק כמו שזה נשמע. בישראל אפשר כרגע להשיג את ג'ין מיל בחנות ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי.

כדי להוסיף לקוקטייל שיצרתי קצת עניין וצבע, שידכתי אותו בהגשה לעוד מוצר פופולרי מהאיים הבריטיים – סוכריות גומי יין, גרסה אלגנטית ולא פחות צבעוניות לסוכריות הגומי הקלאסיות והדובונים, שמגיעה בטעמי פירות ועשבי תיבול, כמו למשל מנטה.

מיל ריבייבר

מתכון של גיא גרלניק.

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:

45 מ"ל ג'ין מיל – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי
45 מ"ל ורמוט לבן או כינין – למשל מרטיני ביאנקו
45 מ"ל מיץ לימון
45 מ"ל קואנטרו

הכנה:

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות.

מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע. מגישים מייד, קר מאד. אפשר לעטר בסוכריית גומי יין.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

תגובות לפוסט