תל אביבי מפרו: קפה סינגל אוריג’ין כובש את ישראל

01.07.2019
אם ביקרתם בבתי הקפה הטובים בישראל כבר בטח שמעתם על מהפכת הגל השלישי ששוטפת את הארץ. אם עוד לא שמעתם - הכתבה הבאה בשבילכם

אז מה זה הגל השלישי הזה בעצם?

את צריכת הקפה במאה השנים האחרונות מחלקים לשלושה מגמות שבשפה המקצועית קרויים גלים.

כל גל נשא עמו בשורת איכות מהפכנית לזמנו. הראשון הביא הביתה את הקפה ששתו עד אז רק בבתי קפה והפך אותו למוצר יומיומי. הגל השני עמד בסימן קפה האיכות האיטלקי והוא קרוי גם "גל האספרסו והלאטה". הגל השלישי שהחל בתחילת המאה ושנמצא כעת בשיאו עומד בסימן המקור הגיאוגרפי ואיכות הקפה והוא אולי המרתק מכולם.

מאחורי הגל הזה עומד קודם כל הרצון של אוהבי הקפה לדעת כמה שיותר על הנוזל הנפלא שנמזג לכוסות שלהם: מי גידל את הפולים? איזה סוג ייבוש הם עברו? מה מידת הקלייה? וכמובן איזה בית קלייה ארטיזני אמון עליהם.

תחת חסותם של מותגי הקפה הגדולים, החוואים ומגדלי הקפה עוברים לפרונט לצד סיפור המתאר אודות המטעים שבארצות המקור של הקפה. בתי הקלייה עוברים לטפח חוות מצטיינות ברחבי העולם ומספרים על המחוזות בהם צומח הקפה ממש כמו יין.

סינגל אוריג'ין פרואני של מואק בבית הקפה של "סטריטס" (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

מפרו דרך סיציליה – ועד לתל אביב

כיום ברוב בתי הקפה מוגש קפה מבוסס בלנד מולטי אוריגי'ן המשלב בתוכו מספר זני קפה המגיעים ממספר מדינות. אך בנוסף, ניתן היום להזמין בחלק מבתי הקפה גם קפה שמתבסס על מקור אחד – סינגל אוריג'ין.

ההבדל בין מולטי אוריג'ין לסינגל אוריג'ין הוא קצת כמו ההבדל בתחום הוויסקי בין סינגל מאלט לוויסקי בלנדד. מצד אחד: שניהם מעולים, כל אחד בדרכו שלו. מצד שני: לסינגל מאלטים, כמו לסינגל אוריג'ין, יש רקע וסיפור מרתק על המקום ממנו הם מגיעים, שמעניק להם אפיל מיוחד בהשוואה לתערובת מולטי.

לתחום הסינגל אוריג'ין בסצנת הקפה של ישראל – שנמצא בפריחה חסרת תקדים – נכנס הסינגל אוריג'ין  הפרואני של מואק, אחד השחקנים המרתקים והחדשים שהגיעו ארצה בשנים האחרונות.

מואק, מותג סופר פרימיום שמקורו בסיציליה, שכל כולו עומד בסימן הגל השלישי של הקפה, הינה החברה הצעירה המעסיקה ציידי קפה ברחבי עולם שמאתרים חוות גידול איכותיות במיוחד. מהלך יחודי ויוצא דופן בסקטור שלה, שלוקח השראה מציידי התבלינים האגדיים של ספרד ואיטליה, שחצו ימים ויבשות כדי למצוא פלפל, וניל וזעפרן באיכויות חסרות פשרות.

לצד תערובת בלנד מוערכת ואהובה של מואק (שבתל אביב אפשר למצוא ב"לחמנינה", "רוטשילדה" "שמנמונת" ועוד), קולים כאן גם קפה סינגל אוריג'ין שמקורו בפרו ומיוצר במיוחד עבור ישראל.

מקורו באזור ווילה ריקה במערב המדינה שם מגדל אותו קואופרטיב מקומי ששומר על גידול מסורתי כבר 60 שנה. פולי הקפה נקטפים בקטיף ידני והם מנפקים אספרסו עם חמיצות מעודנת וגוף בינוני, עם ארומות שוקולד ופריחת שקד וסיומת חמאת וניל – "אלו טעמים שמאוד חביבים על החיך הישראלי" לדברי מרקו רוטה, נציג חברת מואק העובד שנים עם הקהל הישראלי.

הפולים נקלים בכמות מצומצמת ובמהדורה מוגבלת עבור מואק. על כן, זהו פופ אפ של טעמים שיתחלף בכל פעם בסינגל אוריג'ין אחר לאחר תקופה. עתה ניתן למצוא אותו בין השאר ברשת בתי הקפה סטריטס המעולה, וברשת הקפה עלמה הצעירה והקולינרית מבית "לנדוור".

המלצת הבית: בחנו את בלוטות הטעם שלכם והשוו בין בלנד הבית והסינגל אוריג'ין.

אספרסו של מואק (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט