קנדה – דוז פואה: 9 מסעדות ידידותיות לטבעונים | מונטריאול

06.09.2018
טבעונים במונטריאול? זכיתם! מהבופה המשתלם, עבור בקונדיטוריה הטבעונית המפורסמת ועד מסעדת השף המפתיעה: אורי שביט עם 9 המלצות לטבעונים בבירת ההיפסטרים הקנדית

עד לפני 40 שנה, מונטריאול הייתה המרכז הפיננסי והתרבותי של קנדה, מהראשונים ביישובים שהוקמו בארץ וגם בית לקהילה יהודית ענפה (לאונרד כהן והסופר מרדכי ריצ'לר הם הידועים בבניה, שניהם כתבו רבות על מכורתם) ומרכז מסחרי עולמי. החשש שקוויבק תתפצל מקנדה הביאה לגל הגירה גדול של עסקים ותושבים, וכך שקעה עד לא מזמן העיר בתרדמת עמוקה.

עוד אוכל טבעוני ב-Rex:

לכל חסרון יש גם יתרונות, ומחירי השכירות הזולים, כמו גם התמריצים הרבים שמפנים בעירייה להגירה פנימית-קנדית, הפכו את מונטריאול בשנים האחרונות לבירת ההיפסטרים הארצית, שנייה בצפון אמריקה רק לפורטלנד, אורגון.

 

מזג האוויר לא תמיד מסביר פנים, אבל סצנת האוכל הענפה – ובפרט זו הטבעונית – מפצה במידה יפה. מסעדות נפתחות חדשות לבקרים, בפרט בשכונות האופנתיות הסמוכות לאוניברסיטאות המפורסמות של העיר – מייל אנד ופלאטו הן הידועות שבהן – בתהליך התפתחות קולינרי שמקביל לזה שעובר על תל אביב.

(צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
קינוחים מפתיעים באינויטיישן וי (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

 

גם במונטריאול הביקוש לאוכל טבעוני וההיצע עולה משנה לשנה. מגוון המסעדות הטבעונית או הצמחוניות-טבעוניות במונטריאול מרשים, כשמבחינת מבחר יש כאן הכל – מסעדות פאסט פוד, היכלי בופה ו"אכול כפי יכולתך" בסגנון הצפון האמריקאי וגם מסעדות שמציעות מנות מוקפדות באווירה יותר מעונבת.

1. אינויטיישן וי – Invitation V

המסעדה המוצלחת ביותר שאכלנו בה במונטריאול ממוקמת במייל אנד, אחד האזורים המסקרנים והמקסימים בעיר, ברחוב עמוס חנויות מעניינות ובוטיקים וגם הרבה נציגים של הקהילה היהודית, חילונים וחרדים.

המקום המרווח מעוצב כביסטרו ומכוון גבוה, הן במיצוב והן באווירה. ביקרנו כאן בשעת צהריים והיה נינוח אך סביר שבערב האווירה הופכת מעונבת יותר כיאה לעיצוב ולתפריט.

התפריט כולל שלל מנות יצירתיות וצבעוניות: פסטה ברוטב סלק ועגבניות, נודלס עם פטריות שיטאקי ואיך לא – קערות (בול, כמו שקוראים להן כאן – Bowl), שניתן להרכיב משפע מרכיבים שונים.

בגזרת הקינוחים קצת התפרעו כאן, ולקחו את הדגש הבריאותי למחוזות הביזאר: קינוח הדגל הוא עוגת שוקולד וקייל, ולצידו מככבת בויטרינה עוגת זרעוני צ'יה מצופה שוקולד ופירות יער. למרבה ההפתעה, זה לא רע בכלל. עסקיות הצהריים משתלמות הגם שמציעות תפריט פחות מושקע מזה של הערב. כך או כך מדובר בחוויה לטבעונים ושוחריהם. מומלץ.

עוד במומלצים: שימו יד על קנקן של סנגריה. מעולה ומשדרג את הארוחה בעוד כמה דרגות.

Invitation V. 254 Rue Bernard Ouest

(צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
בראוני של סופי סוקרה (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

2. סופי סוקרה – Sophie Sucrée

בשדרות סן לורן בואכה לשכונת מייל אנד, ברחוב קטן ולא קשור, ממוקמת הקונדיטוריה הקטנה והמקסימה הזאת. שמם של עוגות הקאפקייק שלה יצא למרחוק, ולא רק אצל טבעונים. לצידם בוויטרינה חיתוכיות בראוני, סוגי פאי שונים וגם משהו שנקרא בקלאווה ואולי – אולי! – מזכיר את המקור.

מקום נפלא לשבת על כוס תה וליהנות ממגוון המאפים הביתיים או להצטייד בקופסא של תופינים טבעוניים. הצוות מקסים ולבבי והמקום באופן כללי, כלבבי.

עוד במומלצים: כדורי טראפל מעולים שאפשר גם לקנות באריזת מתנה ולהביא למי שנשאר מאחור.

Sophie Sucrée. 167 Ave des Pins E

כריך טבעוני של או ויוור (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
מהיר, יעיל וטבעוני. כריך של או וויור (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

3. או וויור – Aux Vivre

המסעדה הטבעונית הוותיקה במונטריאול חוגגת השנה 20 ומהווה, אז כמו היום, מקום מפגש הומה לטבעוני העיר וחבריהם. המקום מלא רוב הזמן, כך שלעיתים תמצאו את עצמכם עומדים בתור לקבל שולח. השירות היעיל והענייני מפצה על ההמתנה והאוכל מגיע מהר.

התפריט אקלקטי ובסך הכל טעים, עם המבחר המתבקש של המבורגרים, תבשילים, תחליפי בשר, כריכים, בולז (Bowls) של סלט חם-קר עם ירקות טריים, דגנים וקטניות מבושלות וגם שייקים. למקפידים יש סימונים בתפריט של מנות המכילות סויה, גלוטן ואגוזים.

עוד במומלצים: כריכים בטייק אווי עם טמפה מחנות האוכל המוכן הצמודה.

Aux Vivre. 4631 St Laurent Blvd

צלחת עם שלל מנות מהבופה של רסוטו ויגו (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
בופה עשיר ומעורר תאבון. רסו ויגו (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

4. רסטו וגו – Resto Vego

הסיפור של מסעדת הבופה הזה מעניין במיוחד: צמחונית (היום בעלת שני סניפים) שבשלב מסוים הבעלים החליטו להוסיף בשר לתפריט.
הסועדים הקבועים הצביעו נגד המהלך ברגליים, המסעדה נקלעה לקשיים כלכליים ובעלים חדשים נכנסו לתמונה והחזירו עטרה ליושנה. כיום התפריט הוא טבעוני ברובו.

למרות שאני בדרך כלל לא משתגעת על סגנון הערם ככל יכולתך, הסיפור כאן שונה ממה שאתם מדמיינים: הבופה עשיר, מגוון ומעורר תיאבון, והמנות הטבעוניות מסומנות על גבי שלטים מעל כל מנה. המחיר לכל המנות זהה – 2.35$ ל-100 גרם (כן, שוקלים לכם את הצלחת בקופה).
כל אחד יכול למצוא כאן משהו שהוא אוהב – האוכל ממש מוצלח, את הקינוחים חיבבתי פחות.

Resto Vego. 1720 Saint-Denis

5. לה פנתר ורט – La Panthere Verte

שלושה סניפים לפנתר הירוק (שניים בשונת מייל אנד ואחד במרכז העיר), כפי ששמה של רשת המסעדות מיתרגם לעברית, והיא נהנית ממוניטין מצוין בקרב הטבעונים המקומיים.

האווירה נעימה והעיצוב מזכיר פאב, כולל שולחנות העץ הרחבים. האוכל טעים וידידותי ומוגש לרוב בתוך פיתות תוצרת בית. הכל טבעוני וגם אורגני, כשהשירות עצמי (וגם את הכלים אתם מפנים מהשולחן בסוף הארוחה).

זה המקום לאכול פלאפל מוצלח ממש אם מתגעגעים הביתה, לצד המבורגר בפיתה, מרקים, סלטים ועוד.

עוד במומלצים: מבחר שייקים ומיצים שמוגש בצנצנות.

La Panthère Verte. 145 Avenue du Mont-Royal E ; 2153 Rue Mackay ; 160 Rue Saint Viateur E

6. קרודסנס – Crudessence

מעבר לקיר של סניף הפנתרה הירוקה שברחוב מאקי מתגלה תמונת הראי שלו – מסעדת רואו פוד (Raw Food) נטולת גלוטן. בלי טיגונים, בלי בישולים ובטח שבלי פיתות.

זהו עולם שלם של עשייה טבעונאית, שכולל מוצרים למכירה שמכינים במקום ונמכרים גם בחנות המושקעת שבכניסה למסעדה, דוכני מיצים וטייק אווי.

תפריט המסעדה מרשים ומגוון ואפשר לקרוא לו בבטחון מפתה. בביקור שלנו, הזמנתי לזניית זוקיני עם גבינה מאגוזי מקדמיה, תרד ופסטו פיסטוקים עם סלט מעולה של קייל, צלפים ורצועות חציל מתוקות-חריפות, שמכונות כאן בייקון וכן פאד תאי שהיה נהדר וחריף אש, בזכות רצועות דקיקות וטריות של דייקון, צנון יפאני לבן ענקי.

עוד במומלצים: משקאות קמבוצ'יון (זוכרים את הפטרייה שהייתה להיט גם בארץ?) שמכינים במקום.

Crudessence. 2157 Mackay, Montréal

המבורגר טבעוני של קופר בראנץ' (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
אוכל מהיר עם הרבה סטייל. המבורגר טבעוני של קופר בראנץ' (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

7. קוֹפּר בראנץ' – Copper Branch

מסעדת המזון המהיר הכי סטייליסטית שהייתי בה, מעיצוב החלל (כמתבקש מהשם הוא כולל הרבה צינורות נחושת), ועד קופסאות הקרטון ועטיפות הנייר בהן מוגש האוכל. קופר בראנץ' הפכה בשנים האחרונות לרשת בת שלושה סניפים שזוכה להצלחה בצדק – טעים כאן ממש.

בתפריט המבורגרים מכמה סוגים, מגוון של בולז (אותן קערות מעורבות) וכריכים עם תחליפי בשר שונים. יש גם קינוחים – בעיקר עוגות, שמוגשות בכוס. אל תדאגו לגבי הפלסטיק, המקום מתהדר במדיניות ירוקה ואחראית, כלפי הסביבה, האדם ובעלי החיים.

עוד במומלצים: המאכל הלאומי של קנדה, פוטין, טוגנים רכרוכיים של תפוחי אדמה בציר סמיך של דמי גלאס, שכאן מכינים מפטריות פורטובלו ומרכיבים טבעוניים ומעטרים בגבינה טבעונית. אל תעשו פרצוף לפני שטעמתם!

Copper Branch. 1245 Rue Bishop ; 1500 Avenue Atwater (Place Alexis Nihon); 444 Boulevard René-Lévesque

מנה טבעונית מוגשת על עלה במסעדת צ'וצ'אי (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")
הברקה נפלאה. פתיח חמשת הטעמים של צ'וצ'אי (צילום: אורי שביט, "טבעוניות נהנות יותר")

8. צ'וצ'אי – ChuChai

אחת המסעדות היותר מוקפדות (ויקרות) שאכלנו בהן בעיר – וכמה טוב שיש גם אופציה כזו לצמחונים וטבעונים.

השירות כאן מוקפד והאווירה רצינית, לפחות עד שמסיימים בקבוק יין. המנות בתפריט מתבססות על פי רוב על מנעד הטעמים תאילנדי וכוללת שלל תחליפי בשר יצירתיים ומוצלחים. במילים אחרות, כשתבחרו מהתפריט תמצאו את עצמכם מבקשים "שרימפס מטוגן", "עוף בקארי" או "ברווז פריך", מילים שאני באופן אישי כבר לא חשבתי שאוציא מהפה שלי בחיים. כמובן שהכל נוצר מווריאציות טבעוניות וטעים. מאד.

עוד במומלצים: פתיח קטן ופשוט בשם "חמשת הטעמים", דרכו התוודעתי לראשונה לקוקוס מעושן, הברקה נפלאה שהפכה ללהיט במסעדות שנמכר גם בחנויות.

ChuChai. 4088 Saint-Denis Rue

9. יואן – Yuan

ובפינת הג'אנק פוד – מסעדה סינית, כמעט לגמרי טבעונית (המנות הצמחוניות הבודדות מסומנות בתפריט), שמתהדרת בתפריט אכול כפי יכולתך זול במיוחד (17$ באמצע השבוע, 20$ בסופ"ש ו-13$ בצהריים).

תחילה יגישו לכם תפריט עם עיפרון קטן כדי שתסמנו אילו מנות וכמה יחידות אתם רוצים לקבל מכל אחת. מומלץ להזמין בהדרגה, כדי שלא תמצאו את עצמכם יושבים מול הררי מנות שאינכם מצליחים לסיים. בנוסף, את מה שהזמנתם אתם חייבים לגמור לאכול ולא – תחויבו במנה נוספת. בי נשבעתי.

נקודת התורפה העיקרית של המקום היא השמן, שנמצא כאן בשימוש יתר וללא הבחנה – כמעט כל המנות עשויות בטיגון עמוק ולא מותירות רושם קולינרי עמוק. בקיצור, זהו בעיקר מקום למלא בו את הבטן בזול.

Yuan. 2115 St-Denis

תגובות לפוסט